Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla.mama

Jakie orginalne imie dla synka?

Polecane posty

Gość a ja mam w nosie
Szczerze mówiąc to szkoda, że maz nie protestuje na imie Timur.nie jestem fanka alankow czy kubusiow ale zdecydowanie wybralabym "zzwykłego" Marcina a nie Timura.

Gość 25z?
Timur to żle kojarzące się imię z rosyjskim bohaterem lektur....

Gość ciężka sprawa ;) ;) ;)
Od razu widać, że nie macie do czynienia z dużymi grupami dzieci.. Dorianów jest teraz całkiem sporo, tak samo jak Marcelów, Tymomów, Natanów czy Aleksandrów. Na pewno zdecydowanie rzadziej są obecnie nadawane takie imiona jak: Aureliusz, Korneliusz, Kordian, Amadeusz, Pascal, Bogusz. Jest też niewiele dzieci z imionami dobrze nam znanymi, tyle, że obecnie nie są one często nadawane.. np. Marek, Grzegorz, Artur Więc pytanie jakie imiona Cię interesują.. czy takie, które od zawsze były rzadko nadawane, takie, które kiedyś funkcjonowały, a dziś to imiona stare, ale też niemal nieużywane (np. Mieczysław, Bolesław, Edmund), czy imiona, o których wspomniałam.. dobrze znane ludziom urodzonym w latach 65-85 (Grzesiek) czy w ogóle jakies imiona "nowe"..

Gość Mama Noego
Moj synek ma na imie Noa,jeszcze nie spotkalam na swojej drodze drugiego chlopca o takim imieniu :)

Gość zammmmmmmmmmia
Tadeusz

Gość patstep
Do Timur???? Nie rozumiem tych przekleństw i agresji w Twojej wypowiedzi. Każdy ma swój gust i ma prawo się wypowiedzieć na dany temat. Ja nie komentuję tego (wcześniej ktoś proponował Teodora czy Protazego), że w sąsiedztwie mam psy o takim imieniu, jest nawet pies Tadek, Kubuś czy Michał!!! To nie moja wina, że ludzie używają ludzkich imion aby nazwać psa. Czyli wychodzi na to, że imię Kuba i Michał powinno zostać usunięte z kalendarza. Zgadzam się, że kojarzy się z rosyjską lekturą co nie zmienia faktu, iż znaczenie(opis człowieka) tego imienia jest bardzo dobre. A ja osobiście uważam, iż prze wybraniu imienia ważny jest jego opis, bo człowiek dużo ma wspólnego z opisem horoskopu i imienia.

Gość Kakalalala
watki pomylilas my o imionach a nie aparatach fot