Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 iwona9820

Problem ze spadkiem - pomocy

Polecane posty

Go艣膰 iwona9820
A jaka to r贸偶nica kto si臋 kim zajmuje? Rodzin臋 tworzy i matka i dzieci, wi臋c logiczne, 偶e matk膮 zajmuje sie ten, kt贸ry dzieci nie ma i nie ma zobowi膮za艅, a dzie膰mi ten, kto je urodzi艂. Zreszt膮 szwagierka 艣wi臋ta nie jest. Cz臋sto mia艂a nas gdzie艣 i nie interesowa艂a si臋 nami, np. nie przysz艂a na wesele, tylko na 艣lub, bo niby nie mia艂a kasy, a zarabia, poza tym pojecha艂a miesi膮c p贸藕niej na wakacje. jak by艂a na wakacjach to my siedzieli艣my w domu z te艣ciow膮, a ona p贸藕niej nie chcia艂a zosta膰 nawet na 3 dni z naszym dzieckiem, zeby艣my my mogli odpocz膮c. Wigili臋 i wielkanoc musimy sami sp臋dza膰 u moich rodzic贸w, bo ona powiedzia艂a, 偶e moich rodzic贸w nie zaprosi, bo to za du偶o os贸b i bedzie mie膰 kup臋 sprzatania. Mimo, 偶e i ja i moja mama przyios艂yby艣my przecie偶 jakie艣 potrawy. Nie rozumiem takiej niech臋ci do rodziny.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 iwona9820
Te dzieci s膮 taka sam膮 rodzin膮 dla szwagierki jak dla mnie jej matka. A ja oczywi艣cie p贸jd臋 do pracy, ale na razie m艂odszy syn ma 1,5 roku i mam wychowawcze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cherycoke
g艂upia pazerna baba z Ciebie!!!! to co 偶e macie dzieci? to s膮 wasze dzieci a nie 偶e te艣ciow膮 zajmuje si臋 szwagierka a wy dzie膰mi hehe to trzeba by艂o dzieci sobie darowa膰 a te艣ciow膮 si臋 zaj膮膰. tylko ze to szwagierka zmienia pampersy, myje, op艂aca rachunki, sprz膮ta w domu, robi r贸偶ne prace... a Ty co robisz w tym domu b膮d藕 m膮偶? z jakiej racji chcecie mie膰 spadek? niech si臋 cieszy 偶e dostanie jak膮艣 kas臋.... ludzie nawet honoru nie maj膮 i czekaj膮 tylko na czyj膮艣 艣mier膰!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 0403020032
ale pownno by膰 zabronione prawnie przepisywanie tylko na wybrane dziecko, ca艂y spadek powinien by膰 po r贸wno przepisywany na wszystkie dzieci, to jest okradanie innych dzieci, zwyczajne z艂odziejstwo, skoro zrobili dzieci powinni si臋 poczuwa膰 do tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 julka19x
jedynym obowiazkiem szwagierki byla opieka nad matk膮 i sie z niego dobrze wywiaza艂a st膮d nagroda. obowiazkiem twojego meza jest takze opieka nad matka ale tez nad dziecmi.To pierwsze zawali艂 po ca艂o艣ci. Posiadanie dzieci bylo wasza fanaberia tym bardziej ze piszesz ze nie macie kasy wiec obieka nad dziecmi tez pewnie nie najlepsza a start w doroslosc zapewniliscie im kiepski.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G.o.艣.膰
Jak wida膰 matka wcze艣niej przejrza艂a twoja pazerno艣膰 i ignorancj臋. Posiadanie dzieci nikogo nie zwalnia z obowi膮zku opieki nad chor膮 matk膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwona9820
No przepraszam, a my nie zmieniali艣my dzieciom pampers贸w, nie p艂膮cimy rachunk贸w, nie robim w domu? Jeszcze dodatkowo musimy p艂膮cic za wynajem, a szwagierka ma du偶y dom za darmo - p艂aci tylko op艂aty. I gdzie wy tu widzicie sprawiedliwo艣膰? I niby dlaczego m贸j m膮偶 ma mie膰 w obowi膮zkach opiek臋 nad trzema cz艂onkami rodziny (matka i dw贸jka dzieci), a szwagierka tylko nad jednym (matka)???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 htc02
Spadkami p rodzicach s tylko dzieci czyli ty i siostra,. Tvoje dzieci maja prawo do spadku po waszej smierci a nie babci. W pl jest takie prawo i nic nie wygrasz. Na zachodzie jest duzo lepiej dzieci nie mosna wydzidziczyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 0403020032
i tak powinno by膰, z jakiej racji w tym kraju, kt贸re do niczego si臋 nie poczuwa, gdzie ci臋偶ko o mieszkanie, rodzice kt贸rzy ci臋 powo艂ali na swiat nie przepisuj膮 ci nic bo co艣 tam, pretekst zawsze si臋 znajdzie, a drugiemu wszystko, kiedy to si臋 zmieni?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kofhgfh
to ze zrobiliscie sobie dzieci i teraz musicie sie nimi zjamowac to calkiem osobny temat. matka was do dzieci nie przymuszala, sami ich chieliscie no to sie nimi opiekujcie, a twoj maz jako syn powinien zajac sie tez matka. szwagierka sie nia opiekuje to dostanie w zamian dom, twoj maz ma matke w dupie to gowno dostanie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 0403020032
a ty nie masz racji z tymi dzie膰mi, to jaki艣 absurd, czyli jakby艣 mia艂a 10 dzieci to spadek nale偶a艂oby podzieli膰 na12cz臋艣ci ha haha ha a jak ci jedno umrze to niby masz odda膰 spadek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 julka19x
ty jakas t臋pa jestes czy tylko udajesz? Machneliscie dzieciaki to ku... placic teraz i nie plakac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 0403020032
ale nie m贸wcie, tesciowa to jaki艣 zacofany prymityw, 偶e faworyzuje jedno dziecko, przecie偶 syn ma dzieci i pracuje pewnie od rana do nocy, nie ma si艂y pewnie na nic, a c贸rka na miejscu i wolna, wi臋c mo偶e si臋 opiekowa膰 matk膮. Ca艂a rodzinka jaka艣 pojebana, m贸j brat te偶 si臋 opiekuje matk膮 i co nie robi mi wyrzut贸w, bo wie 偶e jestem winnej sytuacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwona9820
Ja si臋 zgadzam w 100% z osoba o nicku z liczb膮. Rodzina to rodzina, ptrzecie偶 nie b臋dziemy analizowa膰, kto zajmuje si臋 matk膮, kto ciotk膮, a kto dzieckiem. Dlaczgo nasza rodzina ma byc wykluczona ze spadku, skoro jeste艣my tak samo bliscy, a niestety nie mamy fizycznie czasy zaj膮c sie te艣iow膮?

