Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filolożkaaa

Co robić w UK po filologii angielskiej?

Polecane posty

Gość Filolożkaaa

Pytanie jak w temacie. W zawodzie nauczyciela raczej nie będę pracowała w UK, może macie jakieś doświadczenia lub propozycje

Gość tyrytyt
podpinam sie pod to zapytanie

Gość sprzątać
Jak reszta :)

Gość ja sie nie dziwie
gdyby wszyscy Polacy mieszkajacy w UK sprztaali to Wielka Brytania bylaby najczystszym krajem swiata. Oj, dzieci, dzieci :D

Gość Filolożkaaa
Jeszcze przed studiami pracowałam jako barmanka w czasie wakacji. Teraz znam język lepiej więc dlaczego miałabym sprzątać?

Gość sprzątać
Można tez zmywać gary, pilnować dzieci, dawać dupy - wiele zawodów czeka.

Gość a nawet
ale zart, z filogia angielska chce byc teacherem w uk - nie dziwota ze tak nas odbieraja dziewuszko-hello - czy zatrudniliby Ukrainke jako nauczycielke polskiego?

Gość Filolożkaaa
Zacznijmy jeszcze raz: co można robić po filologii angielskiej w UK? Proszę o wypowiedź tylko tych, którzy mają coś mądrego do powiedzenia

Gość Filolożkaaa
Proszę o wypowiedź tylko tych którzy potrafią czytać---> użytkownikowi "a nawet" dziękuję

Gość Filolożkaaa
Napisałam że "NIE BĘDĘ NAUCZYCIELEM"

Gość karmbowa austronautka
Sa w UK polskie nauczycielki angielskiego (i nie tylko polskie, bo z innych krajow tez), wiec moglabys uczyc angielskiego. A tak poza tym to niewiel, chyba ze masz jeszcze inne umiejetnosci, bo sama znajomosc jezyka w UK nic nie znaczy. To tak jakby zadac pytanie: Co robic w Polsce po filologii polskiej?

Gość fgty67arash to pers -qa nie
to samo co po polskiej dleczego uwazasz ze, lepsze cos czeka?

Gość a nawet
bo ona czuje sie lepsza

Gość Filolożkaaa
Umiejętności - mam doświadczenie w pracy biurowej, myślałam żeby coś podobnego tam robić. Wiecie może czy Polki są zatrudniane w korporacjach, jeśli tak to na jakich stanowiskach? Po studiach próbowałam uczyć, jednak wydatki mnie przerosły ( za pensję początkującego nauczyciela nikt by nie przeżył) więc znalazłam coś innego, co nawet mi się podoba.

Gość sprzątać
Haha mając do wyboru tylu nauczycieli native w UK będa zatrudniać polki ze słowiańskimi akcentami. Wierz dalej w bajeczki dziewczynko.

Gość Filolożkaaa
do ---> sprzątać Nie chcę uczyć w UK, nigdzie tego nie napisałam . Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, pewnie sama sprzątasz (z tąd twierdzenie że wszyscy to robią:)

Gość sprzątać
Haha filologia skończona chyba w zaściankowie dolnym. "z tąd" Co to za słowo? Dobrze, że nie uczysz jeszcze byś dzieci ortografów nauczyła.

Gość Filolożkaaa
sorry za błąd, mało piszę w jez. polskim , tak jak wszyscy na anglistyce na UW

Oczywiscie, ze Polki sa zatrudniane w korporacjach. Narodowosc nie ma znaczenia, licza sie umiejetnosci i doswiadczenie. Sama pracuje w korporacji, prace dostalam, bo mialam doswiadczenie w telekomunikacji, a tak poza tym to wymagali znajomosc Excela i SQL, ale oczywiscie wymagania sa zalezne od stanowiska i departamentu.

Gość adelaida
16:29 [zgłoś do usunięcia]Filolożkaaa sorry za błąd, mało piszę w jez. polskim , tak jak wszyscy na anglistyce na UW przyznaje autorko,ze mnie zaskoczylas...W zasadzie,to po tym nie powinnas nawet uczyc w polskiej szkole!Ani ,ew., byc tlumaczem...

Gość Baddel
Do sprzątać Moja koleżanka Polka pracuje jako nauczycielka angielskiego w szkole językowej w Londynie , druga koleżanka Polka jest nauczycielka science w Secondary School , do tego jest head of Science department , ja natomiast pracuje jako Teaching Assistant , jednym z moich zajec jest prowadzenie zajęć logopedycznych z dziećmi które maja problemy z wymową :) , więc zatrudniają tu Polki w szkołach :)

Gość całajataka
a masz jakieś certyfikaty?

Gość do adelaida
mnie tu juz nic nie zaskakuje :-)

Gość gk566
nikogo to raczej nie obchodzi z epo anglistyce jests tu maz pracowac i brac co jest a nie szukac jescze w biurze hahaha nie zartje sobie Na nikim wrazenia nie zrobisz

A dlaczego mialaby nie szukac w biurze? Nie wszyscy maja takie male ambicje jak ty :O

Gość po anglistyce to znaczy tylko
ze umiesz mowic i pisac po angielsku i nic wiecej...

Gość estrella3
Po filologii angielskiej masz dobra baze aby zostac tlumaczem tutaj. Bedziesz potrzebowala skonczyc kursy tylko, aby zdobyc kwalifikacje. Mozesz byc tzw Community Interpreter (tlumaczenia u lekarza, w urzedzie pracy, opieka spoleczna, itp) albo tlumaczem w sadach i dla policji, ale do tego musisz miec kurs DPSI (Diploma in Public Service Interpreting). Nie wiem a jakim miescie mieszkac, ale wpisz w wyszukiwarke nazwy tych kursow i Ci powinno pokazach gdzie sa organizowane. Ma dwie znajome ktore tak pracuja, Sa porejestrowane w kilku agencjach i maja tez prywatnych klientow

Gość halina ce
Zalezy co chcesz robic. Ja jestem po anglistyce, przez 3 lata pracowalam jako konsultant w rekrutacji. Robilam tez troche tlumaczen ale tylko raz na jakis czas. Teraz pracuje jako nauczyciel an pelny etat, wiec niewiele pomoge. Zadecyduj najpierw co Cie interesuje i gdzie bys chciala pracowac i wysylaj aplikacje. Powodzenia :)

Gość zabcia kumak
Po filologii masz zapewne jakas dziedzine specjalizacji, lingwistyka stosowana, literatura brytyjska lub amerykanska, jesli masz tytul MA i jesli naprawde swietnie mowisz i piszesz, to sprobuj zawalczyc o etat na jakims uniwerku lub koledzu, mozesz wykladac literature lub historie jezyka, do tego nie trzeba miec perfekcyjnego akcentu, jestem po fililogii i po wykladach u Japonczyka czy Hindusa wiem, ze mozna. Musisz jedynie dowiedziec sie jakie certyfikaty musisz zrobic. Pytanie jakie sa twoje umiejetnosci, bo wiele widzialam na mojej filologii i na innych uczelniach, w ktorych mialam praktyki...