Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mega grubcia

Odchudzam się ostatni raz:-)

Polecane posty

Mega Grubciu, trzymam kciuki, zeby jednak wszystko bylo ok :) Koszulko - gratuluje miesni :) "Drogeryjne cuda" nie odwala za czlowieka roboty, ale moga pomoc. Sama jestem nieduza, ale mam problem z cellulitem (ach, te udziska...) i widze roznice, kiedy uzywam regularnie balsamu. Tzn. w druga strone - jak przez kilka dni nie uzywam, to widze, ze jest gorzej. Ja mam na tym punkcie lekkiego swira, wiec w akcji jest peeling (tu akurat pierwszy z brzegu), ostra szczota, balsam (polecam Soraye i Garniera - nie walna po kieszeni, a efekty widac; po Eveline mialam strasznie podrazniona skore) i taki plastikowy masazer do wcierania balsamu. Przy takim arsenale srodkow ciezko, zeby nie dzialaly :P

Esh dziękuję za odpowiedź :) Pocieszyłaś mnie, moze coś się jeszcze da zrobić z tym fałdziskiem! A cellulit też mam cholera! Jutro kupuję balsam!!!

Kiedyś chodziłam na masaże. Pytałam masażystę jak to jest z tymi balsamami ujędrniającymi. Powiedział mi, że one właśnie często działają, jak się ich używa, a jak się przestaje to efekt jest gorszy. Myślę, że jednak trzeba się smarować :-)

U mnie poranna kawka z mlekiem, bez cukru. A na sniadanie 2 kromki orkiszowego bez masła, z wedliną drobiową i pomidorkami. Dziecię mje jeszcze spi wiec mam chwilkę dla siebie :D "Lubię ten stan, kawa, ja i czas..." :D

Witam ja również z kawką,wczoraj byłam na fitnesie,niezly wycisk a waga stoi dalej !

U mnie też stoi waga mimo ze ostatnie dwa dni intensywnie cwiczyłam. No cóż az tak sie tym nie przejmuje, chce chudnac 2 kg na miesiac wiec mam nadzieje ze w koncu drgnie :)

Hej Kobitki :) U mnie tez waga stoi,no i co z tego? Kiedys sie ruszy..pamietajcie ze tłuszcz jest lekki jak piórko,czesto jak sie go pozbywamy to na wadze nie widac ale na ubraniach jak najbardziej:) Ja wczoraj zauwazyłam,ze paseczek u płaszcza wchodzi na pierwszą dziurkę ,a zawsze był na drugiej :) I to mnie cieszy. Koszulko gratuluje miesni,ja cierpie bo przez te noge nie moge chodzic na siłownię,ale mimo to sie ruszam codziennie-szybki marsz tez cos daje. Dzisiaj w Kawie czy Herbacie był dietetyk -Gaca czy jak mu tam i gwiazdki które schudły na jego diecie,dziewczyny po raz nie wiem który uzmysłowiłam sobie ze bardzo wazne jest zupelne wyeliminowanie soli!!Ja od dzisiaj NIC NIE SOLĘ,trudno trzeba sie przestawic,jest tyle innych zioł /nie tych do palenia :)))/

czesc piękne! Owocku tylko nie toooo :( ja bez soli niczego nie rusze bo jest po prostu ble i fuj i łe... wiem ze jest niezdrowa ale wszystkiego odmowie tylko nie tego bo bez soli jedzenie jest dla mnie niejadalne... Nie wytrzymałam i wczoraj sie zwazylam a zawsze waze sie w piatek i co?? 67,2 !!! :):):):)

