Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurk

Jaki pokoj?

Polecane posty

Gość Kurk

Gdybyscie mieli do wyboru dwa pokoje w obcym miescie: 1. 18m , 3 duze okna, maly balkon, aneks kuchenny, lodowka, umywalka, dobra lokalizacja pokoju , wzgledna cisza i spokoj ale poza miastem i 1:05-1:10 h dojazdu do pracy codziennie pn-pt. czy 2. Pokoj 12m jedno male okno, troche halasliwe (przestronny korytarz niosacy dzwieki), lodowka i , umywalka na zewnatrz (jest do dyspozycji kuchnia), ale prawie w centrum (taki akademik) - 10-15 min od pracy. Obydwa w podobnej cenie (ten poza miastem jest 100 zl tanszy) Co wybrac ?

no cóż godzina dojazdu to w miesiącu wydasz ze 200zł na dojazdy autobusami także z mniejszym będziesz o jakiś 300 do przodu

Gość podpowiadacz
Trudny wybór. Chyba jednak zdecydowałbym się na ten mniejszy w mieście. Mimo zdecydowanie gorszych warunków. I rozglądałbym się za czymś lepszym. Godzina dojazdu do pracy to jednak dużo.

A gdzie bezpieczniej? Ja bym w duzym stopniu na to patrzyla. Bo mieszkalam juz i w akademiku, i w pokoiku tuz kolo uniwersytetu za grosze, gdzie balam sie wracac sama po ciemku, jak i na zadupiu, gdzie jednak czuje sie bezpieczniej. Na takie "zadupie" (mala wies bedaca niejako sypialnia miasta uniwersyteckiego) przeprowadzilam sie w czerwcu i jestem mega zadowolona. Drugie pytanie - dojazd spoza miasta taki dlugi, bo jest mega daleko, czy autobus jedzie okrezna droga? Bo jesli to drugie, to mozna sie przesiasc na rower i elegancko oszczedzic na kosztach dojazdu :)

Gość Kurk
I tu i tu jest bezpiecznie... Oba budynki to takie jakby akademiki. Pracodawca zwraca koszt dojazdu ale tylko spoza miasta i tylko komunikacja (trzeba przedstawic bilety miesieczne/kwartalne). Ten 18m pokoj jest oddalony o 20 km od centrum - bez korkow jedzie sie 45 min , z korkami 1:0-1:15 . Naturalnie korki sa zawsze 7-9 oraz w drodze powrotnej 15-17.

Gość a co mi tam!
ja bym brała ten w centrum, dojazdy mnie wykańczają