Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mamuśka 2013 ;)

MIESZKANIE RAZEM A ŚLUB ?

Polecane posty

Gość z innej beczki- autorko
jagoda369 ale ty pierdolisz od rzeczy- jestem ze swoim mężem kilkanaście lat- kilka przed ślubem mieszkaliśmy razem, po ślubie też już kilka minęło- jakoś nie mamy w planach rozwodu i nie "małuzenstwo", tylko "małżeństwo" jak już

Gość Pytanie:
Jagoda to ty przed ślubem nigdy seksu nie uprawiałaś? A co jeśli po ślubie by się okazało, że macie odmienne upodobania seksualne, bo np. twój mąż lubi BDSM, a ty się tym brzydzisz? Albo że macie skrajnie różne temperamenty i on chciały ciągle, a ty raz na 2 tygodnie i to z wielkim trudem?

Pytanie:, jak sie ludzie kochaja to wszytsko mozna wspolnie wypracowac. Wszystko zaczynacie od dupy strony a potem dziwota , ze facet ma gdzies taka dziwke.

Ale masz myślenie - małżeństwa zawarte po mieszkaniu ze sobą sie rozpadają bo nie ma oczekiwania na noc poślubną i są wypaleni. :D To tym tokiem idąc po 10 latach każde małżeństwo się powinno rozpaść bo w końcu już spali ze sobą ponad 1000 razy i nuda. Ja nie mam ślubu z powodów rodzinnych ale żyjemy ze sobą jak gdybyśmy mieli od wielu lat i nie czuję znudzenia ani rutyny. Wydaje mi się, że razem się zestarzejemy.

Gość Tiaa-aaa-aaa
"panna mloda juz uzywana jak stara koszula z lumpeksu , ktoz chcialby w takiej chodzic. Mezczyzni tak naprawde gardza takimi kobietami jak ty i dlatego jest tyle zdrad , rozwodow bo oni podwiadomie czuja POGARDE do takiej zony" Serio ( i wcale (chyba nie...hmm.. nie zlosliwie) - Ty chyba czerpiesz swa wiedze o zwiazkach z XIX-wiecznych romansow!

jagoda369 - taka wielka z Ciebie katoliczka jak z Koziej dupy trąbka ;D Mówił Ci ktoś kiedyś, że katolik nie obraża, nie poniża ? To się doucz ;) i mnie nie obrażaj. Mówię po raz drugi. Widzisz kobieto, ja w Boga wierzę, często z Nim rozmawiam i czuję, że mam z Nim dobrą więź. Z zasadami kościoła się nie zgadzam. Nie wiem czy wiesz, ale jak żył Bóg to jedynym sakramentem był chrzest, nie było ślubów. Wychodzi na to, że rodzice Jezusa też powinni zostać potępieni i osądzeni, bo mieszkali razem a nie mieli ślubu. Ciekawe więc dlaczego zostali wybrani ?? Tak więc nie osądzaj mnie, bo takiego prawa nie masz. Do tego powiem Ci tak, że mój mężczyzna szanuje mnie bardzo. Nawet nie masz pojęcia jak się do mnie zwraca i jaki dla mnie jest. A może Tobie tego brakuje, dlatego tak wyzywasz innych od szmat i tego że są nieszanowane ?? Bo mieszkają ze swoim ukochanym bez sakramentu wymyślonego przez kościół ?? żałosna jesteś i śmieszna. Swoją drogą mężczyźni też nie szanują takich starych konserw jak Ty bo tyle z takimi babsztylami kłopotu, że szkoda zachodu. Domyślam się, że jesteś starą babą po przejściach, albo nieudacznikiem - nieudaną żoną i chujową matką. Dlatego niedziele spędzasz na kafe i obrażasz innych za swoje chujowe życie.

Gość z innej beczki- autorko
m

Gość iikklo
generalizowanie, schematy, pranie mózgu! Każdy człowiek jest inny, ma inne doświadczenia, inny charakter, przeżycia. To czy kliknęło jest ważne i czy się nie rozminiecie po drodze. Czy będziecie otwarci na siebie, swoje potrzeby, odczucia. To kogo spotkacie na swojej drodze też ma znaczenie! Wszystko to kształtuje ciebie jako człowieka! Nikt Ci niczego nie zagwarantuje! To czy mieszkasz czy nie nie jest przesądzeniem o niczym! Jest to zależne od poglądów ludzi! Nikt Ci niczego nie zagwarantuje! Jesteśmy tylko ludźmi. Możemy obiecać, ale po drodze może się zdarzyć mnóstwo rzeczy! Ciesz się tym co masz i nie myśl o takich pierdołach, bo tylko możesz stać sie nudna dla swojego faceta i mało pewna siebie, a to nie jest seksowne!