Mrauhehe Gratuluje spadku wagi :) Kochana ja nie mówie zebysmy wszystkie jak jeden mąż przestały solić :) Wiem,ze ciezko z tego zrezygnować,ja spróbuję zastąpic sól innymi przyprawami,zobaczymy :)

mrauhehe- gratulacje :D Fajny spadek wagi jak na niecały tydzień! Głodny Owoc- pewnie, ze spacery też coś dają! Ważne żeby się ruszać. Ja kiedyś tylko spacerowałam, nic nie cwiczyłam, tylko trzymałam dietę i też chudłam. Ale wtedy miałam dużo czasu żeby spacerować... chociaż dziś też zaraz wezmę prysznic i biorę córę na dwór póki w miarę ciepło. Niedługo ma się znów oziębić 😭 A co do soli- ja z nią za bardzo przesadzam. Wyeliminować nie wyeliminuje bo tak jak mrauhehe- nie przełknę niektórych rzeczy bez soli :( Ale ograniczyć muszę!

Mam takie dziwne cos na policzku od kilku dni..takie male czerwone wysuszone i piekące ,ech :( co to znowu jest?

Koszulko,to robimy na 2 sniadanie placuszki otrebowe? :) Ja jestem za :) Jak wrócisz z córcia ze spacerku Ja juz po prysznicu,juz chyba wiem od czego mam to /uczulenie?/ stosuje nowy krem od 2 tygodni,pewnie to od tego..tylko ze to dopiero teraz wyszło? Odrzuce go zazyłam allertec ,zobaczymy

Widzę, że wcześnie zaczynacie :) Napiszę trochę o sobie, bo wczoraj taki krótki pościk był. Ja na razie nie ćwiczę, mam dopiero zamiar zacząć tak po 3 tygodniach odchudzania mż.Moim problemem są biodra i nogi - typowa gruszka. Talia jest ok. Już nie mam pomysłu co robić, żeby z nich schudnąć. A dziś od rana kromka chleba z białym serkiem i szczypiorkiem. A motywacja jest: idę na wesele w połowie czerwca i muszę jakoś wyglądać :) Mam nadzieję że co najmniej 20 kg da się schudnąć.

Tysko,do połowy czerwca 20 kg ?? Życzę powodzenia,ja nie wierzę w szybkie i trwałe zrzucenie wagi w tak krótkim czasie .Ty musiałabys chudnac 5 kg miesiecznie,tak? Nie wiem jak Ci to wyjdzie,ale życzę dopięcia celu :) Moze jak właczysz co drugi dzien porządny wycisk na siłowni czy fitnes,to akurat się uda? Ja do czerwca planuje schudnac 8-10 kg. Moja sniadanko to 3 małe kromeczki z cykli life styl :) z szyneczka /2 plastry/ i pomidorkiem,ale ja jadłam ok 7 rano i juz troche jestem głodna ale wytrzymam do 11 :) potem placka otrebowego plus jabłko Obiad..moze pomidorowa z ciemnym ryżem Potem serek bialy z jogurtem urobiony

dzieki :) Owoc ma racje 20 kg do czerwca to duzo ale trzymamy kciuki moze uda sie. motywacja to podstawa! ja mam w tym roku 3 wesela, pierwsze na poczatku lipca, ale w sumie nie mysle tak jeszcze o tym i nie z tego powodu chce schudnac. po prostu chce byc szczupla! :) ja tez nigdy nie lubilam cwiczyc ale obmyslilam sobie kilka cwiczen na brzuch, pupe, nogi i robie je codziennie i naprawde mi sie chce, czasami nawet rano i wieczorem jak mam czas. cwiczenia sa proste i nie jakies ciezkie, troche tez ruszam sie przy muzyce jako rozgrzewka. wazna jest systematyka, moje cialo troche sie wysmukliko i pojawily sie delikatne miesnie

no, poprawiona ;) co gotujecie dzis na obiad?? ja dla rodzinki robie nozki ala kfc z ziemniakami i surowka z bialej kapusty a dla siebie bialy ryz z prazonymi jablkami oczywiscie bez cukru. jak myslicie, zaszkodzi diecie? jablka napewno nie, ale obawiam sie troche ryzu...

