Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalal lalal lalal

mamo 6 latki wkurzasz mnie

Polecane posty

Mała czarna kawka 22 --> Ja nie piszę tego złośliwie bo średnio mnie obchodzi co kto tu robi, ale akurat się zgodzę z dziewczynami. Z obcymi dziećmi spędzasz parę godzin dziennie, opiekujesz się, dasz jeść, uśpisz, pozabawiasz i idziesz do domu a ze swoim 24 h / dobę spędzasz. Przynajmniej na początku. Ostatnio szłam z moją dwójką i stoją dwie dziewczyny (jedna w widocznej ciąży) i rozmawiają. I ta w ciąży mówi: "Ja mojego dziecka nie będę nosić, od maleńkiego będzie nauczone w łóżeczku a nie na rękach". Ja Je minęłam, uśmiechnęłam się i sobie pomyślałam "Jeszcze Cię dziewczyno życie zweryfikuje". Bo nie daj Boże kolki, choroba czy "problemowe" dziecko i cały Jej plan w łeb strzeli i będzie nosić.

To czy mam czy nie mam to nie tobie sądzić :) bo tak samo ja moge powiedzieć że ty nie masz 3ki dzieci czy tam iluś a wymyśliłaś to tylko dlatego aby udawać ze na wszystim sie znasz. Może ty sie nie znasz? Ja nie wiem ? Nie znam cie nie widze nie słysze? A ty co robisz? Myslisz stereotypowo. To sobie myśl.

Gość no i???
idź idź papa

Gość ....,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,.

Gość jest takie powiedzenie, że
tylko krowa nie zmienia zdania;) a Ty Mała Czarna reprezentujesz bardzo typową postawę jaką reprezentują młode, niedoświadczone przyszłe matki - "wszystko wiem najlepiej";) i dlatego rozumiem z jakiego powodu bronisz mamy 6-latki;)

Gość tylko co ma kulturalne wypowia
danie się do tego co ktoś mówi? czy to, że ktos twierdzi bardzo kulturalnie, że picie alkoholu w ciąży nie jest szkodliwe jest czymś w porządku? tu nie chodzi o kulturę słowa, a o to kto jakie teorie głosi

Gość DO mernereje
czytaj ze zrozumieniem:O w tej wypowiedzi chodziło o to, że mama 6-latki uważa iż piecie alkoholu w ciąży nie jest szkodliwe, że dziecku można podawać inne pokarmy niż mleko już po skończonym 3 miesiącu życia itd. i właśnie do tego odnosiła się ta wypowiedź:O matka 30-kilkuletnia wie doskonale, że nawet najmniejsza ilość alkoholu wypitego w ciąży może zaszkodzić o to chodziło z tym odniesieniu do jej wieku, a nie to o czym mówisz, bo przecież dzieci matek patologicznych, pijaczek, narkomanek i innych prostytutek, które sie dziećmi nie zajmują też "jakos rosną" i "nic im nie jest", nieprawdaż?

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhbg
"matka 30-kilkuletnia wie doskonale, że nawet najmniejsza ilość alkoholu wypitego w ciąży może zaszkodzić" czasami 30 latki tez pija w ciąży wiec wiek nie ma tu znaczenia.

Gość gertrudaa
Skończ z tym alkoholem bo nudna jesteś. Ktoś wwalał na jakiś wątek linka gdzie niby mama 6latki pisała, ze alkohol nie szkodzi i to była totalna bzdura i odwrócenie kota ogonem. Najpierw nazwały ją alkoholiczką i pisały, ze w ciąży an dzień dobry pije kielonka albo piwko każdego dnia a w linku była wypowiedź, ze nie uważa żeby jedno piwo wypite w ciąży miało zaszkodzić. Robicie z igły widły i się zwyczajnie ośmieszacie. Z tym karmieniem ja się nie zgadzam z mama 6latki. Karmiłam piersią i nowe produkty wprowadzałam dopiero w wieku 6 miesięcy. Nie uważam jednak, ze ktoś stosując inne metody wyrządza dziecku krzywdę. Jeżeli dziecko ma zdrowe i nie dawała mu kotleta z kapuchą mając w dupie że dziecko jest całe zsypane i się załatwić nie może to znów robicie z igły widły. I tak w kółko

