Gość Ula 0 Napisano Wrzesień 15, 2021 Dnia 19.02.2021 o 11:07, Dorota1111 napisał: Cześć Ida. Dokładnie nie pamiętam, ale po dwóch msc chodziłam z jedną kulą, a po trzech już samodzielnie. Dość długo utykałam i też miałam wrażenie że się kiwam, bo nogi są nierówne. Jednak były i są równiutkie, tylko mięśnie mialam słabe i dopiero jak zaczęłam chodzić na dłuższe spacery to wszystko się unormowało. Autem jeździłam dość szybko, jeszcze jak miałam dwie kule, ale ja mam automat, a nogę operowałam lewą, więc nie musiałam jej używać do prowadzenia samochodu. Najważniejsze to ćwiczyć oraz dużo chodzić. Ortopeda podkreślał, że chodzenie to najlepsza rehabilitacja i nic tego nie zastąpi. Z jedną kulą nie ma się co spieszyć, kiedy zaczęłam chodzić z jedną to bardziej bolało mnie biodro, inaczej się człowiek ustawia do jednej kuli. Sama wyczujesz kiedy odrzucić drugą. Dziś jestem już prawie 1,5 roku po operacji, wszystko jest w porządku, nic nie boli i jak pisałam wczesniej- idę gdzie chcę i tak długo jak chcę. Nawet 13 km dziennie Pozdrawiam Witaj, jeśli chcesz porozmawiać z ludźmi, którzy też już są po operacji wszczepienia endoprotezy biodra, to zapraszam do grupy Mam endoprotezę biodra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach