Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona_19

znowu sie boje;

Polecane posty

Gość przestraszona_19

witam was, mam taka sprawe, jestem osoba ktora strasznie boi sie zajscia w ciaze. Uprawialam sex i niestety troche przecieklo w 9 i 10 dniu cyklu, wiem zalosne to ale wyplukalam. dzisiaj zaczal bolec mnie brzuch tak jak zawsze przed okresem a do okresu mam jeszcze 2 tygodnie, a na dodatek bola mnie piersi i swedza sutki. prosze powiedzcie czy to jakies normalne czy to moze byc ciaza

Gość przestraszona_19
dodam ze zawsze mialam temp ciala 36,5 a dzisiaj 37 a nie jestem przeziebiona nic ; <

Gość Clematis;
Nie rozumiem niedouczonych dziewczyn! Do cholery, mam 2013 rok - nie potrafisz iść do gina po tabletki? A teraz to sie martw, bo ciąża może byc. A wypłukać to mozna, ale pranie!

Gość przestraszona_19
rozumiem, nie chce brac tabletek bo narazie mieszkamy z partnerem tak ze ja w polsce on w niemczech i nie widzimy sie zbyt czesto, nawet nie wiecie jak cholernie sie boje, w jakim stopniu do ciaza?

Gość 090-0
wróżkami nie jestesmy :)

Gość Clematis;
Jak długi cykl?

Gość przestraszona_19
30 dni. ale na pewno ktoras zwas cos moze powiedziec, moze tak miala: )

wykonaj test ciazowy to sie dowiesz czy w ciazy jestes czy nie. ja np tydzien przed spodziewana @ miewalam pobolewania podbrzusza, swedzace sutki i tempke ponad 37 stopni i w moim przypadku to byla ciaza

Gość Clematis;
A mierzyłaś sobie kiedykolwiek temperaturę podczas cyklu? Posłuchaj, pewności to niestety nie ma, ale jeżeli 30-dniowy cykl, zawsze stały, to istnieje szansa, że w ciąży nie jesteś. Ale jak słusznie napisała poprzedniczka - wróżkami nie jesteśmy. Piersi i brzuch może boleć ze stresu. Zrób test.

ostatnia @ mialam 2.11 i z teoretycznych obliczen na poczatku grudnia powinnam dostac nastepna @ a ze jej nie dostalam to 6.12 wykonalam test i wyszedl pozytywny. 17.12.12 mialam pierwsze usg i wtedy to byl 4ti6d liczac od teoretycznej daty zaplodnienia. w sumie ja test robilam dla potiwerdzenia niz z obawy przed ciaza. :)

Gość przestraszona_19
wlasnie nigdy nie mialam 37, chyba ze chora bylam, nigdyu sie nie zdarzaly te bole, a stresu nie mam wiec nie wiem

Ja tylko pisze jak to u mnie bylo z objawami ktore sie potwierdzily, a ktore wcale nie musza oznaczac ciazy :) przed ciaza swedzace/bolace a takze zaczerwienione sutki mialam po owulacji wtedy bolalo mnie podbrzusze, kuło mnie dokładniej, ale temp stala w miejscu

Gość Clematis;
Stres masz i to wielki - przed ciążą. A temperatura zawsze wzrasta przed owulacja i w trakcie. Znaczy nie mierzyłas regularnie, więc nie znasz swojego ciała. Mnie temperatura wzrosła do ok. 37,2 no i byłam w ciązy.

Gość ellllcki
Normalana temp. ciala sie waha. U mnie od 36,5 przed owulacja do 37-37,5 po owulacji. Nie wyciagaj wniskow z temp. skoro nie mierzysz jej sobie regularnie. No ale stounek w 10dc jak najbardziej moze zakonczyc sie ciaza. Moze to trudna rada - ale nie stresuj sie ;) Ja kiedys tez sie tak denerwowalam - myslalam ze ciaza bedzie i tez glupia szukalam w sieci objawow wczesnej ciazy i co? okres z nerwow spoznil mi sie dwa tygodnie, wydalam 150zl na testy, zrobilam betaHCG i dopiero ten test dwa tyg po okresie pozwolil mi sie wyluzowac i okres dostalam na drugi dzien :D Takaze nie nakrecaj sie, a jak juz bedzie czas na testy to ten z krwi najlepiej zrob.

Gość ellllcki
A w ciazy bylam juz dwa razy ;) za kazdym razem pierwsze objawy mialam w tym czasie mniej wiecej co mialam dostac @. I byly to nudnosci i brak @ ;) nie doszukuj sie

Gość przestraszona_19
jakos 9 dni

Gość przestraszona_19
dziekuje za szczere odpowiedzi a nie typu glupia jestes, na prawde dziekuje bo nie jest to dla przyjemna sprawa

Gość chuderloczeka
jestes głupia tępa kurwo,nawet sie zabezpieczyc idiotko nie umiesz????????????????????ja pierdole, pewnie nigdy debilko u gina nie bylas

Gość przesada do kwadratu
wzrost temperatury nie swiadczy ociazy bo zawsze temperatura wzrasta po owulacji,w każdym cyklu!