Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelinkaa

Dowiedziałam się skąd się biorą dzieci w wieku 14 lat

Polecane posty

Gość marcelinkaa

Czy to normalne?

Gość hirrrirrriri
ja w wieku 13lat dowiedziałam się że rodzice mnie całe życie okłamywali co do moich urodzin:( dowiedziałam się dopiero na biologi że nie mogła mnie urodzić ta osoba której tak zawsze ufałam okłamali mnie potem miałam traumę zawsze myślałam ze to tata mnie urodził 😭

Ja się dowiedziałam mniej więcej w wieku 7-8 bo była w domu taka książeczka dla dzieci... Nie pamiętam jak się nazywała, ale jakieś tam ogólniki były, że dzieci bocian nie przynosi ani się ich w kapuście nie znajduje... ;]

Gość nbggvcxdcfgvhb
ja w wieku 9

Gość hirrrirrriri
pewnie tatuś miał kompleks ale przez to zrył mi psychikę żeby się dowartościować :( i to są rodzice? matka by mogła powiedzieć że to nie było tak a ona się tylko złowieszczo uśmiechała teraz wiem dlaczego

Gość marcelinkaa
Jest w tym coś śmiesznego? Ja się dowiedziałam dopiero w drugiej klasie gimnazjum na biologii i to z podręcznika. Nauczycielka tego nie tłumaczyła (uznała chyba że to zbyt oczywiste). Nigdy nie miałam wychowania do życia w rodzinie ani nic w tym stylu. Teraz mam 22 lata i się zastanawiam czy było ze mną coś nie tak skoro nigdy się tym nie interesowałam

Gość marcelinkaa
A moja koleżanka w tym samym roku zaszła w ciążę :P

Gość hirrrirrriri
"nigdy się tym nie interesowałam" nikt w tym okresie czasu się takimi rzeczami nie interesuje ale każdy ma telewizor w domu co ty w dżungli mieszkałeś

Gość dawno się tak nie ubawiłam
ile masz lat autorko? nie "braliście" takich rzeczy na biologii w podstawówce? :o wg obecnego planu nauczania układ rozrodczy człowieka omawia się po raz pierwszy bodajże w 4 klasie czyli gdy uczeń ma jakieś 9-10 lat? zresztą, pamiętam, że kiedy my zaczynaliśmy na ten temat pierwsze lekcje, to już wszyscy wiedzieli co i jak, wręcz podśmiewywaliśmy się z nauczycielki, która próbowała nam bardzo naukowymi sformułowaniami wytłumaczyć, w jaki sposób dochodzi do zapłodnienia, no bo przecież każdy z nas wiedział, że trzeba po prostu wsadzić kutasa do cipki...😴 o, przepraszam, połączyć męski narząd rozrodczy z żeńskim ;)

No dla mnie to trochę dziwne, zwłaszcza, że dostałam okres w 6 klasie podstawówki i dziwne by było, jakbym niewiedziała co to i czemu go dostałam ;]

nie pamiętam ile się ma lat, ale ja w 5 klasie podstawówki. tak około. bo wcześniej wiedziałam tylko... że z miłości :classic_cool: dobrze, że nie rozumiałam wtedy jeszcze problemu ciąży z gwałtu.. i paru innych. bo by mi to nieźle skrzywiło psychikę :O

a tak w sumie to nie w 5 klasie. nie pamiętam jak to było. ale w 5 klasie miałam jakby pierwsze normalne wyobrażenie o tym

Gość marcelinkaa
No cóż, a jednak nie żyłam w buszu, oglądałam telewizję i chodziłam do szkoły. Układ rozrodczy też miałam w podstawówce. Również w szóstej klasie dostałam okres ale jakoś nie dowiedziałam się jak dokładnie dochodzi do zapłodnienia. Myślałam że seks to jest przytulanie się i całowanie nago ale nigdy nie interesowały mnie bliższe informacje :P ale dziękuję za odpowiedzi, uświadomiliście mi że byłam dziwnym dzieckiem

Gość gnojek_ale_taki_prawdziwy
ja nie pamiętam kiedy się o tym dowiedziałem

Gość marcelinkaa
Do dzisiaj pamiętam ten szok na lekcji biologii jakby to było wczoraj xD

Gość gnojek_ale_taki_prawdziwy
a widocznie nie zrobiło to na mnie wrażenia, że nawet tego nie pamiętam