Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysyłałem i rozniosłem

Proszę o pocieszenie. Problem z pracą. Rozniosłem i wysłałem po 60 CV.

Polecane posty

Wysyłałem dzisiaj 60 CV przez email Rozniosłem drugie 60 Oraz Wykonałem 60 telefonów Jak myślicie? znajde w końcu jakąś pracę. Wykształcenie średnie Dzwoniłem do carrefoura, tesco, cukierni, piekarni, fabryk, restauracji i biedronki. Oraz szukałem również staży w bibliotekach, urzędach itp. Dowiedziałem się w urzędzie pracy że moge ze średnim wykształceniem być nawet stażystą w urzędzie skarbowym bo po odbyciu stażu i tak nie zostane przyjęty.

Gość w hurtowniach farmaceutycznych
potrzebuja do pakowania lekow na 3 zmiany w kazdym duzym miescie

Wiesz ja mieszkam w małym miasteczku.... a na bilet na autobus, później tramwaj raczej nie byłoby mnie stać :( Jutro zamierzam zrobić kolejne kroki. Będę chodził po sklepach, restauracjach, fabrykach, zadzwonie do kilku państwowych instytucji z prośbą o odbycie stażu. Skoro mam takie możliwości to muszę je wykorzystać.

Gość do bibliotek przyjmuja
zazwyczaj z magistrem z bibliotekarstwa, a do urzedów a magistrem z administracji, ale jest szansa na prace w tesco lub biedronce.

Pytałem się oto i słyszałem że do urzędu przyjmą spokojnie na staż z urzędu prace osobe ze średnim wykształceniem. Tylko naczelnik/burmistrz/dyrektor musi wyrazić na to zgody a moja mama zna się z urzędnikiem urzędu skarbowego w Warszawie.

Gość nnnnananannmnmna
Aż tyle, a na jakich stronach z pracą wysyłałeś?? Ja też szukam, ale nie wiem gdzie mogę to wysłać. I rozdałam tylko parę w pośredniakach i jestem zarejestrowana w urzędzie i tyle.. :o a chyba też powinnam zacząć chodzić wszędzie i się pytać czy nie potrzebują kogoś do pracy, zostawiać CV.. i tak chyba nic nie znajdę i będę musiała wyjechać za granicę.

Np. w internecie szukam jakiejś restauracji. Biore i wysyłam na podany meil CV z listem motywacyjnym. Np. idę do Carrefoura, Tesco, Biedronki, Empika a nawet rossmana i pytam się oto czy moge zostawić CV. Dzwonie np. na fermy i pytam się czy nie potrzebują kogoś do pracy. To samo z salonami play, plus, orange i wiele innych. Zostawiam swoje CV. Prawda jest taka że CV i list motywacyjny musisz ułożyć do wymagań danego stanowiska..

Gość Heniu
Przecież nawet jak znajdziesz pracę to i tak będzie bagno. Pożyczaj kasę, sprzedaj cokolwiek i uderzaj do najbliższego dużego miasta, polecam następujące (kolejność nieprzypadkowa): 3miasto, Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków, Szczecin, Łódź. Co szkodzi CV wysłać? Poza tym wiele firm rekrutacyjnych organizuje rozmowy via skype i zwracają za bilet a nawet za przelot samolotem, wszyscy rozumieją (zwłaszcza poważni pracodawcy a o takich w dużym mieście łatwo), że nie będziesz 100 czy 200km jechał po próżnicy. Nie siedź na jakiejś wiosce, to dobre dla starych cajmerów, za 5 czy 6 lat i tak postanowisz wyjechać, uwierz mi.

Spróbuje. A teraz idę spać bo muszę wstać o 6. Wyszykować się, ubrać w garnitur by kierownicy/pracodawcy/dyrektorzy chcieli wogóle ze mną rozmawiać. Poszukiwania pracy rozpoczynam od godziny 7:15 a kończę koło godziny 16... później tylko wysłam meile

Gość Gggrhych.
Moze przyjedz do Anglii ?

Właśnie złożyłem doniesienie do starosta na panią dyrektor z urzędu pracy. Powiedziała mi że nie obchodzi ją to czy dostane staż i żebym nie zawracał jej dupy, że powinienem chodzić codziennie do urzędu pracy i się pytać o staże. A utrzymuje ze stażami(urząd pracy kontakt telefoniczny).