Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roxinna

Do mam córek w wieku szkolnym-córka co wieczór płacze

Polecane posty

Gość Roxinna

Ma prawie 8 lat,jak już leży w łóżku to zaczyna szaleć tzn.parska,trzepie się,tu jej kołdra żle się układa i szaleje po tym łóżku na dodatek płacze,jak widzę że już się zaczyna daję jej buziaka mówię słodkich snów i uciekam,gdyby nie zaczynała tego robić zostałabym i przeczytałabym jej bajkę na dobranoc.Jak usiądę obok niej to już też zaczyna się koszmar bo zepsułam jej ułożenie kołdry,przez godzinę ciągle mnie woła zanim zaśnie,ja sama nie wiem czy ja coś żle robię ? czy może jej zachowanie jednak jest normalne,czy nie ok,co robić,jak się zachować takie pytania zadaję sobie codziennie.Napiszcie proszę czy wasze córki też tak lub podobnie się zachowują ? W ciągu dnia jest różnie raz jest miła,kochana i uśmiechnięta a raz wściekła na cały świat,buntuje się,nie słucha.

Gość a mnie to pierdoli
Być może ona sie onanizuje tak rozładowuje napiecia a nie płacze, nie wiem ale to dziwne.

Gość Roxinna
hehe onanizuje chyba słysze i widzę łzy

Powaznie czytasz bajki 8 latce? bo ja daje w łape ksiązeczke (w tym wieku juz zwlaszcza) i niech samo sobie czyta na glos..przy okazji cwiczy plynne czytanie Nie zwracaj na jej chimery uwagi, wychodz z pokoju i tyle ,a ze sobie cuduje i marudzi to jej problem, ciebie juz ma niebyc w tym czasie w pokoju

Gość fgfgfgfg
????

""W ciągu dnia jest różnie raz jest miła,kochana i uśmiechnięta a raz wściekła na cały świat,buntuje się,nie słucha."""" ­­­ A to w kazadym wieku moje tak ma,a psi humor bywa tak czesty jak radosny i pogodny. Niekedy PARANOJA za dnia

Gość Panna Rindalsen
a przytulasz ja.mojej siostry corka tak miala jak mama calymi dniami w pracy i malo czasu jej poswiecala.siostrzenica robila dokladnie co twoja corka

Gość kwasu nie jadam
toksyczna baba twoje dziecko samo sobie czyta bajka na dobranoc? rany biedne dziecko.niemasz czasu nawet dziecku bajki przeczytac?boisz sie ze ci przyjacioki z kafeterii pojda spac?

A o ktorej chodzi spac?? moze za wczesnie? moje tak czasami dostawaly kwęka kiedy za wczesnie byly wyganiane spac, ale problem sie rozwiązal kiedy pozniej zaczely chodzic spac i w miare szybko wtedy zasypialy

Gość kwasu nie jadam
to jest male dziecko jeszcze potrzebuje cie niektore dzieci maja taka psychike ,przypomnij sobie jak ty mialas 8 lat czy chcialas sama zasypiac?czy wolalas jak mama byla przy tobie?

Gość Roxinna
Cały dzień jestem przy niej,jedynie co ona jest w szkole o nie.Przytulam ją daje buziaki a nawet biorę na ręce i wygłupiam się z nią dostaje miłości i uczucia

kwasu nie jadam - nie histeryzuj!!8 letnie dziecko juz i zna literki, potrafi prostą dzieciecą ksiazeczke przeczytac, na lekcji tez rowniez zalicza przy Pani plynnosc czytania ..ty myslisz jak taka 8 latka siedzi przy kompie /necie to ma jakies trudnosci z przeczytaniem zdania?? haaha,wtedy raptownie zadnego problemu juz nie ma ,a tu demonizujesz ze ponad 8 latka umiejetnosc jest przeczytania iles stron ksązeczki dla dzieci

Gość Roxinna
Chodzi spać ok.21 różnie czasami po 21.00 to i tak wydaje mi się za póżno jak wstaje o 7.00 .

Gość ja bym powiedziała,że za późno
się może kłądzie, jest zmęczona i rozdrażniona. spróbuj przed snem jakoś ją wyciszyć. Może niech się wcześniej wykąpie, potem niech trochę poczyta. i dopiero się kładzie?

