Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staruchaaaaaaaaaaaaa

Pytanie do mam i przyszłych mam

Polecane posty

Jak kupujecie swoim newborn dzieciaczkom albo niemowlakom 0-3m-ce ciuchy nowe ze sklepu to pierzecie je czy zakładacie takie nowe bez wcześniejszego prania ?

wiekszosc mam chyba pierze , ja nigdy tego nie robilam, i dziecku nic nie bylo, pewnie skora dziecka alergika moglaby zle zniesc takie ciuchy niewyprane, ale ja zaryzykowalam i bylo ok

Gość ,,.m
ja piorę od kocyków po skarpetki oczywiscie wszystko nowe.

Gość dagarhst
Trzeba prac wszystkie ubranka zanim sie je nalozy dziecku. Nie wiesz, kto je mial w rekach, czy nie sa brudne itp

Gość Ciężaróweczka28
Należy wyprac wszystkie ubranka w specjalnym detergencie dla niemowlat i porządnie wprasowac

no to ide prać, a wystarczy w zwykłym trybie 40 stopni czy w 60 pierzecie?

Gość swoje i meza
Malo co prasuje ale dla niemowlaka to oczywiste. Ciuchy są nawet czasami czymś nasaczane do transportu i sprzedaży trzeba to dokladnie wyprac i wyprasowac

Gość Wszystkie rzeczy
dla dziecka wyprane i wyprasowane.

Gość adsff
wystarczy 40 stopni, sporo ubranek nie można prać w wyższej temperaturze.

Gość pij duzo wody
jesssu ja piore nawet sobie a co dopiero dziecku !!! :O

dzięki dziewczyny za informacje, mam dużo nowych ciuchów i nie byłam pewna czy noworodkowi takie można założyć czy uprać wcześniej

do pij dużo wody frustratce i paranoiczce już podziękuje i jezusa tu nie ma, pomyliłaś wątki...

Oczywiście po co prać! W końcu te nowe ciuchy były tylko okurzone podczas szycia w fabryce, wymacane przez szwaczki, potem układał je magazynier w magazynie, który chwilę temu trzymał sikając swego ptaka i zapomniał umyć rąk, następnie jak juz uzbierał dużą partię, to popakował je w okurzone worki. Zaległ to w brudnego tira. Kolejno potem macało je w sklepie 150 par rąk, które trzeba podzielić na upocone, śliskie np. Po frytach, rybie lub kotletach z baru mlecznego; brudne i te nie umyte po szczochu i kupię, które dzielimy na kupy twarde, zbite i klocowate oraz biegunkowe, lejące i z rozbryzgiem. Także nie pierzcie, bo to faktycznie przesada, w końcu na wieszaczku w sklepie wydają sie takie "czyste".:-D

Gość jsajsa
wigora a potem twoje dziecko takie chorusie bo sterylne chodzi :D a ty kamila zajmij sie swoimi szmatami z allegro lepiej :D a nie wtórowaniem bo pewnie tylko po to się tu pojawiłaś i wtrąciłaś 3 grosze zeby ktos obejrzał te śmieci w stopce bo wiadomo - ciekawość nie zna granic:D Autorko noworodkowi wypierz na krótkim programie a niemowlakowi nie koniecznie

Jsajsa Niech cię glówka nie boli o zdrowie mojego dziecka, bo dziękuje ale nie narzeka:-D Jednak ja ciuchy piorę że sklepu, i nie ważne czy dla dziecka czy dla siebie. Nie wiem kto je przede mną macał i w jakich warunkach leżakowały. A ciuchy dla mnie piorę, bo moze jakaś upocona lampucera je przymierzała bleeee :-P

pomaranczo - to, że pochodzisz z nizin, to widać po twoim słownictwie, wiemy też, że zakładasz na tyłek majtki wymacane przez dziesiątki rąk, zarówno sobie jak i dziecku :O

Śmieszne, że ktoś uważa przepranie ubrań za STERYLNOŚĆ :D:D:D:D

Gość aha123456
ale tu chodzi też o to ze te ubranka są farbowane i niekoniecznie wiadomo jakie te farby są, niektore niestety mogą byc toksyczne,ja jestem za tym by brac, sobie nową posciel czy pizame tez piore, jsajsa to moze Ty w ogole lepiej rąk nie myj sobie i swojemu dziecku bo po co , niech się udparnia:)

Gość jkhggfdddssa
Wigora - :-D:-D:-D:-D