Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy rozmawiacie ze swoimi

czy rozmawiacie?????

Polecane posty

mezami/partnerami na temat polityki, sytuacji w kraju, rzadu itp? Ja czasem rozmawiam i mnie wkurza moj M. Mamy inne poglady polityczne - on zatwardzialy zwolennik PO i Tuska, nienawidzi PISu i Kaczynskiego - ja nie opowiadam sie za zadna opcja polityczna, ale wkurza mnie to slepe wierzenie spoleczenstwa w dzialalnosc PO i Tuska. Uwarzam, ze nie nalezy z zasady uwarzac, ze aktualnie rzadzacy w kraju maja na uwadze dobro przecietnego Polaka. Z tego wzgledu nie wykluczam zadnej z hipotez katastrofy smolenskiej, nawet zamachu. Moj M sie z tego smieje bo ma to zwiazek z Kaczynskim. Gdyby chodzilo o kogos z PO pewnie myslalby inaczej. I wkurza mnie to jak prorzadowe sa telewizja publiczna i TVN. Czesto sie klocimy z tego powodu i potrafimy nie rozmawiac kilka dni :/

Gość Yebać Tuska!
:o Widzę że Twój chłop się jeszcze nie opamiętał :o

heh, mam podobnie:) ale juz spuscilam z tonu, bo to bez sensu, on zawsze mowi"ze to wina Kaczyńskiego", a ja, ze Tuska:D

no wkurza mnie czasem. ja nie opowiadam sie ani za PO ani za PIS, ale niepodwarzalne jest to, ze kiedy Kaczynski byl prezydentem media przedstawialy go w sposob osmieszajacy. Nie dzieje sie tak z politykami PO. Ostatnio sie poklocilismy po obejrzeniu dwoch filmow - Smierc Prezydenta i Anatomia upadku.

Gość bedwyn
Gdzie masz to slepe wierzenie społeczeństwa w PO i Tuska? Spoleczeństwo wierzy tylko w jedna prawdę - że każdy polityk czy to z prawa czy z lewa jest złodziejem i na uwadze ma jedynie swoje własne dobro.

ehh widze, ze kiepski temat do rozmowy zapodalam :( a moglam spytac o kupke swojego niemowlaka albo czy jestem w ciazy, pewnie bylaby dyskusja na kilka stron :/

Gość ojtam ojtam
my nie gadamy - szczerze to nas to nie obchodzi - mamy swoje życie i swoje problemy żeby jeszcze myśleć o polityce..

Gość Ja też............
A ja mam dobrze bo sama ukierunkowanam politycznie mojego męża. Za to u rodziców ciągle jazdy, bo mój ojciec na wszystkich mówi Żyd, bo wg niego to obelga. Na nic gadanie że Jezus też był Żydem. Zresztą wiem ze takie antysemickie poglądy ma wielu Polaków.

gdzie mam slepe wierzenie? Chocby to, ze ten rzad nie otrzymal jeszcze wotum nieufnosci, sondaze - choc pewnie sfabrykowane. Wlasnie o to mi chodzi - trzeba racjonalnie podchodzic to tego i miec na wzgledzie to, ze kazdy, ktory sie do koryta dolapie ma na uwadze tylko swoje dobro. Niesamowite jest to, ze tyle zlego sie dzieje na naszych oczach - afery, seryjne samobojstwa itd - a ludzie pluja na tych, ktorzy maja odwage skrytykowac ten rzad - chocby PIS. Niestety, ale moj M nie jest odosobniony w tym mysleniu.

oj no my tez mamy swoje problemy i kwestie polityczne nie sa jedynymi, ktore nas interesuja, ale wydaje mi sie, ze swiadomy obywatel powinine miec jakies upodobania, wiedziec co sie dzieje w kraju itd. Jesli nie to jest zwyklym ignorantem.

a w ogole to zastanawia mnie jakie poglady polityczne przewazaja wsrod mam na kafe?? czy wiekszosc raczej uwaza, ze ma polityke w d... i mozna z nimi tylko porozmawiac o zupkach, pieluchach i wozkach.

Dość często rozmawiamy, mąż ma poglądy raczej lewicowe, ja jestem gdzieś pośrodku, w każdym razie mój mąż też nie trawi Kaczyńskiego, a ja mimo że nie darzę go szczególną sympatią uważam, że co jak co ale patriotyzmu mu odmówić nie można. Zresztą, długo można by dyskutować :P

Gość Ja też............
Scarlett chyba fanatyzmu :-)

Rozmwaiamy bardzo często na temat syt. politycznej bo to nas bardzo dotyczy w szczególności naszego portfela. Mamy trochę inne poglądy, ale jakichś sprzeczek o to nie ma.

mi osobiście większość poglądów Pis-u odpowiada i szczerze się do tego przyznaję, moj facet pod tym wzgledem jest ignorant i robi sobie jaja, co mnie wq...na Tuska patrzec nie mogę, no sorry...

