Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 27latek_d

Czy to może być rak jelita?

Polecane posty

Gość 27latek_d
Jedyne mięso jakie jem to kurczak. U mnie w rodzinie tylko dziadek miał raka ale płuc.

Gość ja też pracuje w korporacji
w korpo rzeczywiscie jest dużo stresu, ale ja jestem obok tego, po kilku latach pracy mam wywalone na ten cały stres. Ja żyję raz i nie będę sobie niszczyć zdrowia. Po pracy chodze na fitness, wieczorami ogladam komedie albo spaceruje bez celu, gotuje sobie pyszne jedzonko i myślę o sobie. Nie piję coli (z wyjątkiem okazjonalnych wyjść do MC Donalds) red bulla to chyba nigdy nie piłam, przynajmniej nie pamiętam kiedy, kawy też nie piję tylko herbatki. Nie tłumacz się korporacją tylko swoimi przyzwyczajeniami, nad tym mozna i tzreba pracować, ale nie przychodzi to tak łatwo, wymaga wysiłku i wyrzeczeń na początku, ale potem to będzie codzienność

Gość 27latek_d
Zawsze prowadziłem sportowy tryb życia. Ale od ponad trzech lat przestałem. Ze względu na pewne traumatyczne przeżycie. Stres zajadałem, opijałem colą i energetykami. Nie palę a alkohol pijam raz na 3 miesiące. Stres zawsze.mi towarzyszył bo wychowałem się w alkoholickiej rodzinie, gdzie awantury to była codzienność.

Gość do autora tematu.
Dobrze będzie, tylko nie szukaj w internecie fraz o raku jelita bo będziesz sobie wmawiał i stresował się co spowoduje kiepskie samopoczucie.

Gość 27latek_d
Miesiąc temu miałem robione badanie ktwi, gdzie jedynie monocyty były leciutko podwyższone.

Gość olekkkkkk
Typowy zespół jelita draźliwego masz, ból z lewej strony w dole biodrowym, zmęczenie i stres.

Gość podbijam temat
Już rektoskopia wyklucza ewentualne zmiany patologiczne. Możliwe, że stres...

Gość mela555
jeśli tak się boisz kolonoskopii to tu masz namiary na miejsce, gdzie możesz wykonać zabieg w znieczuleniu ogólnym: http://czmdm.pl/index.php/cennik/63 Masz też do wyboru inne znieczulenia

Gość 27latek_d
Dzięki! :) Zadzwonię. Już piąty dzień jak jestem osowiały, kręci mi się w głowie. No takie uczucie jak przy oddaniu krwi. Zaczynam panikować, że w jelicie krew mi keci i mam przez to anemię. Ale jeśli xhodzi o stolce, normalne robię.

Gość nie masz raka wyluzuj
masz pewnie hemoroidy na końcowym odcinku, przed odbytem kłucie w boku to najprawdopodobniej gazy, one powoduja to kłucie, że aż tracisz oddech, wystepuje ci pot i robi się ciemno przed oczami musisz zmienic troche diete, czyli odstaw cole, pij soki owocowe jednoniowe najlepiej jabłkowe pij dużo napojów bez cukru, czasem jak bedzie ci dolegac hemoroid to uzyj posterisan H no i zmień prace

gdyby leciala ci krew w jelicie to wydalałbys przy stolcu taka bardzooo ciemną krew przy raku czesto jest podwyższone OB

Gość 27latek_d
Właśnie się dowiedziałem, że u Nas w banku będą zwolnienia. Jak tu się nie stresować?!

