Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z ciekawosci pytam

ile wydajecie na jedzenie i na ile osob?

Polecane posty

Gość z ciekawosci pytam

napiszcie prosze kwote i liczbe osob oraz czy jadacie zdrowo czy raczej kupujecie produkty nie zwracajac uwage na jakosc? Piszcie chociazby na pomaranczowo.

Gość zaraz znów będzie wojna
1300zł 2dorosłych plus 2 letnie dziecko jadamy raczej zdrowo-dużo gotowanego jedzenia-np dziś pierś z kurczaka, brokuły i kasza jaglana-wszystko zrobione w parowarze. pijamy od czasu do czasu colę,ale na ogół woda do picia. herbaty ani kawy nie słodzimy. Ciasta sama piekę, podobnie jak wędlinę,więc wychodzi naprawdę tanio. nie używam gotowych panierek-panierkę robię z bułki tartej i otrąb. ogólnie nie kupujemy dań gotowych.

średnio 500zł tygodniowo na 2 os dorosłe+dziecko, robię duże zakupy 1x tydz, czasem wydam ok 400 czasem ponad 600, róznie

Gość bgffdhgfd
na kafe to same mitomanki. gotują zdrowo, bez konserwantów, warzywa i owoce eko. ich dziecko nie je słodyczy i takie tam. jak załozysz temat o mieszkaniu to sie od nich dowiesz ze mieszkaja w willi z ogrodem a ich maz zarabia krocie.

no bez jaj, ja np. zawsze gotuję zdrowo, jemy to, na co mamy ochotę, fast foodów tez sobie nie odmawiamy:D

Gość jesionkkkaaa
3 tys miesięcznie na jedzenie, paliwo, wyjścia do kawiarni. teatru, muzeum, zoo itp plus 2tys miesięcznie opłaty (kredyt, przedszkole x2, rachunki)

Gość incognito*
ok. 2000 na 3 osoby,obiady nie zawsze sama robię,co niedziela jeździmy do restauracji, za 3 osoby ok 100zł

Gość oj dużo bo często jemy na
mieście, oprócz tego niestety często zdarza nam się nakupić za dużo i wyrzucać bo szybko sie psuje np owoce czy warzywa. Zbyt zdrowo nie jadamy, jak cos gotujemy to na szybko jakaś zupa, mięso w sosie czy pieczone ale np nie mam czasu by zrobić świeżą surówkę do tego więc kupuję w słoiku jakąś gotową.

Gość incognito*
też kupuje dużo gotowców, tylko do piekarnika, bo sa dni kiedy nie mam czasu robić obiadu

Gość ile wydajecie???????
2 tys. na jedzenie? no bez rpzesady nie wiem co wy jadacie. I same zdrowe mamuśki tutaj...wsyztsko oczywiscie na parze, wszytsko bez cukru....masakra biedne dzieci

Gość tak czytam
800 zł na 3 osoby

Gość incognito*
my np. bardzo lubimy owoce morza, z zagranicy sprowadzamy a to kosztuje:P

Gość incognito*
ja się nie wstydzę,ze lubimy dobie dogadzać:P

o jezu, jak mozna jesc gotowce ;/ ;/ zrobienie lasagne to 20 min, kolejne 20 min w piekarniku, ryz z warzywami 30 min, kobity gotujcie na 2 dni! ja nie macie czasu u nas ok 1500 na 4 osoby

Na 2 osoby 600 zł. Pisałam już w takim temacie...ale zauwazyłam ze bardzo duzo zalezy od tego w jakim mieście się mieszka. Ja jestem z siedlec 70 000 mieszkańców. Myślę że za 100 zł miesięcznie dodatkowo mam jedzenia ze wsi typu jajka ziemniaki mięso wyroby.

Gość nie wiem jak moze kogos
ja nie kupuje gotowcow tylko porzadne, dobre produkty. Czasem zdarzy sie wypad do restauracji czy pizza ale nie kupuje gotowcow zadnych.

Gość asdderefdfd
600zl na 3 osoby

Eeeee może ta mama co wydaje 2 tysiące kupuje tylko w almie? Albo w piotrze i pawle? tzn najdroższe sklepy(u mnie w mieście nawet ich nie ma:D) może dziecko je kaszki sprowadzane albo mleko najdroższe modyfikowane. No i jak codziennie jedza ryby i owoce moża to się nie dziwie. Albo np. orzechy piniowe ktore ostatnio zamówiłam za 50g 15zł. Ja np. ryb nie lubie i wszystkiego co z morza z mięs to tylko kurszak/indyk. Teraz jestem w ciąży i wogóle gust mam wypaczony bo niby jem raczej wszystko ale i po wszystkim mi niedobrze:(no ale jeśc coś musze.) i incognito napisz moze co codziennie zjadacie We troje? Taki jadłospis z jednego dnia to sie wyjaśni. No i knajpa co tydzien to już 400 do przodu:)

Gość mało wydajecie
u nas 2 tys jedzenie plus chemia.

Gość mało wydajecie
nie szalejemy szczególnie, mieszkamy w Krakowie, zakupy Carrefour, Lewiatan, warzywniak, piekarnia. nie wiem jak mozna żyć za 600 zł, to wegetacja.

Gość Nina82
Jeżeli jest tutaj mowa o samym jedzeniu (czyli bez kawy, herbaty, wody, soków, alko) to na 4 osoby (ja, mąż, syn 4l, córka 2l) miesięcznie wydajemy około 1500 zł. Jest to bez wyjść do knajp czy restauracji (a takie wychodne mamy jakies 2x w msc) i bez zamówionego jedzenia (też ze 2 x w msc się zdarzy, ze zamówimy pizze czy cos innego). "Ze wsi" mamy tylko jaja- za darmo (ciocia moja nam daje bo ma kury). A tak to wszystko inne kupujemy sami.

Gość nie wiem jak moze kogos
w Almie zakupow nie robie, ale w PiP zdarza mi sie i nie uwazam tego sklepu za drogi, kupuje tez w Kauflandzie. Ryby jadamy czesto, mieso tez tylko dobre nie z supermarketu a ze sklepu miesnego gdzie ceny sa wyzsze. Warzywa i owoce to oczywiscie jemy codziennie i nie widze w tym nic dziwnego.

Gość to jakis zart? 600zl na 2
osoby? Wspolczuje ludziom ze musza za tyle zyc. To naprawde przykre:(

Gość hfdksfjiadn
nas jest na razie dwoje, na jedzenie hmm różnie chyba ok 1000zł

Gość asdderefdfd
ja sobie jakos daje rade za 600zl na 3 osoby nie stac mnie na wiecej po prostu