Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MattDudek

ciuszki dla dzieciaczków z allegro

Polecane posty

Gość MattDudek

Witajcie, Mam 2 cele pisząc tego posta, nie będę nic krył... Założyłem działalność na sprzedaż internetową. Pomysł wziął się stąd, że najpierw dziewczyna zaczęła sprzedawać ciuszki po naszej córeczce- całkiem ładnie schodziło. Ale zaczęła panikować, że może za dużo itd (a dojdą też Jej ciuszki których nie nosić) bała się że US może się przyczepić,a Ona nie będzie miała jak się z tego wytłumaczyć. Do tego wszystkiego doszedł fakt, że skończyły się odłożone pieniążki a moja pensja z pracy byłaby za mała aby opłacać stancje, rachunki, i jeszcze z tego wyżyć, nie mówiąc nic o pampersach itd. Zaczęliśmy więc poważniej myśleć o legalnej sprzedaży na allegro, mama dziewczyny jest w UK i przesyła nam ciuszki kupione po okazyjnych cenach. Wystawiam od wczoraj aukcje, mam już ponad 60, staram się robić w granicach MOICH możliwości jak najlepsze zdjęcia a mimo to mało kto ogląda moje aukcje, nie mówiąc o tym, że nikt nie licytuje. Nie jest to kwestia małej ilości komentarzy (bo założyłem własne konto na alle) bo przecież nawet nie wchodzą więc nie widzą czy komentarze są czy ich nie ma... Ceny myślę, że przystępne... a boję się zaryzykować i dawać wszystko od 1 zł bo mogę na tym stracić. Co robić? Chciałbym aby jakoś się zaczęło kręcić, nie musimy mieć z tego "kokosów" ale...ech chcielibyśmy nie oddawać małej do żłobka. Więc szukam sposobu, rad... Więc może zobaczyli byście moje aukcje? Nawet jeśli nic nie będziecie chcieli kupić, to może chociaż doradzicie co robić, czy zdjęcia mogą być, itd. Wasze spostrzeżenia. A może macie jakieś doświadczenie w temacie i poradzicie cosik... Moje aukcje są tu: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27534968 Pozdrawiam i z góry dziękuję, Maciek (P.S Nie urażę Was chyba jeśli skopiuję wiadomość i wkleję w innej kategorii)

Gość fhgfdhfg
uwielbiamy te mega mamusie zakochane w dzieciakach które godzinami analizują czy buciki zielone czy białe? a siusiać przed kupką czy po? a dziecko powinno już mówić 3 słowa czy 8?? jejku do znudzenia normalnie

Gość MattDudek
hmm przepraszam bo nie rozumiem, jak mam to odnieść do mojego posta? Nasza córka ma dopiero 2 ząbki a niby powinna już mieć więcej ale nie panikuję i nie roztrząsam tego bo czy widzieliście kiedyś dziecię bezzębne? no, więc wszystko w swoim tempie. Ale w kwestii allegro, tak bardzo nam na tym zależy, że szukamy opinii więc serio, serio, nie wiem jak odnieść Twoją odpowiedź do mojej prośby :)

Gość Przejrzałam...i odpowiadam:
możecie niestety na tym tylko "popłynąć". Zdjęcia są ok, aukcje wystawione poprawnie, ale po prostu ZA DROGO! Oczywiście wierzę, że taniej może się nie opłacić, ale...W dzisiejszej dobie szmateksów wszelakich, bardziej opłaca się pójść do takiego sklepu i kupić za cenę jednej bluzki+ koszty przesyłki u Ciebie, 2 pary fajnych spodni i ze 3 fajne bluzeczki i także z Anglii, więc wcale nie gorsze! Jedyne co mogę podpowiedzieć to, jeśli chodzi o ciuszki dla dzieci, może spróbuj sprzedawać w "mega pakach". Niestety, jest tego teraz od cholery, więc trudno się przebić. 2 lata temu też się w to "bawiłam" i trochę kasy z tego było. Teraz okazjonalnie kilka rzeczy puszczę i...też jest popyt. Nie są to już jednak ciuszki dziecięce. Trzeba czasem trochę poszperać i "wyniuchać" co najbardziej opłaca się sprzedawać. Ja tak zrobiłam i jest całkiem ok. Niemniej, życzę powodzenia!

Gość Przejrzałam...i odpowiadam:
Aha, jeszcze jedna uwaga: pojedyncze ubranka prędzej by się sprzedawały dla starszych dzieci, takich 5-12latków, bo dla takich malców kilkumiesięcznych, naprawdę nie opłaca się wydawać na używane 20 czy 30zł za jedną rzecz, kiedy "za chwilę" dziecko już z tego wyrośnie. Zróbcie "mega pakę", to może coś ruszy, bo pojedynczych nie sprzedacie za cholerę:(

Gość prinsepolo
za drogo gdyby było kup teraz np 13zł za bluzkę byłoby lepiej.

Gość MattDudek
bardzo dziękuję za odpowiedzi, pomyślę nad tym wszystkim i mam nadzieję wprowadzę zmiany na lepsze, dodam opcje kup teraz i poproszę rodzinę o ciuszki dla starszych dzieciaczków. Na oddzielnym koncie będę sprzedawać ciuszki, torebki dla dorosłych, może to będzie lepiej szło. No i dojdą też nowe ciuszki dziecięce z angielskich sklepów więc może to przyciągnie klientów. Jak to nie wypali to klapa, zamknę. Hmm ale miesiąc, dwa, będę próbował, na różne sposoby i różne rzeczy. Jak jakoś będzie się kręcić, to poszerzę asortyment o zabawki i akcesoria. Może to coś mi pomoże :) Dziękuję raz jeszcze, prześpię się z tymi myślami :D i może coś mi zaświta ;)

Gość Przejrzałam...i odpowidam:
Jeszcze co do tego "kup teraz". Ja, jako kupująca wolę osobiście tę opcję. Jednak jestem wtedy zdecydowana na konkretny zakup więc chcę szybko to mieć:D. Natomiast jako sprzedająca, wystawiam TYLKO licytacje. Też byłam kiedyś początkującym sprzedawcą i myślałam, że skoro ja wolę "kup teraz", to pewnie większość. A guzik! Ludzie wręcz UWIELBIAJĄ się licytować! Próbowałam to na wielu wystawianych przeze mnie rzeczach. Kiedy było "kup teraz", najzwyczajniej nie szło, albo bardzo słabiuteńko, a gdy ponownie wystawiłam tą samą rzecz, tym razem z licytacją, pięknie schodziło i o dziwo- za większą kasę niżeli żądałam przy "kup teraz". Także pozostaje Ci Drogi Autorze samemu wypróbować różne opcje, metodą prób i błędów;). Pozdrawiam i powodzenia życzę!:)