Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuska nastolatki..

Urlop na Florydzie.

Polecane posty

Wybieram sie na Floryde w pazdzierniku. Bede tam 10 dni, trase mam juz jako tako zaplanowana i szukam w necie informacji co warto zobaczyc i zwiedzic. Czy ktos z Was juz tam byl, moze mieszka? Macie jakies wskazowki dla mnie o ktorych nie mozna w internecie przeczytac lub sie o tym nie wie tam wyjezdzajac? Bede wdzieczna za kazda rade :)

Moim marzeniem jest przejechanie się kabrioletem po Key West, wśród palm...ocean...gorąco....ech.... Na forum wakacje.pl jest właśnie fajny wątek a mika.miki wciąż jest tam aktywna więc pewnie pomoże :) http://forum.wakacje.pl/read.php?73,1123176

Gość florydka
bylam, polecam miami, w kazdym hotelu znajdziesz kolo recepcji ulotki-kupony dla turystow z atrakcjami, wybiezresz cokolwiek ci bedzie odpowiadac, loty balonem, samolotem, lodka, delfinaria, wyjazd na aligatory itp..

Ja przed chwilą patrzyłam na wycieczkę z Rainbow Tours do NY i San Francisco przez LAs Vegas. Może mi się uda uzbierać do września i pojadę jak nie to na wiosnę 2014 na pewno.

A no właśnie a w Miami to bym poszła do Miami Ink i chciałabym żeby Nunez zrobił mi jakiś mini tatuaż.

Gość kuku bec
www.free.amciu.com Karolina29277 ccc

Gość twoj chlopak
ta jasne palcem po mapie sie wybierasz

Tylko czasem więcej się dowiesz z forum internetowego niż z przewodnika. Na forum gazeta.pl jest forum USA i Kanada, tam też warto zajrzeć.

O, super, ze ktos sie odezwal. Nasz plan jest taki, ze ladujemy w Miami, tam tez mamy pierwszy nocleg. Auto juz wyporzyczone i odbieramy je na lotnisku. Na nastepny dzien jedziemy do Orlando i tam zostajemy na 3 dni. Chcemy odwiedzic jakis park (tylko jaki?) jestesmy wielkimi fanami roller coasterow ;). Potem jedziemy na Key West i tam zostaniemy na jedna noc. Oczywiscie musimy zobaczyc Everglades. Miami i Miami Beach tez jeszcze do zobaczenia, to zaplanowalismy na koniec. Moze jeden nocleg na Sanibel Island... wszystko na razie planujemy :)

Wielkie dzieki Pariss za linka, poczytam sobie opowiesci Miki z jej pobytu w USA :)

Gość ile kosztuje taka
wycieczka?Floryda albo Kalifornia to moje marzenie :(

Gość florydka
w ubieglm roku jechalam autem z chicago do las vegas, tam nocleg 3 noce i wyjazdy do grand canyon, tama hoovera, potem wyjazd do los angeles, hollywood, beverly hills, i pozniej autostrada 1 do san francisco, super sprawa polecam

Byłam w Chicago i LV, ale do LV bym wróciła zawsze i no i do Kanionu hmmmm.....

Kurcze, szmat drogi przejechałaś. To prawie całe Stany. Wow! Samolotem leciałam prawie 4 godziny z Chicago do LV :)

A koszty takiej wycieczki do USA to ok. 13-15.000 to zależy co, jak, gdzie, jakie standardy itp. plus wiza oczywiście

Gość florydka
pariss powiem ci ze tez zastanawilam sie nad lotem samolotem, wiadomo szybko i sie czlek nie meczy,samochodem jechalismy 30 h, przystanki tylko na tankowanie, kawusie i cos do jedzenia, ale takie widoki jakie mi przyszlo zobaczyc po drodze z chicago do vegas to marzenie,gory w colorado a przede wszystkim caly stan utah....jeden wielki park Miami i Orlando tez fajnie wspominam :)

Gość another sunny day
Polecam Orlando i praki rozrywki, np universal studios. Zabawa na caly dzien minimum. Jest jeszcze Disney, to bodajze piec parkow tematycznych w sumie, kupujesz bilet do kazdego osobno. Jest jeszcze Sea Word i niedaleko masz osrodek NASA, ktory mozna zwiedzac. W Tampie tez jest fajny park ale nie pamietam juz nazwy. W Miami szczerze nie ma za bardzo co zwiedzac, mozna isc na plaze, przejsc sie ta ich ulica na ktorej kreca filmy i to wszystko. Za to a Miami fajnie zrobic zakupy. Jesli chodzi o Key W. to nigdy nie dalam rady tam dotrzec, bo droga jest ciagle w remoncie, czlowiek wlecze sie niemilosiernie i po jakis dwoch godzinach ma sobie ochote strzelic w glowe i zawraca

Super takie wycieczki. Ja nie mam z kim tak objechać autem wiec samolotem latam, ale może kiedyś....

To poprosze jeszcze pomoc w wyborze jednego z parkow rozrywki w Orlando, jestesmy wszyscy wielkimi fanami kolejer rollercoaster, im bardziej straszne tym lepiej :)