to co napisalam to tylko przyklady i nie mwoie, ze wszyscy sie rozejda ale wiekszosc na pewno tak. Zobaczcie , ze jak w pl zaczely byc "modne " konkubinaty to wiecej zaczelo byc tez rozwodow.Ok. ide juz bo maz mnie wola na lozko :D

Gość haki
może i statystyki tak mowią, bo tylko bardzo wierzący katolicy decydują sie na taki krok, czyli zamieszkanie ze sobą tylko po slubie. I owszem nie rozwodzą sie, co wcale nie oznacza ze są szczesliwi, tylko uwazają ze skoro wzieli slub koscielny to muszą meczyc sie ze soba nawet jak odkryją ze sie rozmineli w swoich oczekiwaniach i nic nie gra. Ale czy warto? Po co sie umartwiac na siłe. Lepiej wziąc rozwód i znalezc odpowiednią osobę

mała mamuśka 2013 ;), smieszna i zarazem zalosna jestes. Ludzie wymyslsili sakramenty :D o rany wiekszej glupoty w zyciu nie slyszalam. Ty jestes HIPOKRYTKA ktora uwaza sie za inteligentna i "postepowa" kobieta. Glupia jestes i tyle. Nie bede ci nic tlumaczyc bo ty cos tam sobie ubzduralas i w to wierzysz ale jakies swiatelko w tunelu dla ciebie widze bo amsz wyrzuty sumeinia ze mieszkalas z facetem bez slubu i boisz sie , ze cie pusci kantem.

Lepiej wziąc rozwód i znalezc odpowiednią osobę" 1 i tak szukac i testowac do usranej smierci zamiast walczyc o cos co jzu jest. Wlasnie takie ejst wase myslenie- cos nie pasuje to jzu rozwod. Porazka :(

mała mamuśka 2013 ;), takie jak ty tzreba obrazac zebys wreszcie przejzala na oczy , ze zyjesz w grzechu i kiedys za to odpwoiesz. szmatka jestes , tyle.

Gość haki
heheh jagoda 369 jest tak pewna swojego męża, bo albo jest cholernie nieatrakcyjny i żadna by go nie chciała, albo głupi, takich tez kobiety nie lubią :) Można sie ciskać i być cholernie pewnym siebie, a pozniej niczego sie nie spodziewając dostac w ryj. To czy bedziesz dziewicą przed slubem i zamieszkasz z nim po slubie koscielnym :) nie zagwarantuje ci szacunku u faceta :) Nie znasz życia kobieto! Ale to z oczekiwaniem do pierwszej nocy poslubnej mnie zabilo :) Pierwszy raz z reguły nie jest fascynujący :) a z czasem kobieta lepiej zna swoje ciało i ma coraz lepszy seks, wiec albo jestes taką zoną ktorą seks juz nie cieszy, bo polega on tylko na rozkraczeniu nózek i lezeniu jak kloda, albo jestes dzieckiem które nic nie wie o życiu :)

miagwa, nie wydaje mi sie , ze to prowo bo niezbyt inteligentna autorka jest...

Miałas iśc bo cię mąż wołał na łóżko - odechciało mu się?

haki, ty bys kase zrobila jako wrozka :D nie znasz mnie ale wszystko o mnie wiesz:D tak , tak jestem nieszczesliwa, kloda w lozku, nie lubie sexu, maz brzydki, kobiety an niego nie leca, glupi :D ubawilas mnie.

Gość anaianamana
Mysle, ze to moze byc tak, ze pary ktore decyduja sie na konkubinat tak krytykowany w Polsce sa bardziej otwarte i wyzwolone wiec rozwiada sie, zamiast tkwic w nieszczesliwym malzenstwie bo tak wypada

MiĄGWA o czym ty myslisz ? Wolal, zebysmy sobie lezeli a dzieciaki bawia sie na podlodze.

