Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaausia ma

szwagierk ma mi za zle ze bede miala rok macierzynskiego-a ona nie!

Polecane posty

Gość maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaausia ma

czy to moja wina ,ze ona ma na dniach rodzic a ja mam termin na lipiec .......normlnie szok ,ale coz niemyslala jak robila to teraz niech robi jak tam soie wymysli

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyppp
Na razie to obie macie po 20 tygodni, bo z tego co mi wiadomo to jeszcze nic przez parlament nie przechodziło.

Gość papuga koko
oj naiwna....

Gość kaaasiiiiiaaa
jeszcze nic nie uchwalili, dobrze ktoś napisał na razie obie macie po 20 tyg i szczerze watpię żeby ten roczny macierzyński przeszedł.

Gość mają po 24tyg jak już.
.

Gość sluchajcie...... ...
lepiej zeby przeszedl....a szwagierka jakas durna jest i co sie tym przejmujesz?

Gość etammm
to tak nie przejdzie

Gość nhrsd
u mnie dwie kuzynki moje (sa siostrami) sa w ciazy, jedna ma termin poczatek marca, a druga koniec marca, i ta co niby sie nie zalapie na ten roczny urlop staje na glowie,zeby jeszcze i ja objelo, pisala nawet do ministra jakiegos,

Gość hmmmmmm ????
a z tym rocznym macierzyńskim to już pewne?

Gość wredna szwagierka
jak masz termin na lipiec, to też gówno wiedziałaś o planach rocznego urlopu

Gość iustka80
Czy wszyscy zapominają że dłuższy macierzyński będzie obowiązywał matki którym ten macierzyński zahaczy o wrzesień a nie koniecznie liczy się data porodu. Jesli, czego nie życzę, traficie z dzieckiem do szpitala, to możecie wziąć na ten okres zwolnienie i o tyle przedłuży się macierzyński...

Gość konnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnik
ja mam termin na sierpien i narazie nastawiam sie na 24 m-ce -poki co nie jest jeszcze nic podpisane ,a znajac nasz rzad to tez tego nie podpisza a beda mieli swietna wymowke ,ze matki pierwszego kwartału sie burzyly i bylyby pokrzywdzone i zeby bylo sprawiedliwie nie dostanie nikt ........

Gość abi 88
ustawa ma wejsc w zycie od 17 marca ,a jutro juz luty i cisza..........napewno nie przejdzie

Gość zielona____mila
bardzo sie zdziwię jak uchwalą ten roczny macierzyński. Jakoś im się specjalnie nie spieszy....

Gość Wiecie co jakby któraś
planowała ciążę to niech planuje równo od maja bo w przyszłym roku w lutym i marcu będą rozdawać próbki pampersów za darmo ;)

Predzej kaktus mi na glowie wyrosnie jak ustawa zostanie uchwalona,, i oby nie ,mam nadziej ze do tego stopnia juz takiej skrajnej glupoty nie poprą,i mysle z ejednak to tylko takie obievanki zludne a nic z tgo nie wyjdzie i dobrze :) Roczny macierzynski.....brech jak sie patrzy

Gość grunt to google
1. To nie 17 marca jest magiczną datą graniczną, tylko 01 września, bo wtedy ma w życie wejść ustawa :o. I do tego dnia mają czas, żeby ową ustawę uchwalić, bo będzie ona działać wstecz i obejmie kobiety będące na urlopach macierzyńskich (a będzie na nich większość, która urodziła dzieci po 17 marca). "Czy kobiety, które rozpoczną urlop macierzyński na starych zasadach będą mogły go kontynuować na nowych?" Donaldu Tusku "Z nowych zasad będą mogły skorzystać osoby, które w dniu wejścia w życie ustawy będą przebywać na urlopie macierzyńskim (w wymiarze podstawowym lub dodatkowym). PRZYKŁAD: Załóżmy, że kobieta urodzi jedno dziecko 1 kwietnia 2013 roku. Najpierw wykorzysta 20 tygodni tzw. podstawowego urlopu macierzyńskiego, a potem rozpocznie wykorzystywanie tzw. dodatkowego urlopu macierzyńskiego (do 6 tygodni). W dniu wejścia w życie nowej ustawy, czyli 1 września 2013 r. będzie w 22 tygodniu urlopu macierzyńskiego z 26 tygodni, które jej maksymalnie przysługują. Będzie mogła tym samym skorzystać z nowych zasad i skorzystać dodatkowo z 26 tygodni tzw. urlopu rodzicielskiego. " 2. Jaką drogę legislacyjną przechodzi projekt ustawy dotyczący urlopów rodzicielskich? Kiedy trafi do Sejmu? Donaldu Tusku: "W dniu 8 listopada 2012 r. projekt został skierowany do uzgodnień międzyresortowych i konsultacji społecznych. Następnie zostanie rozpatrzony przez stały komitet Rady Ministrów i Radę Ministrów (prawdopodobnie nastąpi to w I kwartale 2013 r.). Po tym zostanie skierowany do Sejmu, gdzie rozpatrywać i głosować nad nim będą posłowie." ze strony http://www.platforma.org/pl/artykul/platforma/polska/urlop-macierzynski-rodzicielski-pytania-odpowiedzi/