Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla.mama

Jakie orginalne imie dla synka?

Polecane posty

Gość asdfgqwert
Kryspin

Gość Traperka :)
Mieszko

Gość ,,,
Donat

Gość Odradzam pospolite imiona
Tez jestem za orginalnymi imionami. Nie jest fajnie byc druga czy trzecia Kasicą czy Anką w przedszkolu. Preston Parker to mij typ. Orginalne imie nadaje niepowtarzalnego uroku dziecku a nie jakis tam Krzysiu od pługa :)

Gość Jgdsfbcfhj
Ostatnia wypowiedz jest genialna :)

Gość 77xxxxxxx
jestem mama doriana,dla mnie super oryginalne.

Gość adibi
ale jak my ci podamy imie to moze juz nie byc orginalne, bo nasze dzieci maja tak na imie :P a tak serio pozdrawia mama Kajetana :)

Gość Leon Leon Leon
Leon

Gość bdg
moj synek-Remigiusz

Gość doska11111
Nthaniel :)

Gość blablablaaaa
Mój syn to Nikolas

Ja bym chciała żeby imię mojego dziecka dobrze się komponowało z nazwiskiem. Gracjan, Ksawier, Ziemowit, Staś. Ja wybrałam kilka imion dla córeczki, które mi się podobają. Jak już będę w 9m-cu to wtedy wybiorę to jedyne. :)

Gość Zefiryn, Oktawian, Erwin,
Tyberiusz, Albin, Gerwazy, Anastazy, Lucjusz, Justyn, Żelisław, Egon, Marian, Donald, Florian, Jeremi, Joachim, Olgierd, Seweryn, Izydor, Hiacynt, Honorat, Pankracy, Zygmunt, Lesław, Cezar, Ewaryst, Ewald, Tobiasz, Dorian, Ferdynand, Klaudiusz, Felicjan, Roch, Włodzimierz.

Gość adibi
co to znaczy dobrze sie komponuje z nazwiskiem? tzn rozumiem ze np hieronim bąk byloby smiesznie, ale jak ktos ma w miare normalne nazwisko to chyba wszystko da sie postawic przed nim...u mnie o tyle sie "zgadza" ze imie ma tyle sylab co nazwisko :P

Gość uguig
Protazy - bardzo orginalne i niepospolite. Na pewno chlopczyk nigdy nie pozna innego dziecka z takim imieniem. Jest nawet w kalendarzu imion, a nikt go nie chce, ciekawe dlaczego, przeciez takie orginalne... A w Nowej Zelandii trzy pary probowaly nazwac dzieci Lucyfer, az sad zbanowal zupelnie taka mozliwosc. Ludzie to czasami maja nasrane pod kopula

Gość Androszkaaaa
Ksawery :) Mariusz :)

Gość papcia
polożna w szpitalu nam opowiadal, że jak matki chcą oryginalne imie dla chłopca to ona poleca" Biseptol :P nie powtórzy się!!!

Gość imiek
Zależy co lubisz Wymienię raczej mało spotykane (ale osłuchane) imiona może coś Ci się spodoba: Ewaryst, Makary, Feliks, January, Ernest, Tobiasz, Maksym, Tytus, Hieronim, Seweryn, Elian, Kosma, Bruno, Tycjan

Gość katiiikaa
Ja niedługo urodzę Aleksandra :) .

Gość Mama Po Raz Trzeci ;-)
Ja mam Kasjana, wszystkim naokolo sie podoba, a jak juz zapamietaja ze to nie Kaspian to jestem happy (ksiaze Kaspian = ksiaze Lupiezu). Kasjan jest od "Cassiusow" ;-), ale przez "-jan" na koncu brzmi calkiem swojsko ;-)!

oryginalne ... Cyprian, Kordian, Konrad, Błażej, Miłosz, Ziemowit, Nikodem, Sambor, Augustyn, Feliks, Konstanty :)

Jonasz, Emil, Eryk, Leon, Bruno, Mieszko, Witold, Milan, Feliks, Florian, Tytus, Jeremi, Stefan

Gość boooooob
moim faworytem jest imię Borys

Gość Franczeska93
moje ulubione to: Borys,Emil,Bruno,Natan,Mieszko,Ziemowit,Leon,Milan. Dobrawa,Liliana,Aniela,Lena,Nina,Blanka.

Gość patstep
Mi się osobiście bardzo podoba imię Bruno,niestety mąż protestuje. Chyba nasz synuś zostanie Timurem :) Jak widać po wypowiedziach mało znane a za razem oryginalne imię gdyż ani jedna osoba nie napisała Timur, albo się nikomu nie podoba ;)

Gość Timur???
kur...a jak mozna nazwać tak dziecko? ja mialam psa o takim imieniu, ale dziecko? macie nie po kolei w głowach.... Boże widzisz i nie grzmisz