Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fileciarz na tacierzyńskim

pomoc obiadowa filet z kurczaka inaczej , porady :)

Polecane posty

Gość fileciarz na tacierzyńskim

hej kobiety , jak inaczej ciekawie i niedrogo przyrządzić fileta z kurczaka i z czym go podać , proszę o wyrozumiałość ,jestem cienki w gotowaniu , od kilku dni jestem kogutem domowym , ciężko mi idzie ,ale nie poddaję się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co to za chlop co siedzi
w chalupie a baba zakrochmala :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fileciarz na tacierzyńskim
jest tam kto ? czy same zagrypione dzieciaki z podstawówki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fileciarz na tacierzyńskim
nie baba to raz a żona , dwa ja też pracuję z tym że w domu przy kompie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fileciarz na tacierzyńskim
chryste tu zawsze tak ? nie ja pisałem o łatwej żonie , co to za forum , jak moja może tu bywać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czytaj tu
przepisów na filet z kurczaka jest od groma i trochę. Chyba możesz rzucić okiem na google a zapewniam cię ze tam znajdziesz przepisy krok po kroku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ka ta li na
wystarczy go zamiast w zwykłej panierce obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych miodowych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fileciarz na tacierzyńskim
no jest ,ale ja bym ładnie prosił by mi ktoś tak łopatologicznie to wyłożył ,bo jak pisałem jestem do bani w sprawach kuchennych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz rozbić delikatnie jak schabowego,dodać plasterek sera żółtego i szynkę lub pieczarki,zawinąć w roladki,przypiąć aby się trzymało wykałaczkami i usmażyć w panierce. Możesz pokroić na kosteczkę,obtoczyć kawałeczki w przyprawie do kurczaka,do gyrosa,jakimiś ulubionymi ziołami.Do tego ugotować makaron i sosik pomidorowy lub beszamelowy. Mnóstwo kombinacji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ka ta li na
albo np. pierś kroisz na małe kawałki, podsmażasz na patelni, w tym czasie gotujesz ryż. Do piersi na patelni dorzucasz warzywa (moga byc z mrozonki - sa takie gotowe mieszanki, np. chińska) i czekasz sie aż się ładnie podsmażą. A na koniec do wszytskiego dodajesz ryż i jeszcze chwilę podgrzewasz - tylko trzeba to często mieszać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co to za chlop co siedzi
tym gorzej ze zona,nieroba sobie wziela :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fileciarz na .tacierzyńskim
dobra nawet mi tu nicka ktoś zwędził i zaczernił , jednak to forum dla dzieci , pzdr i cześć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz upiec na blaszce z dodatkiem miodu,plastrów cytryny i świeżego(może być suszony też)tymianku. Możesz zrobić pieczone pierogi z ciasta na pizzę z farszem wlasnie z pokrojonego w kostkę i usmażonego kurczaka,do tego ulubione warzywa i sos z majonezu i ketchupu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Osama Bin Ladennnnnnn
Wejdź na stronę podajindyka, tam jest kilka przepisów, zamiast indyka podasz kurczaka, jest też takie nowe cudo jak papirus winiary, smażysz bez tluszczu, tylko w tym papiursie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Filet jeśli jest taki duży podwójny przecinasz na srodku na pół, wycinasz wszystkie chrząstki, żyłki i inne brzydactwa jeśli są, potem wkładasz do woreczka i delikarnie rozbijasz tłuczkiem :) Wyjmujesz, posypujesz solą i pieprzem, w środek wkładasz jeden mały serek topiony hohland, taki trójkącik i rozgniatasz go, zawijasz w rulonik. Na talerz wybijasz jajo, wsypujesz sól, pieprz i np troszke wegety albo innej przyprawy do mięsa, obtaczasz w tym jaju zawinięte filety, potem w bułce tartej i obsmażasz na patelni na oleju na złoty kolor. Potem przekładasz je do naczynia żaroodpornego, albo na blaszkę i zapiekasz w piekarniku w 200 stopniach 25 minut. mozesz to podać z ziemniakami, frytkami, ryżem albo z czym chcesz i do tego jakaś surówka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Osama Bin Ladennnnnnn
Ha, ha, ha, ha, nie mogę...dlaczego tak jest na tym kafe, że jak ktoś chce normalnej porady to zaraz pojawia się dużo wpisów nie na temat, tylko jakieś jaja. Czasami można się pośmiać z głupich komentów, ale dla autorów normalnych postów nie jest to śmieszne, oj ludziska, ludziska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GDYBYS PRACOWAL NIEROBIE
TO BYS NIE PYTAL JAK NIEDROGO PRZYRZADZIC OSZUSCIE SIEDZISZ NA UTRZYMANIU BABY JAJ NIE MASZ LENIU PATENTOWANY!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rozbijasz filet jak schabowego. Przyprawiasz go z obu stron solą, pieprzem, ja dodaję jeszcze ostrej papryki, ew. trochę przyprawy do gyrosa. Na środek daję ser żółty pokrojony w paski, trochę masła, zawijam mięso i wstawiam na chwilę do lodówki. Jeśli się nie trzyma, to zczepia się wykałaczkami, obtacza w rozbitym jajku i bułce tartej i na patelnie. Smaży się długo na małym ogniu, żeby na pewno nie był surowy. Do tego frytki i jakaś surówka ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
@ fileciarz- po prostu ignoruj te wpisy, nie tlumacz sie co i jak to i nie beda Ci zasyfiac topiku, juz kilka osob napisalo Ci jak go przyrzadzic i to chyba jest istotne? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panienka bez okienka
Juz nawet ktoś zaczernił fileciarza, ale się uśmialam z tych głupich komentarzy, ciekawe ile ten topik się utrzyma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
filet kroisz w duza kostke, solisz, pieprzysz. podsmazasz w brytwannie, podlewasz rosolkiem, dodajesz lyzke musztardy i np pokrojone pieczarki. podajesz z ryzem lub kasza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz tez pokroić filet w kostkę, podsmażyć, dodać cebulkę, paprykę czerwoną, plasterki marchewki znowu podsmażyć, dolać troche wody, pogotować z pół godzinki, zalać śmietaną i zagęścić posypując łyżeczka mąki, dodać pietruszkę, koperek czy co tam lubisz ;) Albo znowu pokroić i podsmażyć fileta z pieczarkami i do tego śmietana i pietruszka. Albo filet i do tego kiłbaska taka jak na grila :p albo co tylko chcesz dodajesz i masz z tego sos do makaronu, albo do ryżu czy kaszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja córka koło roku
a ja polecampierś ze szpinakiem,jest taki szpinak ze śmietaną gotowy mrożony,ja kupuję w kauflandzie,napewno jest w lidlu i reklamuję tez teraz firma frosta czy jakos tak,takze napewno kupisz. Fileta wyczyść itd jak już było pisane,roztucz. Na patelni podsmaż cebulę z czosnkiem dodaj odmrożony szpinak i smaż tak długo aż odparuję woda, oczywiście dopraw do smaku,ja daję dużo czosnku do tego, wyłóż na roztuczonego fileta i zwiń w roladkę, smaż w panierce na rozgrzanym oleju, naprawdę dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szpindlerowy mlyn
Fajny jest filet jak go w calosci natrzesz sola i pieprze no i swierzo startym czosnkiem, potem posmaruj ketuchpem i majonezem i zapiekaj ok 30 min a na koniec posyp serem zoltym starym i zapiec jeszcze chwile, az sie ser rozusci-jest bardzo soczysty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ferdynand Nie Kiepski
A tu jesteś fileciarzu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ferdynand Nie Kiepski
Rozbiłeś już filety ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×