Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawie nic nie wyrzucamy

CZY U WAS W DOMACH podaje się na takie rzeczy jak:

Polecane posty

1. smażoną mortadelę zamiast kotleta na obiad? 2. kaszę jęczmienną i pęczak zamiast ziemniaków, gryczanej, ryżu do obiadu? 3. chleb do zagryzania przy zupie do obiadu? 4. lane kluski (jajko z mąką i wodą) w zupie, szczególnie w rosole na obiadu? 5. chleb zamiast ziemniaków do mięsa i surówki na obiad? 6. kotlety smażone na smalcu na obiad? 7. skwarki ze słoniny do pokraszenia różnych klusek, pierogów? 8. lane kluski na mleku na śniadanie? 9. kogel mogel jako deser w ciągu dnia lub z gorącym mlekiem na przeziębienie? 10. niesmażoną zwykłą bułkę tartą jako posypania na kluski leniwe? 11. bułkę lub chałkę na mleku na śniadanie? 12. kawę zbożową na mleku na śniadanie?

13. kładziochy (czyli proste kulski w wody zrobione z mąki, jajka, wody, soli)?

* kluski

1. nigdy 2. tak 3. tak 4. często 5. nie 6. nie 7. okazjonalnie 8. lnie 9. nie 10. nie 11.nie 12. tak (nauczyłam się w ciąży pić)

Gość widac ich nie rajcujesz
kasze jeczmiwnna i peczak - czemu nie, lubimy. bardziej niz ryż. kluski lane ubostwiam tylko nie chce mi sie robic to samo z kogle moglem i skwarkami ( od czasu do czasu). Kawa naturaln mi szkodzi, mleka samego nie lubie, wiec mieszanka zbozowej bylaby dobra, ale nie wiem, jaki sa i co w srodku maja., kiedys pijalam instant anatol bodajze.

1. Mortdela - bleee 2. Lubię pęczak, czasem jadam 3. Uwielbiam zupę z chlebem !!! ale rzadko jem, bo staram się zdrowo odżywiać 4. Mój tata takie lubi 5. Nie. Chyba ktoś musiałby się bardzo śpieszyć 6. Przyszła teściowa lubi takie tłuste wynalazki 7. Jak wyżej 8. Mój facet to lubi, nie wiem dlaczego ;) 9. Mój tato kiedyś jadł 10. Nie 11. Mój facet lubi dziwne jedzenie 12. Piję!

Gość Kleo.patra
1. Nie 2. kaszę jęczmienną czasami do gulaszu, pęczaku nigdy nie jadłam :) 3. Ja nie ale mój mąż musi mieć kromkę chleba do zupy, oczywiście oprócz rosołu i pomidorówki 4. nie 5. nie 6. nie 7. nie 8. tak ale bardzo rzadko jak coś mnie najdzie :) 9. nie 10. nie 11. chałkę na mleku czyli gotowaną na mleku?? nie wiem o co chodzi 12. tak ale do popicia śniadania a po co Ci to??

Gość jasne, że tak
Moje dziecko ( 2 lata)na śniadanie je lane kluski, owsiankę, mannę. Lubi kaszę (każdy rodzaj) z sosem , chleb z ogórkową itp. więc nie widzę w tym nic złego.

1.Nawet nigdy takiego "cuda" nie widziałam i nie jadłam :d 2.Kaszę jęczmienną - tak (gulasz) 3.Tak 4.Tak - tylko w rosole 5 nie 6 nie 7 koniecznie muszą być :D 8 nie 9 nie 10 nie 11 nie 12 nie

1 nie 2 nie 3 tak ale tylko do zup typu grochówka 4 jadam tylko w rosole i tylko u mamusi :P choc preferuje rosół z makaronem 5 tylko do kurczaka z rozna albo jakiegoś gulaszu 6 nie 7 nie 8 nie 9 nie 10 nie 11 nie 12 nie

Gość Natturrellle
1. Nie. 2. Kaszy nie lubimy, ryzu tez nie. Jemy ziemniaki albo makaron. 3.Tak. 4. Rosol z makaronem, klusek nie lubimy. 5. Czasami. 6. Kotlety smazone na oleju. 7. Czsami, bardzo rzadko. 8. Nie. 9. Nie. 10. Nie. 11. Nie. Ja jadlam to jako dziecko. 12. Kawe zbozowa pilam tylko w ciazy.