Gość mernereje
nigdzie nie widziałam, by mama 6latki mówiła, że można chlać w ciąży. Jak się burzycie o jakieś 1/2 lampki wina to odpowiadam- moja przyjaciółka jest lekarzem i potwierdza, że przez 9 miesięcy ciąży jak się wypije RAZ NA TYDZIEŃ 4 łyki wytrawnego czerwonego wina po obiedzie TO ABSOLUTNIE NIE SZKODZI. popadacie w paranoję i wyolbrzymiacie. Już bardziej wam szkodzi łażenie po ulicy i wdychanie spalin :/ A kultura tu jest o tyle istotna, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale tylko chamki nieokrzesane obrażają tych, co mają je inne.

Gość mernereje
a mama 6 latki mówiła o czymś jednorazowym w ciągu tych 9 m-cy, więc nawet nie raz na m-c. Strasznie bijecie pianę.

Gość i tak wierzysz tej koleżance?
:D dobre:Di moze jeszcze ona daje gwarancję, że nic się nie stanie? no proszę Cię:O nikt takiej gwarancji dać nie może, bo prawda jest taka, że jednemu może zaszkodzić, a drugiemu nie więc nigdy nie wiadomo na kogo trafi, no ale normalny człowiek potrafi się powstrzymać od alkoholu 9 miesięcy, przynajmniej w towarzystwie jakim ja się obracam tak jest a mama 6-latki powiedziała, że jedno piwo nie zaszkodzi, tak właśnie powiedziała:O więc sorry, ale dałabyś swojemu dziecku nowonarodzonemu jedno piwo? przecież i tak jest większe niż to w łonie, to chyba nie zaszkodzi, nie?;)

i jeśli sądzisz, że jednorazowo można, a kilka razy nie, no to sorry, ale nie mamy o czym mówić:O ja mam swoje zdanie, Ty - swoje ja potrafię się powstrzymać od alkoholu 9 miesięcy, dla mnie to żaden problem współczuję jeśli dla kogokolwiek to jest, bo macierzyństwo wymaga o wiele więcej wyrzeczeń i co wtedy?>

Gość weronikafaustynka
lampka czerwonego wina co jakis czas nawet jest wskazana, a czasem piwo nie zaszkodzi, gorzej wodka

lampka wina wskazana?:O to może zaraz po urodzeniu też należy podawać dziecku tę wskazaną lampkę wina?:O skoro w ciąży działa tak pro-zdrowotnie, to pewnie warto kontynuować po narodzinach i nie pozbawiać dziecka tego dobra jakim jest lampka wina:D

Gość wy to już nie bądźcie
wy to już nie bądźcie takie święte od papieża. To co spożywa ciężarna to nie to samo co spożywa noworodek :o no chyba, ze wy w ciąży pijecie tylko i wyłącznie mleko modyfikowane, albo jeszcze lepiej- ciągniecie cycka jakiejś koleżance karmiącej :D przez 1 piwo wypite w przeciągu całego trwania ciąży byście powiesiły kogoś na haku- gratuluję, do prawdy. A co do samej mamy 6latki, na którą tu jest nagonka. Jaka jest taka jest, nie mi oceniać, ale przynajmniej nikogo nie obraża i mimo, ze młodo została matką za co ma najbardziej przerypane na forum z tego co piszecie to chociaż z dzieckiem sobie radzi i nie zakłada durnych topików "jak ubrać dziecko w taką pogodę jak dziś" czy " jak mam sobie radzić z własnym dzieckiem" a takie tematy zakładają z tego co czytam wcale nie takie młode mamusie ;)

Gość idąc Twoim tokiem rozumowania
wcale nie trzeba konsultować z lekarzem np. przyjmowania leków w ciąży, bo przecież to ciężarna je przyjmuje, a nie dziecko:O fajki też można jarać, bo przecież to nie dziecko jara, a ciężarna:O:O:O

Gość gość
co się dzieje z mama 6latki? ma ktoś na nią jakieś namiary???