Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony, brazoway, fioletowy

Dlaczego tak wiele

Polecane posty

ludzi nie wierzy w Boga? - co przyczynilo sie do tego ze w niego nie wierza ?... Dlaczego wyzywaja o obrazaja ?

Gość ja wierzę w spaghetti.
a Ty czemu nie?

Gość ssavggvbhtgdrhyrfshbdfubuifdby
a w kogo mamy wierzyc skoro taki ktos nie istnieje

Gość rdagfgsdgfd
A czemu mają wierzyć skoro kościół sam nie daje dobrego przykładu i sra na przykazania boże?

Gość jacobs - uwielbiam!!!
Ja też wierzę w spaghetti!!! Z mięsa mielonego :classic_cool:

Ja w Boga wierze - ale to nie o mnie rozmowa, poprostu mnie to interesuje. Bylo tak wielu ludzi ktorzy wierzyli dzisiaj tak naprawde jest garstka :/ ... chce sie dowiedziec co kieruje ludzmi ktorzy przestali - moze jakas sytuacja zyciowa?

nie kazdy - kosciol :/ - ale chodzi mi o to ze jak papiez zyl to kazdy go kochal i czcil i wierzyl w niego - dzisiaj jego tak jak i Boga wyzywaja. Po za tym kosciol kosciolem ale czlowiek powinien chyba miec sam w sobie wiare - nie wiem tylko pytam co zmienilo ludzi ze przestali wierzyc

Gość 19latka..
Może np choroby, smutki, złe przeżycia? Ludzie wierzyli że Bóg go pomoże i uchroni od złego a jeśli w swym życiu mają mnóstwo niepowodzen to dochodzą do wniosku że Bog nie istnieje. Po za tym kiedyś ludzie wierzyli w swoje myśli, przeczucia itd. A teraz wierza w to co jest udowodnione naukowo, co mogą dotknąć, zobaczyć. Są Poprostu mniej ufni niż kiedyś...

19 latka- ale co jest udowosnione naukowo? kazdy w swoim zyciu cos przezyl :/ czyli jezeli cos sie np. Tobie ine uda, a bardzo ci na tym zalezy - poddasz sie ?

porównanie Boga z janem pawłem pasuje jak pięść do nosa. Wiara w Boga. A szacunek do człowieka to dwie różne kwestie. Wierzysz w Boga? Więc módl się do niego jak najczęściej.i postępuj według jego słowa. W jego słowie jest szacunek do drugiego człowieka. Więc jako katolik szanuj człowieka który ma inne przekonania.wyznania. Niebądź lepszy od Boga. Bo on dał człowiekowi wolną wolę. A ty na siłę wciskasz kit.

Gość hjhli;
A czemu mają wierzyć skoro kościół sam nie daje dobrego przykładu i sra na przykazania boże? - a co ma kościół do wiary w Boga?

z Janem Pawlem i Bogiem to chodzilo mi o to ze ja ich do siebie porownuje chodzi mi o sam fakt ze po smierni Jana Pawla wiele osob zaczelo jego wyzywac i kpic z niego - tak samo i z Boga. - przepraszam ale jaki ja kit wciskam ? ani nie chce nikogo nawracac ani niklogo nie klamie , tylko zadalam pytanie.

Wiele osób wierzy w boga ale dopiero w tedy gdy dotyka ich jakaś krzywda. W tedy z wielkim żalem go wzywają lub wyzywają. Niektóre osoby nie wierzą bo stało sie to" modne" by byc niezależnym od nikogo po za rodzicami u których mieszkają. Inni nie maja potrzeby. Ogólnie ludzie staja sie samotnikami i nie dopuszczają myśli ,że ktos może mieć na ich życie wpływ. Nie mówie tu o zmianach i cudach tylko o tym ,ze Bóg ma dla nich jakieś przeznaczenie, które muszą wypełnić w zyciu.Nie chce im sie szukać tej dobrej drogi. Do tego jeszcze wiara kojarzy sie za bardzo z pieniędzmi i obłudą.

A tym bardziej nie staram sie nikogo urazic.

mila- bardzo fajnie to ujelas - tez uwazam tak jak ty :)

@hjhli; ale prawda jest taka ze możesz nie chodzić do kościoła a wierzy w Boga. Zydzi nie chodzą do kościoła a wierzą w tego samego Boga co chrześcijanie czyli kościół a Bóg to nie jest nierozłączna rzecz...

jeśli mowa o obrażaniu Boga,jana pawła. To owszem.są takie przypadki. I myślę że obelgi te płyną nie z przekonania wewnętrznego- ile z chęci ugrania czegoś dla siebie..zaistnienia. Poklasku. Ale jak wspomniałem. Normalni ludzie postępują według mojej stopki.