Gość menu jak u mojej babci :)
1.mortadeli w życiu nie kupiłam 2. uwielbiamy wszelkie kasze są bardzo zdrowe 3. nie daję chleba , bo zupy robię gęste z dużą ilością warzyw 4. rosół tylko z makaronem 5. czasem jak późno wrócimy to jest pieczywo do mięsa i surówki 6. smażę tylko na oleju rzepakowym 7. do pokraszenia pierogów smażę boczek z cebulą 8. lane kluski lub owsiankę od czasu do czasu 9. kogel mogel ostatnio jadłam z 15lat temu 10. jeśli już to przesmażam bułkę z masłem i wtedy daję do leniwych,fasoli lub kalafiora 11. chałkę lub bułkę smaruję masłem/dżemem i daję do popicia mleko,nigdy nie wrzucam pieczywa do mleka 12. czasem pijemy inkę 13. nigdy nie robiłam takich klusków.

mortadela zrobiona jak kotlet schabowy jest bardzo fajna od czasu do czasu :) Jedyne czego nie znosiłam od zawsze to rozmoczonej bułki w mleko, chociaż moja babcia często serwowała takie sniadanie kiedy byłam mała :)

Gość i dunno
prawie wszystko z tych rzeczy jadlam w dziecinstwie! :D 1. smażoną mortadelę zamiast kotleta na obiad? TAK W STOLOWCE SZKOLNEJ I NA KOLONIACH BYLY NA OKRAGLO! 2. kaszę jęczmienną i pęczak zamiast ziemniaków, gryczanej, ryżu do obiadu? JAK WYZEJ! 3. chleb do zagryzania przy zupie do obiadu? TAK 4. lane kluski (jajko z mąką i wodą) w zupie, szczególnie w rosole na obiadu? CZASAMI, GLOWNIE W ROSOLE 5. chleb zamiast ziemniaków do mięsa i surówki na obiad? CZASAMI, JAK NIKT NIE MIAL CZASU ZROBIC OBIADU 6. kotlety smażone na smalcu na obiad? NIE WIEM, ALE PEWNIE TEZ 7. skwarki ze słoniny do pokraszenia różnych klusek, pierogów? 8. lane kluski na mleku na śniadanie? NO PEWNIE ZE TAK! 9. kogel mogel jako deser w ciągu dnia lub z gorącym mlekiem na przeziębienie? TAAAK! CZESTO SAMA SOBIE NAWET UKRECALAM I ZJADALAM BEZ MLEKA 10. niesmażoną zwykłą bułkę tartą jako posypania na kluski leniwe? NA STOLOWKACH DOSTAWALISMY TAKA Z CUKREM 11. bułkę lub chałkę na mleku na śniadanie? TAK! BARDZO CZESTO 12. kawę zbożową na mleku na śniadanie? CZESCIEJ KAKAO, ALE DOSKONALE PAMIETAM TEN SMAK, CALKIEM SMACZNA JEST 13. kładziochy (czyli proste kulski w wody zrobione z mąki, jajka, wody, soli)? TAK! MNOSTWO, BO MOJA BABCIA NON-STOP JE ROBILA Z CEBULKA

Gość i dunno
7. skwarki ze słoniny do pokraszenia różnych klusek, pierogów? OCZYWIŚCIE, ZE TAK! DO PIEROGOW I KNEDLI Z MIESEM OBOWIAZKOWO :)

Gość ja pani wasza
tak

Gość Izabelka......... ...
ja abrdzo lubię mortadelle ale na kanapkę, dpo tego np. musztarda chrzanowa. Kasze jęczmienna i peczak tez bardzo lubię, narzeczony tez ale np. moi rodzice nie. Tata to juz w ogóle tylko ziemniaki, a ja wole kasze. Kluski lane uwielbiam do rosołu, taka samo makaron domowy. Do zupy pomidorowej tez. Moj dziadek często do pomidorowej robił kluski lane. Coś wspaniałego. Ziemniaki lubie smażyc na smalcu razem z cebulka, boczkiem. Do tego jajko sadzone i mizeria :) skwarki ze słoniny ja bardzo lubie do kopytek. chlebek koniecznie do żurku i niektórych innych zup.

Gość co cie to obchodzi
kolejny temat głupi

Gość bla bla blara
5- tylko w przypadku kurczaa z tłuszczykiem:P uwielbiam chleb wtedy hahah reszta jak najbardziej tak

Gość JaWPomarańczach
1. Nie 2. Kasze jemy różne, wszystkie są zdrowe 3. Nie, chociaż moja babcia zawsze tak je bo lubi :) 4. Tak 5. Nie 6. Nie 7. Nie 8. Nie, nie słyszałam o tym, ale muszę spróbować :) 9. Nie 10. Nie 11. Tak i z cukrem, to mi sie akurat bardzo kojarzy z wakacjami u babci na wsi :) 12. Tak

Gość asdfgqwert
1.nie 2.nie 3.tak 4.nie 5.nie 6.czasami tak 7.czasami tak 8.nie 9.nie 10.nie 11.nie 12.nie

