Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katiiikaa

Chłopcy rodzą się po terminie?

Polecane posty

Gość katiiikaa

Witam. :-) Na 10.02.mam wyznaczony termin porodu. Czy to prawda, że chłopcy zazwyczaj przychodzą na świat po terminie?

Gość katiiikaa
Też tak myślę, ale nie zaszkodzi sprawdzić, zapytać dośw.mamy :) . Dodam, że to moja pierwsza ciąża.

Gość ha ha ha .......
raczej nie ma reguły mój pierwszy syn urodził się miesiąc za wcześnie a drugi tydzień po.

Gość srujka
Dziewczynki tez sie rodza po terminie, tylko 5 % dzieci rodzi sie w terminie wyznaczonym przez lekarza :)

Gość mkmkmkmk
mój urodził sie 2 tygodnie przed terminem:) raczej to zabobon:)

to sa indywidualne sprawy, moj synek akurat prawie tyg. po terminie sie urodzil, ale u koleżanek było i przed terminem:)

Gość xcvgbhnjlo;
dokładnie, zabobon moja koleżanka śmiesznie skwitowała swój poród syna - po terminie: i całe życie taki niewyrywny, spóźnia się zawsze i nigdzie się nie śpieszy, od początku się zanosiło mój kolega za to stwierdził, że "o kurwa, to Polska, nie wychodzę" pewnie było przyczyną

Gość kajsjsoiaiui
Moja corka urodzila sie ponad tydzien po terminie :) Wiec niekoniecznie to sie musi zgadzac ;) znajoma miala termin na 28 stycznia a urodzila przed terminie chlopca i dokladnie 23 stycznia :)

powiem Ci za ja blisko terminu to cuda robiłam, by szybciej urodzić, oczywiście w granicach rozsądku, a maly tak się zasiedział, ze musieli mu pomóc wyjść i jakie było jego zdziwienie:)

Gość 32r45t67u6yt
Ja urodziłam synka dokładnie tydzień po terminie.Poród zaczał się sam. Inna znajoma też urodziła synka po terminie.

Gość gryczka
Przesąd. Mój syn urodził się 10 dni przed terminem.

Gość Patuchaaaaaa
Ja swoją córeczkę (pierwsze dziecko) urodziłam dwa tygodnie po terminie (poród wywoływany) i lekarz powiedział że często pierwsze dziecko się nie śpieszy, natomiast drugie i trzecie (synowie) przyszli na 3 tygodnie i 2 tygodnie przed terminem.

Gość katiiikaa
Chciałabym uniknąć wywoływania porodu. Takie są ponoć trudniejsze.

Gość hkjhk
mój syn się urodził równo w wyznaczonym przez lekarkę terminie.

Gość katika spokojnie
Moja kolezanka miala kroplowke z oksytocyna,ale dostala tez znieczulenie i sobie siedziala, z mezem rozwiazywali krzyzowki,sudoku,nawet sie zdrzemnela. Co godzine jej dokladali znieczulenie az jak odeszlo za ktoryms razem to poczula,ze parte sie zaczynaja.zawolala polozne,w 15 min byla cala zaloga,parla z 3-4 razy i synek byl na swiecie :) nie zawsze jest tak zle jak mowia inni.

Mój urodził się prawie 3 tygodnie przed terminem.' Kto w ogóle wymyśla te teorie?

Gość To takie bajeczki mamy
i cioteczki żeby przy kawce było więcej wrażeń ;). Akurat płeć nie ma żadnego wpływu na termin porodu . Tak samo chłopcy potrafią urodzić się wcześniej jak i dziewczynki później i odwrotnie. Syn mojej koleżanki przyszedł na świat 11 dni wcześniej jako pierwsze dziecko a córka dokładnie tydzień po terminie jako drugie dziecko.

Gość katiiikaa
Aaa... Już mi się nudzi od tego czekania na rozwiązanie.

Gość Bądź sobą
A mój Jakub urodził się w 35 tc. Liczyłam że się spóźni ale to raczej było przeczucie które tym razem zawiodło :)

Gość Juratka
Ja urodzilam synka 2 tyg wczesniej

Katiika witaj w klubie, tez oczekuje synka, termina mam na 9.02...narazie nie czuje nic by sie dzialo...a to czekanie....wykancza psychicznie, codziennie zasypiam i mysle moze dzis? a tu nic, cala noc przeszla hehe i tak w kolko...

Mój synek urodził się tydzień po terminie, w dodatku poród był wywoływany, bo mały jeszcze nie chciał wychodzić.

Gość katiiika
kati =) , ja mam na 10.02. Daj znać, jak Ci się maleństwo urodzi. Fajnie, że mamy termin w tym samym czasie. Ja mam już skróconą szyjkę macicy. Tylko czekać na rozwarcie...

Gość katiiikaa
Mi wczoraj odszedł czop śluzowy. Teraz tylko czekać...

Gość niecierpliwa11
nie ma żadnej regóły na to. córkę urodziłam w 38 tyg i poród był wywoływany bo było rozwarcie a nie było skurczy ( nie prawda że skurcze po kroplówce są silniejsze bo ja wcale nie odczułam porodu), teraz noszę synka termin mamy za 10 dni ale nic się nie zapowiada na to żeby chciał wyjść (brzuszek jest jeszcze dość wysoko) im bliżej będziesz porodu tym niżej brzusio będzie