Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dIETETYK99993

Czy po szkole policalnej można robić licencjat ? Pomocy

Polecane posty

Gość dIETETYK99993

Dzień dobry wszystkim użytkownikom Mam zamiar zacząć edukacje policealną dwuletnią na kierunku dietetyki, Wyczytałem gdzieś w internecie że jest możliwość zrobić w rok licencjat po ukończeniu szkoły policealnej. Możecie przybliżyć mi na jakiej zasadzie to działa, a może ktoś z was również uczęszczał/uczęszcza do takiej szkoły i możecie mi polecić na Śląsku Z góry dziękuje Pozdrawiam

Gość mnbmnb
a matura jest? :classic_cool: to czemu nie idzie na studia od razu?

Nie ma takiej możliwości -licencjat to studia trzyletnie ukończone pracą licencjacką . 2-letania szkoła to studium -nie uprawnia do zrobienia licencjata.

po szkole policealnej zdajesz egzamin technika jesli masz mature po szkole sredniej to mozesz isc na studia licencjackie ktore trwaja 3 lata, w zyciu nie slyszalam o 1-rocznych

Gość dIETETYK99993
Właśnie w tym problem że matury nie będzie z przyczyn osobistych nie będe w stanie przygotować się do tegorocznej matury. Za rok jak nic wielkiego się nie wydarzy to powinna być zaliczona

Gość dIETETYK99993
Przeczytałem na tym forum że jest taka możliwość dlatego założyłem temat by się dowiedzieć jak to w rzeczywistości wyglada

Gość .wredna jędza
Nie dostaniesz się bez matury na żadne studia. Nieważne, czy państwowe, czy prywatne itd. - matura musi być.

podaj link do tematu w ktorym przeczytales takie bzdury

Bez matury -szkoła policelna dwuletnia jak najbardziej ,studia nie ma takiej opcji na 100 % nie wierz we wszystko co piszą w necie

Moja koleżanka poszła zaraz po szkole policealnej na trzeci rok licencjatu, skończyła turystykę. To było kilka lat temu i nie wiem, czy dalej są takie możliwości. Nie licz na to, że pójdziesz na UŚ po policealnej, ale może inne szkoły wyższe mają podpisane umowy z policealnymi. Znajdź sobie najpierw szkołę i u źródła dowiaduj się jakie są dalej możliwości. A najlepiej to rozglądaj się od razu za studiami.

Bez matury na 100% !!!! nie dostaniesz się na studia i to nieistotne czy ukończysz 100 kierunków studium -jedno nie ma nic do drugiego to tyle w tym temacie ,pozdrawiam

Gość csdcasd
nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, ale wiem jedno: jakby tak przyszedł taki delikwent po informatyce z cosinusa na mój wydział i chciał wskoczyć na trzeci rok, to by go zwyczajnie wyśmiali :classic_cool:

Gość dIETETYK99993
Przecież to jest oczywiste że bez matury nie pojdę na studia, Nie wiem co Państwo sobie ubzdurało. Bo jeśli zdałbym mature poszedłbym odrazu na studia, a nie pytał się o szkole policalną a poźniej licencjat

moze ktos zrobil sobie najpierw szkole policealna a pozniej wybral sie na studia ale musial miec zdana wczesniej mature i to wszystko

Gość dIETETYK99993
Przecież jak pójdę na szkole policealną dwuletnią to śmiało mogę podchodzić do matury za rok i jeszcze rok nauki mi zostanie

Gość dIETETYK99993
Chciałem się dowiedzieć jak na prawdę wygląda ta sprawa z tym rocznym licencjatem w moim kierunku. Ale zapewne jest to nie prawda

Gość csdcasd
oczywiście, że nie :classic_cool: po ukończeniu tej beznadziejnej szkółki możesz zawsze zapisać się na pierwszy rok na moim prestiżowym wydziale jednej z najlepszych państwowych uczelni w kraju :classic_cool:

najlepiej bedzie jesli dowiesz sie w tej szkole czy jest taka mozliwosc, w co watpie

DO MATURY MOŻESZ PODCHODZIĆ KIEDY CHCESZ -JAK JĄ ZDASZ MOŻESZ IŚĆ NA STUDIA I JEDNOSZEŚNIE KOŃCZYĆ STUDIUM ITP REASUMUJĄC !!!! MASZ MATURE -MOŻESZ IŚĆ NA STUDIA -STUDIUM MOŻESZ ROBIĆ KIEDY CHCESZ I BEZ MATURY !!!!

Gość dIETETYK99993
ale To tak bez sensu w sumie bo strace jedynie dwa lata, a na studiach będę uczył się tego od początku. Chyba że bym poszedł na jednoroczne akurat bym przez rok miał tam jakiś papier - nawet nie wiem co jest po rocznej szkole policalnej. I podszedłby spokojnie sobie do matury

Gość dIETETYK99993
Chyba że bym zrobił tak jak pisze RACJONALISTA123 Ale to wtedy nie miałoby za bardzo sensu

nie wiem czy jest jednoroczna szkola policealna, ja slyszalam o 1,5 roku lub 2

i mysle ze lepiej isc do szkoly policealnej, naucza cie troszke wiecej praktyki jesli jest to dobra szkola, nie bedziesz sie tak meczyl jak na studiach

Gość dIETETYK99993
W progresie w Gliwiach jest roczna (2 semestry) na kierunku dietetyka, Co się dostaję po takiej szkole - bo wątpię ze będę mógł podejść do egzaminu. Jedynie jakaś specializacje . Nie mam zielonego pojęcia

Jeżeli jakaś sytuacja życiowa uniemożliwia Ci teraz podejście do matury to Miom zdaniem jak najbardziej iść do studium im więcej papierków tym lepiej no i będziesz już miał /miała wiedze na dany temat-;)