Udost臋pnij ten post

No to mo偶e przeprowad偶cie si臋 do te艣ciowej podobno dom jest du偶y-ty nie pracujesz wi臋c mo偶esz si臋 zaj膮膰 i dzie膰mi i te艣ciow膮 (do pampers贸w jeste艣 przecie偶 przyzwyczajona),podzielisz si臋 obowi膮zkami ze szwagierkom.rachunki za wynajem odpadn膮 i mo偶e zapracujesz na ma艂e co nieco paso偶ycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcin84praqe
chcial miec dzieci to niech teraz placi, szwagierka madrzejsza sie okazala,zbednych obowiazkow nie brala na siebie i ja na jej miejscu pojechalbym na zasluzone wakacje.Odpoczac troche od rodziny bo trzeba jej wspolczuc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 urw9urpjsdkj
ale nie m贸wcie, tesciowa to jaki艣 zacofany prymityw, 偶e faworyzuje jedno dziecko, przecie偶 syn ma dzieci i pracuje pewnie od rana do nocy, nie ma si艂y pewnie na nic, a c贸rka na miejscu i wolna, wi臋c mo偶e si臋 opiekowa膰 matk膮. Ca艂a rodzinka jaka艣 poj**ana, m贸j brat te偶 si臋 opiekuje matk膮 i co nie robi mi wyrzut贸w, bo wie 偶e jestem winnej sytuacji G艂upole! A mo偶e jest wolna, bo nie ma kiedy sobie kogo艣 poszuka膰. Barany, jak nie wiecie jak wygl膮da opieka nad ob艂o偶nie chorymi to zamilknijcie. Mnie babcie z dziadkiem przepisali ca艂e mieszkanie w darowi藕nie. Mama moja na to si臋 zgodzi艂a, bo to ja mieszka艂am 30 lat z dziadkami. Brat mamy nie dosta艂 nic (te偶 ma dw贸ch syn贸w), bo nie raczy艂 nawet w chorobie babci zakup贸w zrobi膰, ani zadzwoni膰 i spyta膰 o zdrowie. A wnuki takie, 偶e na dziec babci wpadli przez pi臋膰 ostatnich lat jeden raz na uwaga 37 sekund! Dali kwiatka i wyszli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcin84praqe
poszlabys do pracy pasozycie jeden, fajnie sie siedzi w domku?? Pewnie napiszesz jaka to jestes zapracowana przy dzieciach tylko nikt tego nie docenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 0403020032
moja matka by tak nigdy nie zrobi艂a, ja mieszkam w innym mie艣cie i niby jak si臋 mam ni膮 zaj膮膰, ona to rozumie, dzwoni臋 do niej ,pytam si臋 co i jak, jak trzeba posy艂am pieni膮dze, ka偶dy pomaga jak mo偶e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 0403020032
w ka偶dym razie jakby m贸j brat czu艂by si臋 wykorzystywany, na pewno pierwsza bym o tym wiedzia艂a, rodzina powinna ze sob膮 o wszystkim rozmawia膰, mam wra偶enie 偶e niekt贸rzy nie rozmawiaj膮 bo im si臋 to potem kalkuluje