Gość 27latek_d
Mam wykrytą szczelinę w odbycie stąd pojawianie się mega bólów w odbycie. Mnie jedynie niepokoi pobolewanie w lewym dole biodrowym.

bo gazy sie przesuwaja, stad kłucie, to niegroźne, acz upierdliwe i bolesne, zwróć uwage ze przy "wygazowaniu" ;) jest wyraźna ulga hehe pomaga zmiana diety i ruch unikaj ostrego jedzenia, warzyw wzdymajacych jak kalafior, kapusta, groch znajomy mi sie ostatnio skarżyl na ten bok, ze go boli i sie martwi, zapytałam czy nie jadł kapuch albo kalafioru a on ze skad wiem, bo młoda kapustke :D:D:D

Gość fvgbnmkijuyhgbnm
Nawet nie wiesz jak Cię rozumiem, chłopie. Jestem kobietą 28 lat i wszystkie książkowe objawy raka jelita grubego..... Czekam na kolonoskopię jeszcze 1,5 miesiąca. Do tego czasu chyba umrę z nerwów, schudnę tak, że przestanę istnieć i zeżre mnie albo ten rak albo stres.... :( mam małe dziecko i codziennie myśli samobójcze bo już nie daję rady żyć z myślą, że mam raka jelita grubego i powoli umieram. Bóle w lewym jelicie mam od kilkunastu tygodni. Zrobiłam badania ginekologiczne i wszystko ok. Na kolonmoskopię w moim mieście czeka się UWAGA...... 4 miesiące! Nie mam apetytu, chudnę w oczach, wypadają mi włosy, boli mnie brzuch, tyłek,krocze, kości miednicy, nóg, jestem ciągle zmęczona że nawet kawa nie pomaga. Odżywiam (a raczej odżywiałam się zanim straciłam apetyt) się zdrowo- nie piję nie palę, piję dużo wody źródlanej, tylko raz dziennie kawa... Jestem wrakiem i kłębkiem nerwów.

ja tez mam tyle lat, tez dziecko i okazało sie ze to hemoroidki, dosłownie malce wielkosci grochu ale ok 3-5 cm od odbytu dlatego dwóch chirurgów, ginekolog ani gastrolog tego nie ustalili poszłam na kolonoskopie prywatnie z narkoza za 500 zł ale byłam u baaaardzo dobrego lekarza jako jedyny po samym badaniu per rectum od razu zdiagnozował hemoroidy ale dla spokoju zrobiłam kolonoskopie, zeby wykluczyc WZJG

Gość 27latek_d
No w moim przypadku apetyt mam ogromny. Tylko te pobolewania w esicy jak i osłabienie od pięciu dni. Poboleqania po lewej stronie podbrzusza mam od trzech miesięcy. Najpierw lekkie tempe bóle a potem częstsze i wyraźne. Ja już byłem u paru chirurgów plus do tego rektoskopia. Co każdy mówi, że.mam napięte ściany zwieracza. Jak pytam się o raka to mówią to mało prawdopodobne, jak co croh-leśniewski a bardziej jelito wrażliwe.

prawdopodobnie przez poród SN mi się to zrobiło :/

przykładaj sobie termofor, bierz ciepłe kąpiele, po prostu staraj sie wyluzować jakie masz OB?????

Gość fvgbnmkijuyhgbnm
U mnie zaczęło się bólami z prawej strony, które miałam od jakiś 7 miesięcy. W tej chwili bólu z prawej strony jakotakiego nie mam, ale mam tam bolesne wzdęcia- kłucia a ból przeniósł się na lewy bolny bok brzucha i centralną część na samym dole. Brałam leki na jelito drażliwe i ani na moment nie pomogły. Najbardziej martwi mnie utrata wagi, która może też być spowodowana nerwami ale pewności nie mam co to za licho. Mam całkowity zanik apetytu.

Gość trykotek
Ludzie rak jelita przed 30stką jest wielką rzadkością. Aż 90% chorych to osoby w wieku 50+. Choć ostatnio rok rocznie wzrasta u młodych ta odmiana raka o 1,5% ale ze względu na obciążenie genetyczne. Picie coli i energetyków nie doprowadza do raka!!!