Gość haki
-,,maluzenstwa ktore zostaly zawarte po dlugim konkubinecie PRZEWAZNIE szybko sie rozpadaja bo to co "najslodsze" malzonkowie przezyli jzu dawno temu. Nie ma u nich radosnego oczekiwania np na noc poslubna, bo ta noc po slubie jest przeciez taka sama jak inne pozostale " i to się nazywa inteligencja Pani Jagody 369 :P Po pierwsze pierdolenie głupot po drugi byki ortograficzne :P ale współczuje ci, bo jesli ty już przeżyłaś wszystko co najsłodsze w seksie to jesteś żałosną suką :) Idz sie pomodlić to może Jezus zrobi ci dobrze

No to źle myślałam wybacz. Jak mnie facet woła do łóżka w środku dnia to nie po to żebyśmy sobie leżeli ;)

miagwa, moze ty uprawiasz sex przy dzieciach ja nie , sorry.:D 1 haki, nie ort tylko literowka z rozpedu bo nie robie bykow jak coniektore z was :D wiesz co? Taka jak ty to mnie moze w dupe pocalowac , chociaz nawet na to nie zaslugujesz.

Gość jagoda tak czytam,
co ty wypisujesz i pasuje mi do ciebie określenie świętojebliwego mohera, bo do prawdziwego katolika to ci bardzo daleko niestety

Gość haki
,,maluzenstwa" leć po słowik i sprawdzaj czy to literówka :P Mieczem wojujesz od miecza giniesz i juz nie mam Ci nic więcej do powiedzenia, bo myślę, że jesteś zapędzona w kozi róg , a ja nie kopie leżących. Wszystkim kafeterianom życzę miłego wieczoru i pełnego nieziemskiego seksu :)

jagoda369 -hahah, ej ale Ty naprawdę jesteś głupia. Wielka katoliczka a obraża wszystkich ludzi na około. To jest właśnie ten cały kościół.... w pierwszym rzędzie w kościele pewnie stoi, ale po to aby wszystkich obgadać a po kościele obgadać wszystkich co się spóźnili, albo nieodpowiednio ubrali. To, że Ty masz takie a nie inne poglądy to Twoja sprawa, ale wyobraź sobie że są inni ludzie, którzy mają inne poglądy i wcale w najmniejszym stopniu nie są gorsi od Ciebie. Naprawdę jesteś żałosna w tym swoim głupkowatym rozumowaniu... Kobieta uprawiająca seks przed ślubem jest gówno warta i nie zasługuje na szacunek, kobieta mieszkająca z facetem to samo... Boże.... co za prymitywne myślenie, czyli co ? Wg Twojej teorii to lepiej już na wstępie popełnić samobójstwo, bo przecież po co żyć w potępieniu i grzechu. Swoją drogą, to czym ja się będę rozliczać po śmierci to tylko moja sprawa, a Ty trzymaj nos w swoich śmierdzących majtkach a nie patrz w moją stronę i nie oceniaj, bo żadnym autorytetem nie jesteś. hahahaha * nie robisz błędów ortograficznych, tylko literówki ? Hmm...szkoda, że w co drugim słowie, może faktycznie pisać nie umiesz? * Niby mąż Cię woła, dzieci czekają hahaha, założę się, że jesteś starą niewyruchaną panną, która całe dnie spędza na kafe, narzeka i krytykuje innych ludzi po to żeby się dowartościować w tym swoim pustym i nudnym życiu. Żal mi Ciebie zwykła szMatooooo !!!!!

mieszkając razem tworzy sie związek- zupełnie nie pojmuję jak można przysiegać o miłosci do końca życia człowiekowi, z którym się nie mieszkało. Chyba, ze jest sie głęboko wierzącym- wtedy niedopasowanie włóżku czy wady meża/żony nie mają większego znaczenia- przysięga jest przysięgą. Nie wiem po co analizować co mówia statystyki- przecież to my odpowiadamy za jakosc naszych związkow.

Gość tak czytam
przed ślubem znałam męża pół roku :) Juz na drugiej randce wiedziałam ze jest to facet z którym chce spędzić resztę życia. Jesteśmy małżeństwem 11 lat i bardzo się kochamy.

mała mamuśka 2013 ;), tak sie na mnie wscieklas , ze az pol strony skrobnelas w tej furii. :D Wiesz co? Rob co chcesz bo mnie to zwisa i powiewa. Napisalam PRAWDE o takich jak ty ( specjalnie z malej litery bo szmacisko nie zasluguje na duza) jestes hipokrytka- biezesz slub koscielny zyjac w grzechu ciezkim ( ciekawe czy sie spowiadasz i przyjmujesz swietokracka Komunie Sw) ZENADA na takich ludzi jak ty.