Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polinx

problemy z wypróżnianiem w czasie miesiączki

Polecane posty

Gość Polinx

Witam. ostatnio zauważyłam, że od jakiegoś roku, może nawet trochę dłużej mam problemy z załatwianiem się w czasie okresu. Nie chodzi o siusiu tylko to drugie. Potrafię nie załatwiać się nawet 5 dni ;/ jak próbuję to czuję niewyobrażalny ból, jakbym miała zaraz rodzić. Wszystko jest jakby napuchnięte, ściśnięte i czuję się masakrycznie. Nie dość, że od samego okresu czuję się wzdęta to jeszcze dochodzi to i wgl jak słonica, a brzuch mam jak w 4mies. ciąży. Problem ustępuje wraz z krwawieniem. Poszłam do ginekologa, powiedział, że to normalne i kazał mi pić jakieś ziółka i przepisał tabletki o nazwie tialorid. Mija drugi miesiąc i nie pomaga ;< Nie wiem już co mam robić, to jest nie do wytrzymania. Czytałam o endometriozie, ale ze wszystkich objawów mam tylko to no i obfite krwawienie. Zastanawiałam się nad hemoroidami, ale żeby dawały znać tylko przy miesiączce? Ginekolog robił i usg i powiedział, że żadnej choroby nie widzi, więc nie wiem. Co to może być i jak sobie z tym poradzić. Właśnie mam okres i zwijam się bólu.... ;/

Ja tak mam. Zaraz pare minut przed okresem robie wielkiego klocka :D :D I w czasie okresu nic,czuje się jak balon. Jak okres ma się skończyć i robie ponownie wielkiego klocka to wiem że to już koniec okresu :D i rzeczywiście tak jest. Kiedyś tez czytałam na ten temat na necie i wiele dziewczyn też tak ma

Gość Polinx
a da się coś z tym zrobić? bo chodzić przez 5 dni z napompowanym brzuchem to niezbyt fajne uczucie. I jeszcze ten ból.... Jakieś środki przeczyszczające albo nie wiem.... staram się jeść przed okresem dużo błonnika, ale i tak nic nie daje... ;

Ja już się przyzwyczaiłam i jakoś nie idzie nic z tym robić. Nie wiem czemu tak jest

progesteron rozkurcza lekko błonę mięśniową, z której zbudowane są jelita. dlatego w II fazie cyklu może dochodzić do lekkich zaparć czynnościowych. kiedy progesteron spada, dostajesz okres i od razu łatwiej się wypróżnić. niestety nic nie pomoże oprócz diety, proponuję otręby pszenne, zacząć od dwóch łyżek, do tego kefir i woda. od ziółek przeczyszczających trzymać się z daleka, ponieważ organizm się od nich uzależnia i nie minie miesiąc i bez nich wypróżnienie nie będzie możliwe.

Gość MałgosiaPoznan
Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą i mocno gonią do toalety. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na łatwe wypróżnianie i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji....