Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamachoruszka

chore dziecko pomo9zcie, jelitówka co do picia masc na odparzenia

Polecane posty

Gość mamachoruszka

witam moja mala od 2 dni ma luzniejsze kupki, je mniej. Daje jej LAKCID. Co dawac jej do picia zeby nie podrazniac zoladka? oraz czym smarowac pupe bo zrobila jej sie strasznie czerwona ze nie da sobie dotknac(smaruje tormentiolem, linomag bephanten sudokrem alantan nie pomagaja). Mala ma 9 miesiecy.

natomiast co do pupy... jak tormentiol nie pomaga to nic lepszego nie polecę, bo u nas to była zawsze ostateczność i działała zawsze

Gość mamachoruszka
wlasnie zrobiła kupke....były w niej 3 kropki krwi w sluzie....:(:(

Gość mamachoruszka
ponawiam :((((

Do picia najlepsza woda, chociaż moja nigdy nie chciała i wołała niestety soczki to dawałam rozwodnione. Pupę polecam myć i nawet moczyć. Moja lubiła sobie w dużej misce posiedzieć :D Stawiałam jej normalnie w pokoju, zabawki miała i taki mini pokojowy basenik jej robiłam ;) Teraz ma 4 lata i do tej pory jak coś się takiego dzieje to pyta czy może iść do wanny i już świadoma co mówi sama stwierdza, że w wodzie jej po prostu najlepiej :)

Gość bon na cukierki
Jako mama wiem,że mamusie mają wyobraźnie:) Czy to były krople krwi czy tylko kilka pasemek w śluzie?Bo to jest w zasadzie standard przy dłuższej biegunce - podrażnienie żołądka. JA na biegunki polecam ENTEROL Jest bezpieczny, skuteczny. Co do odparzeń - hm też zawsze przy biegunce to mamy. Ja tak jak ty stosowałam wszystko - sudocrem, alantan, tormentiol (nie wolno go nadużywać bo mam kwas borowy). I aptekarka poleciłą mi clotrimazolum (maść na grzybicę). I jak ręką odjął. Czasem biegunka to wynik infekcji. Poza tym wsypuj do kąpieli mąkę ziemniaczaną - też fajnie pomaga. No i pamiętaj jeśli biegunka trwa dłużej niż 4 dni warto pojsc do lekarza jeśli dziecko ma mniej niż dwa latka. Co do picia - woda przede wszystkim.Dla większego dziecka - gorzka herbata - tylko nie za mocna!

Gość bon na cukierki
*podrażnienie śluzówki jeli miało być - nie żołądka:D

Gość Miliana23
Do pupki maść CLotrimazolum kosztuje ze 4 zł ale zawsze działa gdy inne środki zawodzą na odparzoną pupkę.

Gość lodziamioddzia
Luźniejsze kupki, 2-3 dziennie, od 2 dni to jeszcze nie dramat. Może spróbujesz kupić orsalit? To nawadniający środek działający antykupkowo;-) taka cieniutka marchwianka z ryżem. Mój syn go lubił jak był mały, teraz "zmądrzał" i nie chce go pić;-) odparzenie, luźne kupki - czyżby początek ząbkowania?

Gość mamachoruszka
a te leki sa na recepte?

Gość bon na cukierki
ENTEROL i Clotrimazolum nie są na receptę:)MAść jest bardzo tania - enterol to koszt koło 25zł.

Gość ja dawalam
ja dawalam do picia enterol, orsalit i smecte-bez recepty, no i zadnych owocow, a np zupka ryzowa z marchewka, kupilam tez kleik marchewkowy nawadniajacyOrs 200czy jakos tak z hippa, ale nie zdazylam dac, bo przeszlo... Jak apetyt jest to nie jest zle, gorzej bylo niedawno, ze strzykawka gonilam synka zeby sie napil czegokolwiek chociaz co do odparzen nie pomoge, bo tormentiol pomaga w trudniejszych przypadkach

Gość mabelinka
na odparzenia kiedys mi kolezanka mowila ze mąka ziemniaczana, posypac tak jak pudrem, ja stosuje tormentiol, u nas dziala, do picia najlepiej cienka herbatke i do herbatki oscilococcinum na zwiekszenie obrony organizmu, enterol jest od biegunki, skuteczny bo juz tez wyprobowany :) zdrowka dla córeczki

Gość Monika19877
Kiedyś moja mama, a teraz nawet ja używam u swoich dzieci do smarowania odparzeń SUDOCREMU, wolę sprawdzone metody i środki, niż jakieś przereklamowane i niesprawdzone kremy.