Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja malutka zuzia

nawet sprzatajac mozna zyc dobrze i spokojnie. Nie kłamcie innym. Przyjezdzajcie

Polecane posty

Gość I'm in heaven
Z tymi podatkami i emerytura masz racje ale to jej problem, nie wnikam. Troche to bezmysle ale kazdy zarzadza swoim zyciem jak chce. Jedni mysla o przyszlosci a drudzy zyja z dnia na dzien. Tez sie dziwie, ze nic z tym nie zrobi, moglaby sie chociaz zarejestrowac jako self-employed ale jak juz powiedzialam to jej sprawa :)

Gość moze uniwersytety
Sorry, ale zeby miec dwupokojowe mieszkanie (na dodatek wynajmowane) to wcale nie trzeba jechac za granice. Nie zachecaj tak ludzi, bo kazdy ma inne wymagania od zycia i moga sie zawiesc po przyjezdzie.

Gość I'm in heaven
nikt tu nikogo ani nie namawia ani nie zacheca do przyjazdu. Ja tu przyjechalam 10 lat temu a mieszkanie wynajmowalam dawno temu i nie widze w tym nic wstydliwego. Wiekszosc ludzi tak tu mieszka. A i w Polsce rowniez. Nie wszystkich stac odrazu na wszystko. Teraz mam wlasny dom.

Gość moze uniwersytety
Autorka napisala "przyjezdzajcie", wiec wyraznie zacheca do przyjazdu. A potem pisze, ze dobrze jej sie zyje, bo moze wynajac mieszkanie i ma prace jako sprzataczka, a przeciez wielu ludziom w Polsce zyje sie o wiele lepiej niz jej za granica.

Gość moze uniwersytety o co z tego
Inni odradzają a inni doradzają,więc o co ci biega? Zobacz ile ludzi odradza,nawet spróbowania na start skreśla. Więc autor ma prawo doradzać. No nie wiem czy w Polsce ludziom żyje sie lepiej,poczytaj fora,pooglądaj tv, oferty pracy i wynajętych mieszkań i w tedy coś powiedz na ten temat. Chyba ze niezłą kase miesiecznie zarabiasz to sie nie dziwie ze inaczej rozumujesz. Wynajmij w Polsce dom z 2 pokojami,albo chociaż mieszkanie? Na start musisz liczyc za mieszkanie po wyżej 2000 przeważnie. Nie wiadomo czy z wypłaty wystarczy:P

Gość czepialstwo na kafe
moze uniwersytety " pisze, ze dobrze jej sie zyje, bo moze wynajac mieszkanie i ma prace jako sprzataczka, a przeciez wielu ludziom w Polsce zyje sie o wiele lepiej niz jej za granica." Alez oczywiscie. Masz stokrotna racje. Ale....wielu zyje sie o wiele gorzej, popatrz na rozne fora pomocowe, gdzie malzenstwa bez pomocy innych nie daja rady bo on budowlaniec a ona sprzataczka :O Rozumiesz? Autorka nie kaze rzucac pracy w PL tym, ktorym sie dobrze powodzi. Mowi o jakosci zycia porownujac wykonywanie tych samych zawodow w UK i w PL. Takie to proste a tak ciezko zrozumic :classic_cool: PS. A tobie autorko gratuluje :-) Widac, ze jestes spokojna, wyluzowana, piszesz bez tej wszechobecnej na kafe agresji :D Wazne, ze udaje ci sie ukladac swoje zycie stabilnie i szczesliwie.

Gość a ja autorce nie gratuluje
bo nie ma czego... a taki temat,to dla minimalistow -zaczynajac od intelektu!

Gość JAK ZAŁATWIĆ SOBIE PRACĘ NA
SPRZĄTANIU? PRZYJECHAŁAM TU 2 TYG TEMU I NARAZIE NIE MAM STAŁEJ PRACY:( chciałabym znaleźć pracę na contract własnie przy sprzątaniu,ąle nie wiem jak się za to zabrać:( w mojej oki=olicy nie ma takich ogłoszeń akurat:(

Gość JAK ZAŁATWIĆ SOBIE PRACĘ NA
praca dorywcza przez agencje pracy tylko:(

prędzej firma zatrudniająca Cię przez agencje da Ci kontrakt. Inaczej może być ciężko w tego typu zawodzie.