Udost臋pnij ten post

Ja rozumiem niech臋膰 szwagierki do Twojej rodziny:D

Udost臋pnij ten post

no , prosz臋 jak to sobie sprytniutko wymy艣lili .... :) szwagierka odwali ca艂a robot臋 a oni zgarn膮 maj膮tek ... o zwyk艂ej ludzkiej mi艂o艣ci do matki m臋za nawet nie wspomn臋 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 urw9urpjsdkj
Powinno by膰 jak w Ameryce. Chce da膰 jednemu i koniec! A nie jakie艣 zachowki. I prosz臋 nie pisa膰, ze zachowek to marne grosze. To 1/2 tego co dana osoba dosta艂aby gdyby nie by艂o spadku. Zatem pan "kocham mam臋 tylko nie mam czasu jej tego okaza膰" i jego leniwa 偶ona dostaliby 1/4 warto艣ci domu. 艢rednio licz膮c, przy 艣redniej cenie dom贸w 400 - 600 tys., od 100 tys. w g贸r臋.

Udost臋pnij ten post

No i co si臋 czepiamy?!:D:D ona zmienia艂a swoim dzieciakom ...pampersy, nikt nie przyszedl i nie zrobi艂 za ni膮, a szwagierk臋 m膮偶 wozi na zakupy a偶 raz w m-cu, dzieci swoich nie ma,wi臋c, chata ca艂a winna by膰 dla pazernej synowej!:DLe偶e!

Udost臋pnij ten post

i ty autorko masz problem , to oczywiste , ale nie za spadkiem .

Udost臋pnij ten post

zgadzam si臋 - nasze prawo spadkowe szczuje na siebie spadkobierc贸w z jednej strony a z drugiej zwalnia ich z wszelkiej aktywno艣ci na rzecz spadkodawcy bo i tak zachowek dostan膮 - czyli fors臋 tylko za ot 偶e s膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 0403020032
tak ,jak w Hameryce, w tym bandyckim kraju, gdzie ludzie umieraj膮 pod mostem bo raz musieli zawita膰 do szpitala, ka偶dy kto da艂 偶ycie, jest za nie odpowiedzialny do smierci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 0403020032
to 偶e si臋 dziecko nie opiekuje rodzicem to wina tylko i wy艂膮cznie rodzic贸w i ich b艂臋d贸w wychowawczych. W Polsce obowi膮zuje mentalno艣膰 typu spra膰 po g臋bie a potem wy艣miewa膰 si臋 z tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 012000
Powiem tak: Masz pretensje ale o co? Czy ty chcia艂aby艣 poczu膰 si臋 jak teraz Twoja te艣ciowa?Kasa wa偶niejsza od cz艂owieka...Ludzie lito艣ci. Przepisa艂a dom -tak chcia艂a. Syn nie zas艂u偶y艂. Teraz pomy艣l tak : Jeste艣 chora -masz dom masz dwoje dzieci jedno si臋 opiekuje a drugie za przeproszeniem ma w du***e ..Nie t艂umacz si臋 opiek膮 nad dzie膰mi..Mo偶na raz w tygodniu pojecha膰 do mamy ,pogada膰 zrobi膰 herbat臋 ...Trzeba tylko chcie膰.

Udost臋pnij ten post

to niech sie p贸藕niej jedno dziecko nie dziwi ,ze ca艂y maj膮tek po rodzicach dostanie inne dziecko :)

Udost臋pnij ten post