Gość fvgbnmkijuyhgbnm
OB miałam 16 jakiś czas temu. Teraz dawno nie robiłam. Stwierdziłam że to bez sensu, bo mam też inne dolegliwości, które mogą je podniesc np. problemi z dziąsłami bo biorę leki na nadciśnienie które powodują u mnie przewlekłe zapalenie dziąseł, kamienie nerkowe, migrenę, alergię.

nie zawsze, ale zazwyczaj przy raku OB jest wysokie, nawet trzycyfrowe jeżeli nie masz krwawienia z odbytu, złych wyników krwi to możesz miec WZJG tyle ze przy tym czesto sa biegunki, utrata wagi, osłabienie, bóle jelit

Gość fvgbnmkijuyhgbnm
Niekoniecznie jest prawdą z tym OB. Moja babcia przy raku płuca miała takie samo OB jak ja czyli 16. Babcia jest 1,5 roku po operacji i ma się świetnie. Typowego krwawienia z odbytu nie mam i nie miałam nigdy ale 2-3 razy wydawało mi się, że są ślady krwi i śluzu na stolcu. Paranoje już mam z tą kupą swoją. Czasem jak zrobię "zdrową" kupę to się cieszę jak dziecko. Innym razem przy luźnym stolcu dopatruję się krwi, śluzu... No mówię Ci oszaleć można. Nie miałam tez nigdy ołówkowatych stolców ponoć typowych przy raku odbytu i końcowej części jelita ani kup w ciemnym, smolistym kolorze też nie zauważyłam. Mam za to zmianę częstotliwości załatwiania się z 1 dziennie na 2-3. Czasem normalnie się załatwię a czasem "na luźno" Kurcze jak to fajnie jest pisać o kupce bez wstydu bo przecież tu i tak mnie nikt nie zna i nie muszę patrze w oczy rozmówcy i mówię wprost MAM PROBLEM Z KUPĄ :D Ulzyło mi i uśmiechnęłam się wreszcie. Ufffff.

Gość 27latek_d
Spoko ja też mam schizy o kupie. KiedyS robiłem ołówkowate. Ale wiesz nigdy nie zwracałem uwagi na to. Fakt lubię smażone rzeczy czy tłuste. Do tego cola. Dlatego różne kupy robię ;)

Gość 27latek_d
Ja już widziałem raka w przełyku. Miałem gastroskopie. Fakt mam nadżerki w przełyku i przepukline rozoworu przełykowego.

Gość fvgbnmkijuyhgbnm
A ja odwrotnie. Wolę nic nie zjeść niż zjeść smażone a tłustego wcale nie jadam. Oci.pieć można. Tak źle i tak niedorze. Wszędzie piszą, że rak w wieku 30 lat się nie zdarza, ale na forach internetowych aż wrze od wpisów "mam tyle i tyle lat i raka z przerzutami" i oczywiście setki objawów, które też znajduje u siebie.

obojetnie jakie objawy wpiszesz to w google jakis rak Ci zawsze wyskoczy OB nie jest jednoznaczne, tak jak pisałam ale często wskazuje na raka albo WZJG kłuciem w boku się nie schizujcie, czasem miałam jako dziecko, czasem mam teraz pytałam kilku lekarzy i moja rodzina tez, bo u nas to rodzinne i po prostu to są gazy, które się przemieszczają, dlatego po wypróżnieniu odczuwa sie ulgę mogą to byc też pasożyty jakieś, albo grzybica rózne rzeczy są ale rak jelita w naszym wieku rzadko wystepuje predzej jakies wzjg albo lesniewski

Gość 27latek_d
Właśnie choroba Crohna-Leśniewskiego. O tej chorobie słyszałem od jednego chirurga.

Gość trykotek
Ale przy Crohnie Leśniewskim ból występuje po prawej stronie i ma się ciężkie biegunki. Ja mam bóle po lewej stronie wraz z osłabieniem. Siedzę w pracy i czuje jakbym miał gorączkę ale jej nie mam.