Gość Dr Lumia Brynz
1. nigdy nie jadłam mortadeli i u mnie w domu się tak nie robi 2. kasze jęczmienną czasem jemy, ale głównie ryż 3. ja nie jem chleba do zupy ale mój mąż i ojciec biorą prawie do każdej zupy kromkę chleba 4. lane kluski bardzo rzadko ale ja nie jem bo nie przepadam 5. czasem tak szczególnie kiedy mięso jest z zupy wtedy jemy do niego chleb 6. nie smażę kotletów na smalcu 7.tak szczególnie do pierogów 8. nie jem ani klusek ani nie piję mleka 9. lubie kogel mogel- czasem robię 10. nie 11. nie ale wiem ze moja babcia tak je 12. nie 13 nie

1.nie 2.tak 3.tak 4.tak 5.nie 6.nie 7.tak 8.nie 9.nie 10.nie 11.nie 12.tak

Gość mama dziewczynki
1. smażoną mortadelę zamiast kotleta na obiad? TaK 2. kaszę jęczmienną i pęczak zamiast ziemniaków, gryczanej, ryżu do obiadu? TaK 3. chleb do zagryzania przy zupie do obiadu? TaK 4. lane kluski (jajko z mąką i wodą) w zupie, szczególnie w rosole na obiadu? TaK 5. chleb zamiast ziemniaków do mięsa i surówki na obiad? TaK 6. kotlety smażone na smalcu na obiad? NIE 7. skwarki ze słoniny do pokraszenia różnych klusek, pierogów? TaK 8. lane kluski na mleku na śniadanie? NIE 9. kogel mogel jako deser w ciągu dnia lub z gorącym mlekiem na przeziębienie? NIE 10. niesmażoną zwykłą bułkę tartą jako posypania na kluski leniwe? NIE 11. bułkę lub chałkę na mleku na śniadanie? NIE 12. kawę zbożową na mleku na śniadanie? NIE

1. smażoną mortadelę zamiast kotleta na obiad?- bywało kiedyś... 2. kaszę jęczmienną i pęczak zamiast ziemniaków, gryczanej, ryżu do obiadu? - zdecydowanie tak! 3. chleb do zagryzania przy zupie do obiadu? - tak 4. lane kluski (jajko z mąką i wodą) w zupie, szczególnie w rosole na obiadu? - córka lanych nie lubi, ale tarte (jajko, mąka) daję do jarzynowej, pieczarkowej itp. 5. chleb zamiast ziemniaków do mięsa i surówki na obiad?- nie. Chyba, że jest grill to wtedy chleb, mięso i jakaś sałatka/surówka 6. kotlety smażone na smalcu na obiad? - u moich rodziców tylko. 7. skwarki ze słoniny do pokraszenia różnych klusek, pierogów? 8. lane kluski na mleku na śniadanie? - skwarki do okraszania tylko ze słoniny, bo najbardziej nam smakują :) 9. kogel mogel jako deser w ciągu dnia lub z gorącym mlekiem na przeziębienie? - tak, ale rzadko 10. niesmażoną zwykłą bułkę tartą jako posypania na kluski leniwe? - nie, zawsze smażona 11. bułkę lub chałkę na mleku na śniadanie? - jako przekąska zazwyczaj 12. kawę zbożową na mleku na śniadanie? - tak

1. smażoną mortadelę zamiast kotleta na obiad? Nigdy 2. kaszę jęczmienną i pęczak zamiast ziemniaków, gryczanej, ryżu do obiadu? Tak 3. chleb do zagryzania przy zupie do obiadu? Jak ktoś lubi, np ja :P Córka moja też lubi za to facet sporadycznie ( do wybranych zup ) 4. lane kluski (jajko z mąką i wodą) w zupie, szczególnie w rosole na obiadu? Na rosole nie, z pomidorówką czasem robię 5. chleb zamiast ziemniaków do mięsa i surówki na obiad? Jeśli nie gotuje obiadu dla wszystkich a sama na szybko chce zjeść to wciągnę tak, ale to nie jako obiad z surówką na talerzu tylko tak do ręki w biegu ;) 6. kotlety smażone na smalcu na obiad? Nie lubimy 7. skwarki ze słoniny do pokraszenia różnych klusek, pierogów? Nie lubimy 8. lane kluski na mleku na śniadanie? Nie chce mi się robić rano :P Na kolację czasem robiłam 9. kogel mogel jako deser w ciągu dnia lub z gorącym mlekiem na przeziębienie? Tylko gdy piekę np babkę, albo beze... cokolwiek gdzie potrzebuje samych białek to facetowi robię kogla 10. niesmażoną zwykłą bułkę tartą jako posypania na kluski leniwe? nawet nie wiedziałam, że tak się robi 11. bułkę lub chałkę na mleku na śniadanie? może raz w roku 12. kawę zbożową na mleku na śniadanie? nie pijemy

!.Nie 2.Tak-uwielbiamy! 3.Rzadko 4.Nie 5.Nie 6.Nie-smalec jest obrzydliwy 7.Nie-Bleee 8.Nie 9.Nie 10.Nie 11.Nie 12.Pije kawe anatol ale bez mleka i cukru. 13.Rzadko.