Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baboszka

pobieraczek.pl, o co chodzi?

Polecane posty

Gość baboszka

czesc, przyszedl do mnie mail z windykacji ze jestem winna firmie pobieraczek.pl jakies pieniadze, za to ze niby pobierałam cos z ich strony. naliczyli mnie na prawie 100 zł, a jak nie zapłace to kara ponad 250 zł. z tego co czytałam to oszuści, co z tym zrobić?

stara sprawa z tym pobieraczkiem... albo zapłac albo udaj sie do dobrego adwokata!!! oni naciagneli juz mase ludzi... nie wchodz na ten portal wiecej...

Gość baboszka
ale za co mam zapłacić to jakies jaja

Gość ekhart
wystarczyło że zarejestrujesz się na tej durnej stronie i po chyba dwóch tygodniach już naliczają sobie jakieś pieniąchy, jeżeli nie podałaś swoich prawdziwych danych podczas rejestracji to nic ci nie zrobią.

Gość asfasfsadfd
przecież to takie głośne było. google nie boli. i nic nie płać pod żadnym pozorem

Gość ekhart
doświadczenie mówi, że niestety czasem się zdarzy :P

Gość baboszka
no czytam w google jakie to przekrętasy, kurcze, dostaje groźby że mnie naliczą za to że podałam fałszywe nazwisko. może to trzeba gdzieś złosić?

Gość ekhart
ja podałem nieprawdziwe dane i nie miałem żadnego problemu.

Gość baboszka
ale mają podobno nr IP. mają prawo żadac kasy? kurcze nie mam za co im zapłacic.

Raczej nie mają prawa mieć Twojego IP bez zgody chyba sądu nawet... Olej :)

jeśli mogę coś dodać od siebie, to u mnie było to samo. Też miałam zapłacić 100 zł i jakąś karę i do tego jakbym tylko nie zapłaciła to miało być postępowanie sądowe itp. Przyszło to w maju nie zapłaciłam. Sami sobie dali spokój i od tamtej pory ani jeden list już nie przyszedł.

Gość agatanogazamiata
Ja postraszyłam ich adwokatem i temat się zakończył

nic nie musisz placic!!!:d miałam to samo:d nie słyszałas w wiadomosciach? pobieraczek przegrał sprawę z internautami i nie trzeba nic wpłacać! poczytaj o tym na internecie http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Pobieraczekpl-przestaje-istniec-Internauci-wygrali-wojne,wid,15207459,wiadomosc.html?ticaid=1ff89

Gość BeataDDMM
Od stycznia 2011r co jakis czas przypominają sobie o mnie. na początku bardzo często, pózniej juz po mojej rezygnacji i przesłaniu do nich informacji, ze próbują w sposób nieuczciwy wyciągnąć kasę, gdyż prawo konsumenckie pozwala na rozwiązanie umowy w ciągu 3 miesięcy - jeżeli umowa nie była przesłana droga pocztową(papierowa)- a nie jak oni podają w ciągu 10 dni. Zagroziłam ja oddaniem do Sadu za nękanie i próbe oszustwa. Miałam spokój z 8 miesięcy, później list w 04/2012 zwykłym listem jakieś wezwanie - straszenie z fikcyjnymi nazwiskami i ksero podpisami. No i teraz e-mail z fikcyjnym wezwaniem do zapłaty. Wysłałam e-maila do firmy windykacyjnej , która niby ich reprezentuje i oto odpowiedz:......... W dniu 2013-01-28 17:45 napisałam > Otrzymałam droga elektroniczną jak również poprzez list polecony pismo a raczej wezwanie do zapłaty podpisane wdg podpisu przez Państwa pracownika. > Proszę o podanie kontaktu do pana Jaworskiego , gdyż podane przez niego informacje są sprzeczne z prawdą, a z uwagi na zawarcie fałszywych informacji niezgodnych z rzeczywistością prawną - proszę o podanie danych kontaktowych do podpisanego Pana. W załączeniu fragment wezwania ..... > Niniejszym zawiadamiam, iż Spółka Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Sopocie, Al. > Niepodległości 658/3, która jest właścicielem serwisu Pobieraczek.pl, korzystając z usług Kancelarii Konsens SA podjęła skuteczne działania prawne w celu wyegzekwowania od Pani zaległej należności w wysokości 94.80zł................... itd ODPOWIEDZ Witam,

Gość BeataDDMM
Witam, Pan Marek Jaworski nie jest pracownikiem naszej Kancelarii, a firmy Eller Service s.c., Biuro Windykacji Prawnej nie jest działem Kancelarii a tejże firmy. Nasza Kancelaria zajmuje się sprawami dopiero na etapie postępowania sądowego - na dzień dzisiejszy nie mamy zlecenia, aby skierować przeciwko Pani sprawę do sądu. Pozdrawiam, Olga Dragańska-Kruk

Gość offerma
"Szanowni Państwo, Pragniemy serdecznie podziękować Państwu za owocną współpracę w kończącym się 2012 roku. Jest nam niezmiernie miło, że dzięki programowi partnerskiemu Pobieraczek.pl mogliśmy razem realizować nasze wspólne cele. Z tym większym żalem musimy Państwa poinformować o podjętej przez wspólników spółki Eller Service decyzji o zaprzestaniu dalszego świadczenia usługi Usenet. Na taką decyzję wpływ miały miedzy innymi liczne ataki medialne na wspólników oraz niekorzystne dla spółki decyzje Prezesa UOKIK. Dziękując za dotychczasową współpracę, życzymy Państwu dalszych sukcesów na drodze zawodowej, żywiąc jednocześnie ogromną nadzieję na to, że w przyszłości będziemy mieli jeszcze okazję wziąć udział w innych wspólnych projektach. Z pozdrowieniami, Zespół PP Pobieraczek.pl"

Gość gsssssssssssssssssssssssssssss
olej to, raz zaplacisz to beda wiedzieli ze ciagle cie moga szantazowac. ja mialam tylko jeden list od nich po roku, nie zapalcilam ani nawet tam nie zadzwonilam i dali mi spokoj.