scarlet uwazam podobnie. i nie rozumiem tej nagonki na Kaczynskiego choc rowniez nie darze go miloscia. Czy jest moze tak, ze tylko media naginaja prawde i pokazuja, ze wiekszosc spoleczenstwa tak mysli a prawda jest zupelnie inna i jakby tak wyjsc na ulice i spytac ludzi to ta rzeczywistosc medialna nijak ma sie do tej ulicznej?

do Ja tez... no ok, mozna powiedziec, ze Kaczynski ma czasem fanatyczne podejscie do patriotyzmu, ale to chyba lepsze niz kosmopolityczny Tusk, ktory sprzedaje wszystko, gdyby mogl to by caly kraj sprzedal.

Gość Ja też............
A ja mieszkam na podkarpaciu i tu lepiej się nie przyznawać że się nie lubi Pis. Ja jestem lewicowa ale jak pani w sklepie pyta to oczywiście wielbie Kaczora bo by mi stare mięso sprzedała :-)

Gość Ja też............
Fajnie się temat rozwija ale ja uciekam. Moja ulubioną partią była Unia Pracy - teraz nie mogę e odnaleźć. Głosuje zawsze na SLD.

ja pochodze w poludnia, gdzie wyborcy PISu dominuja, moj M jest z pomorza i tu mieszkamy. Zastanawia mnie to, ze w kregu, w ktorym sie obracam przyznanie sie do tego, ze zgadza sie z niektorymi pogladami PIS jest obciachem. Jednak media maja niesamowita moc. A czy ogladayscie te dwa filmy o Smolensku? Co myslicie?

Ja też............ - jak zwał tak zwał :) A odnośnie mediów.. mam wrażenie, że komuś zależy, żeby podkręcały tematy zastępcze. Nie podoba mi się służalczość rządu polskiego wobec Rosji, Unii Europejskiej, te ich chore standardy dotyczące chociażby żywności. Niby jesteśmy w Unii, ale zarobki w Polsce są skandaliczne, dobrze odzwierciedla to ten kawał: Donald Tusk: Angela powiedz mi ile zarabia u was przeciętny robotnik? Angela Merkel: Około 2.000 Euro. A ile traci na życie? Około 1.500 Euro. To co robi on z resztą? A chuj mnie to obchodzi. A powiedz no Donek ile zarabia u was przeciętny robotnik? Około 1.500 złotych. A ile traci na życie? Około 2.000 złotych. To skąd bierze resztę? A chuj mnie to obchodzi :o

ja pochodzę w pn-wsch i tu dominują zwolennicy Pis-u, oczywiscie ja nie dlatego za Pisem, bo wiekszosc tylko jest mi napewno blizszy niz PO

ja jestem prawie mocno lewicowa, mąz umiarkowanie lewicowy, natomiast jesteśmy całkowicie antykatolikami, i wszelkie opcje polityczne, związane z KK sa dla nas nie do przyjęcia, Tusk nam wisi ale głosowałam na PO na zasadzie "nie głosuję na PO, głosuję przeciw PIS" Wśród bliskich przyjaciół mamy raczej ludzi o zblizonych poglądach, zresztą jest to dość logiczne że ludzie o podobnym światopoglądzie lgną do siebie. Gdyby mój mąż był jakimś wiernym katolikiem to pewnie nigdy bym sie nim nawet nie zainteresowała, bo już na drugiej randce pewnie bysmy się pozabijali osobiście jesteśmy teraz bezpartyjni, RP nas rozczarował, SLD pod Millerem to taka dupa nie lewica, więc chwilowo nie solidaryzujemy się z żadną partią rządzącą

Gość dfsfsdfsd
ja z mężem o tym nie rozmawiam, średnio interesujemy się polityką, bo to oczywiste, że ktokolwiek by nie był u władzy to ma w dupie dobro tych na dole; każdy chce tylko dla siebie nachapać.

No pewnie :) zawsze kiedy oglądamy jakieś wiadomości, dyskusje polityczne itp :) ale my mamy w tej kwestii raczej wspólne poglądy więc jest ok :)

Gość katarina1155
Ja głosowałam na Po bo Kaczyńskiego nie trawie. Jak kaczka dojdzie do władzy to będzie wojna z Rosją, bo do tego głupek dąży. Polska nie ma szans z Rosją.

Gość zonaKraka
Rozmawiamy, bardzo często- zresztą mój mąż woli takie tematy niż bardziej krępujące, np. kto robi pranie :P Bardziej zresztą na temat sytuacji gospodarczej niż samej polityki jako takiej (ja się na polityce słabiej znam). Jak czytamy gazetę to przeważnie dzielimy się wrażeniami. Poglądy mamy podobne, kłócimy się nieraz ale oboje lubimy pana Korwina-Mikke