Gość ja bym powiedziała,że za późno
ogląda dobranockę? jak tak, to n. możecie zrobić taki rytuał. kolacja, bajka, kąpiel ok 19.30, czytanie książki i tak o 20.30 maksymalnie niech zasypia.

a dzieki, juz przezytalam, nie wiem czy 21 to tak bardzo pozno, moja prawie 4 latka chodzi o 22 spac ,a dzieci szkolne (moja druga jest w 3 klasie) chodzi o 22:30 w tygodniu

Gość Roxinna
Wiecie jak jest ok,to czasami położe się przy niej i tak ją usypiam ale to czasami wydaje mi się nie zbyt dobre,bo w tym wieku powinna juz sama zasypiać młodsze dzieci same zasypiają

Gość Roxinna
Wiesz sama zasypiałam i było ok ,mama przeczytała bajkę lub opowiedziała i tyle ale nie czekała aż zasnę

Gość Roxinna
do ja bym powiedziała,że za późno ,dzięki postaram się to tak rozplanować wydaje się super planem wieczorku

Gość Roxinna
może faktycznie jest rozdrażniona jak myślicie za dużo tv ? ogląda sporo wieczorem

no ale widzisz po corce,ze jest zmeczona ,spiąca i stad taka marudna ? czy jest rozbudzona i z niechecią ,oporem iudzie do lozka i dlatego zaczyna grymasic???? Bo to sie da wyczuc

Gość Evaaaaaaa
A czy między wami jest jakaś komunikacja ? Przecież ośmiolatka to na tyle duża dziewczyna że sama mogłaby powiedzieć czemu płacze! Zapytaj ją wprost. Może ona za dnia się czymś stresuje (szkoła, koleżanki) i będąc w trakcie układania się do snu nie potrafi się uspokoić gdyż nagromadzone emocje powodują że nie może uleżeć w miejscu? Są dzieci które właśnie tak reagują wieczorem i na noc kiedy za dnia przeżywały stres. Zapytaj ją a nie uciekaj z pokoju. Czytać dziecku można zawsze, na to nie ma granicy wiekowej jednak im starszy dzieciak tym poważniejsza literatura. Ja pamiętam jak miałam 14 lat to często babcia brała literaturę młodzieżową i czytała tak wciągająco że to aż uzależniało :)

Gość Roxinna
Masz rację raczej wydaje się że jest rozdrażniona.Dzięki dziewczyny duzo dałyście mi do myslenia,muszę duzo zmienić

Gość ! Terenia !
Rozpieściłaś jak dziadowski bicz to teraz masz 🖐️

Gość Roxinna
Do Evaaaaaaa - wiesz jak wychodzi ze szkoły to w drodze do domu zadaję jej duzo pytań,jak było,czy wpadła jakaś ocena,czy bawił się z nią ktoś i sama z siebie duzo opowiada i gdy jest coś nie tak zawsze mi o wszystkim mówi bo wie że jej pomogę i doradzę jak ma sie zachować ona lubi słuchać co mówię ,tak więc tak komunikacja między nami jest,ogólnie jesteśmy bardzo zżyte bo zawsze byłam przy niej,żadna babcia,niania się nią nie zajmowały a tylko ja,jak została to na godzinkę z babcią i to tyle i to zdażyło sie tylko parę razy w ciągu tych lat,no dwa razy byłam w szpitalu na kilka dni to wtedy nie było mnie przy niej a tak zawsze jestem :)

Gość Roxinna
Jeszcze ,tak moja ucieczka z pokoju jest pod wpływem tych jej parskań i krzywej buzi wiem że jak będę przy tym to będzie jeszcze gorzej i gorzej dlatego wolę wiać :)

Gość Roxinna
Do ! Terenia ! z tym to też pewnie racja

Gość Evaaaaaaa
:) Tak mi się napisało z tą komunikacją bo sądziłam może faktycznie sama by ci powiedziała dlaczego się tak zachowuje :). Kiedyś dużo czytałam na ten temat i u dzieci całodniowy stres jest kumulowany co jest widoczne wieczorem kiedy nie mogą się ułożyć do snu, uspokoić , z jednej strony chciałby by jeszcze pobrykać a z drugiej popłakują bo coś im przekszadza , nie czują się bezpiecznie i swobodnie. Zapytaj ją jutro jeszcze raz i może postaraj się cały wieczór poświęcić na jakąś spokojną grę planszową, zero telewizji, jakaś bajka do przeczytania...coś relaksującego . Zaproponuj jej kąpiel w piance . Zobaczysz wtedy jak ona się zachowuje leżąc już w łóżku. Ostatnia rzecz jaka mi jeszcze przychodzi do głowy to to że może ją coś pobolewa, może ma jakieś dolegliwości a o nich nie mówi ? Jesteś mamą więc sama wybadasz :)