Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fileciarz na tacierzyńskim

pomoc obiadowa filet z kurczaka inaczej , porady :)

Polecane posty

Gość filet inaczej
Bierzesz połowe filetu z kuraka , kroisz w drobna kostkę , do tego dodajesz 3 łyzki majonezu , 3 łyzki maki ziemniaczanej , 3 łyzki sera żóltego oraz 3 jajka. Po wymieszaniu opowstaje rodzaj ciasta , ktore smazysz na oleju jak kotlety. doskonałe również na zimno, ja podaję z ziemniakami i surówka bądz z ryżem , Z połowki duzego filetu wychodzi mi okolo 12 takich kotletów , wiec jak na was dwoje to az nadto. Pozdrawiam,

Mój przepis trochę czasu zabiera,ale jest mega smaczne danie i w dodatku na co najmniej na 2dni:) A więc,tzw.cycka kroisz w cieniutkie paseczki,następnie używam przyprawy do gyrosa kotany(troszke pikantna)zalewam olejem(umiarkowaną ilośc),mieszam tą całą miksturkę,odstawiam na pół godz.do lodówki. w tym czasie przygotowuje ryż;)Należy odmierzyć ryż np.w tzw miarce kuchennej.do garnka/rondla wlewam olej i rozgrzewam.następnie dodaje ryż i smarze do uzyskania złotego koloru. aaa.zapomniałam.należy zagotować 2razy tyle wody co ryżu.dodac 1kostkę rosołową troszkę warzywka.jeśli ryż będzie złotego koloru powoli zalewamy(Powoli,bo mocno bulgocze).gotujemy pod przykryciem do momentu gdy woda się wygotuje. nastepnie kroje warzywka(pieczarki,kapuste pekińską),smaże na oleju cycka,później warzywa(Pamiętaj o soli i pieprzu do warzyw). po usmażeniu i ugotowaniu ryżu wszystko mieszam w jednym garnku:)trochę pracy jest niestety,ale warto;) Mniam pychotka,smacznego;)

ta potrawa nazywa sie pilos, ja dodaje jeszcze ogorka kiszonego do tego