witam panienki .. ranne ptaszęta - powtórzyc muszę :) jedne planuja drugie śniadanko inne już myślą o obiadku , a ja jeszcze nie nie jadłam - dopiero żeśmy z córą z łóżka wyszły ... mam pół kilo mniej :) wczoraj sie troszkę bardziej postarałam i jest .. :D ja na śniadanko -jajecznica z połóweczką ;) żytniej ;) ----- ale pity :):) do tego inka z mleczkiem , na obiadek zupa kalafiorowa , a póżniej pomyślimy ...

mrauhehe - troszkę ryżu nie zaszkodzi , najlepiej kup brązowy .. :) albo kasze - jeśli lubisz

Cisska ,hej,hej ) Mrauhehe ryż,najlepiej brązowy,bo ten biały ma wysoki indeks glik.i będziesz po nim szybko głodna Ja dzis gotuje ryz brązowy z pomidorową KOSZULKO! Modyfikacja moja przepisu na placka otrebowego :) a więc do miseczki 1 jajco 3 łyzki otrębów /czy otrąb?/ 2 łychy sera białego ,do tego strłam pół jabłka i posypałam to wszystko cynamonem,widelcem urobiłam to na masę i na teflon,PYCHA: własnie zezrłam to plus 2 orzechy i 2 łyżeczki słonecznika i dosc :)

robiłam podobne placki otrębowe jak byłam na dukanie :) proponuje tez spróbować z serka lekkiego np philadelphia lub innego light .. wychodza pyszne , mi często zastępują pieczywko , mają dużo białka a mało tluszczu .. to ja lecę robic kalafirową .. aha dobrze , że mi sie przypomniało !! miałam zapytac o mleko zagęszczone .. kupiłam lekkie 4% na 100gr - specjalnie do zabielania zup .. co uważacie na temat takiego mleczka ?? można sobi pozwolić raz na jakiś czas ? ogólnie myslę , że tłuszczu na 100g ..hmm , a wy ?

Cisska mysle ze na takie mleczko mozesz sobie pozwalac i to nawet czesto. 4 % to nie duzo w porownaniu do 18% smietany a wiadomo ze zabielona zupka jest duzo lepsza ;) ja juz po obiadku, zjadlam 2 lyzki bialego ryzu z jablkami, wiec moze tyle mi nie zadzkodzi... hmm tak sobie pomyslalam... wiemy juz mniej wiecej jak wygladamy, przynajmniej mozemy sobie wyobrazic, to teraz moze napiszcie skad jestescie, wystarczy podac wojewodztwo ;) ja jestem z malopolskiego, mieszkam w nieduzej miejscowosci 30 km od Krakowa

Hi, hi pomyślałam sobie właśnie, że kapitan opuszcza statek ostatni. Właśnie dlatego widzę, że mam najwięcej do stracenia kilogramów:-) Cóż zapracowałam na nie sama. Jeszcze 15 lat temu ważyłam 70 kg. Gratuluję każdego spadku Waszej wagi, nawet tego najmniejszego. Mam termin do alergologa. Jak na polskie warunki szybko, bo 6 maja:-) zobaczymy, co mi powie pani doktor.

właśnie właśnie mrauhehe , taka mała alternatywa zamiast tłuściastej smietany :)

to prawdopodobnie mamy 3 ''' prawie Krakowianki ''' jak sie nie mylę ... Mega Grubciu - czyżby podejrzenia o alergię ?

Grubcia faktycznie szybko... chyba kazdy zna te terminy w polskich szpitalach... Cisska ja kilka razy jak mi braklo smietany dolewalam do zupy zwyklego mleka, byl lepszy smak ale to nie bylo to samo co smietana. ale to Twoje mleko mysle ze bedzie w sam raz ;) piszcie skad klikacie ;)

no prosze jak fajnie i jaki ten swiat maly :) to podajcie skad konkretnie jesli to oczywiscie nie tajemnica ja Proszowice