Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milena-lena

Czy BEBIKO to naprawdę syff?????????

Polecane posty

Gość milena-lena

Zastanawiałam się nad przejsciem na to mleko....

Gość m.p
Moja córka miała straszne uczulenie po nim i po bebilonie bo to ta sama firma i mloko chyba to samo, najlepszy jest enfamil potem hipp a z tanszych to gerber ma bardzo dobre opinie

Gość xcvbnm,
kiedys probowałam próbkę i jest tak wodniste że masakra i słodkie fuj kupuje tylko niemieckie mleka modyfikowane np hipp ale babydream z rossmana tez jest geste i sycące i mniej słodkie niz polskie.

Gość mkvmaegje
moj synek pil bebiko i bebilon. poza cena nie widze roznicy, poza tym skoro jest ono dosterne dla dzieci, nie jest to syfem

Gość hy4rhft
bardzo dobre mleko

Gość hy4rhft
próbki możecie sobie zamówić na www.free.amciu.com i porównać

Gość mama dwóch synów
karmiłam jednego i drugiego mlekiem bebiko , żadnego uczulenia. według mnie kwestia dziecka do danego mleka. Znajomych córka znowu była uczulona na pieluchy pampers i kupowali z biedronki.

Gość gumka do wlosow
moim zdaniem NAN jest też niezłe

moja starsza córka piła bebiko i młodsza od urodzenia też pije i nie ma żadnych problemów, nie ma kolek, zaparć, uczuleń.. jak dla mnie to jest to bardzo dobre mleko.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Mleko bebiko i bebilon w Pl jest produkowane przez tego samego producenta z tym że bebilon pod nazwą aptamil jest znany na całym świecie a bebiko znane jest tylko w Polsce (może jeszcze Słowacja czy Czechy - nie wiem) ale fakt faktem że jest to mleko rodem z Polski (jeszcze ja jako dziecko dostawałam bebiko które produkowane było przez polskiego producenta). Mleko bebiko rózni się sposobem produkcji oraz jakością składników użytych w tym mleku (w porównaniu do bebilonu) z tąd też różnica w cenie. Jak tańsza produkcja to i tańsza cena sprzedaży.

Wg mnie dużo gorzej się rozpuszcza niż inne mleka. Daję małej nan 2 i jest o niebo lepsze a różnica kilka zl na opakowaniu.

Czy syf to nie wiem bo nie mieszkam w kraju i nie znam tego mleka ale mam porównanie do mlek austrijackich i niemieckich i powiem że i tu zdarzają się mleka które nie są warte ceny i takim mlekiem jest napewno mleko Nestle oraz Humana (Nestle jest bardzo tłuste i ciężkie a Humana bardzo syntetycznie zmakuje i mleka ona nie przypomina). Najlepsze jakie piło moje dziecko to mleko Hipp a zaraz po tym Aptamil czyli wasz odpowiednik Bebilon . Znam z opowieści mleko bebiko jeszcze z dzieciństwa bo wiem że tym często matki karmiły ale u nas tego mleka nie ma. Nutrizia należy do koncernu NUMICO czyli Nutrizia , Milupa, Co Gate. U nas Aptamil produkuje firma Milupa a wasz Bebilon firma Nutrizia ale Bebiko produkuje tylko Polska więc i skład i jakość będzie inna dostosowana do kieszeni i ceny produkcyjnej choć nie wierzę że mógłby to być syf.

Gość kjkjkjkjkj
Syf nie ale super jakość też napewno za tą cenę to nie jest. Jak to się mówi , dla każdego coś dobrego a nie każy wyda an bebilon . Według mnie dobrym wyjściem jest Hipp tyle że jak każde mleko musi być przetestowane na dziecku czy będzie służyć.

Gość milena-lena
Dlaczego napisałam,ze syf-bo tak słyszałam ,właśnie przez to ze jest bardzo słodkie i musi sie go rozpuszczac ponoc w większej temp. Nie chcę aby moje dziecko piło sam cukier,którego jak wiadomo we wszystkim pełno....:/ do tej pory pił bebilon ale niedługo chcę przejśc na 3 a u mnie kosztuje ono ok.53zł..Więc pasuje cos tańszego ,tylko właśnie boję się ,że tańsze=gorsze...

Mi się zawsze normalnie rozpuszczało w 37 stopniach. Przy małej wypróbowałam wiele mlek. Od bebilonu, przez nutramigen po hipp a mały był od urodzenia na bebiko. Nigdy nie widziałam różnicy w przygotowaniu.

Gość niezły gościu
pierwsza córka na bebiko od 5 tyg życia, druga córka od 8 tygodnia życia. nie ulewaly (może raz w tygodniu), kolek również nie znamy, żadnych uczulen, nawet jednej krostki, Aurelia- starsza, dopiero w wieku 2 lat i 7 miesięcy dostała pierwszy antybiotyk. (ale moje faszeruje tranem od noworodka więc to chyba tez odgrywa zasadniczo istotną rolę tak mi się wydaje. Ale odnośnie uczulen, ulewania itp. to normalną sprawą jest że jeżeli dziecko alergiczne to na 50 super świetnych MLEK może dwa bedą odpowiednie. i nie koniecznie najdroższe. Ktos napisał dziecko uczulone bylo na pieluchy pampers wiec kupowano w biedronce. naturalna kolej rzeczy. jest dziecko i dziecko . to praktycznie zawsze dwie odrebne historie, pozdrawiamy

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej