Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ana paula

Szczuplejsza do wiosny

Polecane posty

dziewczyny znacie jakieś przepisy na dietetyczna rybe? mam mrożoną pange i chetnie bym zjadłaq(dla męża smażona) ale nie chciałabym jej robić tradycyjnie w panierce bo to strasznie dużo kalorii..

ja rybke wrzucam na pare z warzywami obsypuje przyprawami ( sama skomponowałam) bo bez soli i taka jem :P

Biedronka- a nie puszczasz dużo " bąków" na kapuścianej? A może masz jakiś sposób na nie?

Gość biedroka26
Sarita- WCALE!!! jak dla mnie to jest dieta super -bo mi taaaaak pięknie jelitak przeczyszcza -ze gazy się maja prawa się gromadzic ;) i tak lekko się czuje! Zreszta.. mysle ze można by dac jakby co mniej kapusty do zupy.

Gość biedroka26
przepraszam - ''ze gazy NIE maja prawa się gromadzic'' ;)

@ bierdonka 26- tu podaje link do forum o tej diecie... z tad czerpałam pocatkowe informacje..dziewczyny tu bardzo duzo i dokładnie opisały ten sposób odzywiania... ---- http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4075929&start=0 :))) ja tu poczytałam.... obadałam temat i faktycznie działa !!! rok temu też po zimie schudłam tam 6 kg.... bo tu chudniesz powoli..ale efektywnie bo gubisz tłuszcz.... po za tym nie głodzisz sie wiec jo jo nie wchodzi w gre pozniej... bo w sumie jesz co chcesz..tylko z zasadami... no i tutaj nie ma mowy o chudnieciu na modelke...tu pomaga ci ta dieta dojsc do seint pointu odpowiedniego dla twojego organizmu :D zebys wygladala dobrze i tak sie czula... poczytaj i dowiesz sie wszytskiego :)

i zupa kapusciana tutaj by pasowała tez idealnie ;) podajcie przepis na zupe kapusciana :) pliiiiiiiiiiiisssssssssssss

Gość biedroka26
muczas gracja Beacia82 !!! poczytam!! :)

Gość biedroka26
przepis na zupe: 6 dużych cebul, 1-2 puszki pomidorow (lub swieze), 1 duza glowka kapusty białej, 2 zielone papryki, 1 peczek sielonego selera lub korzen, 1 torebka przyprawy do zup lub kilka kostek bulionowych/rozolowych. Można dodac: sol, pieprz, pietruszka, czosnek, maggi lub inna ostra przyprawa. Jarzyny pokroić w male/srednie kawałki i zalac woda- ok 3 l. Gotowac na dużym ogniu 10 minut. Zmniejszyc ogien i gotowac powoli az jarzyny będą miękkie. SMACZNEGO!! :) -ta zupka nie oddaje kalorii prawie wcale :) ps. ja czasem ugotuje tylko z kapusty, pomidorow i cabuli -jak reszty nie mam i tez jest luks! -nadrobię przyprawam i miodzio!

yyyy... nikogo nie oskarzylam o reklame:D ja za rybami nie przepadam... wiem ze mozna robic na grillu albo w piekarniku... wtedy nie ma tluszczu ze smazenia... ale panga bez dodatkow jest bez smaku... dziewczyny a obliczalyscie sobie wskaznik BMI? mi wyszedl prawidlowy... a tluszcz na brzuchu mnie przeraza :( jak to jest skoro waga jest ok?

dziekować!!! w poniedziałek bede gotowac.... teraz mam lasagne w piekarniku :D bo moje dziecko to fan kuchni włoskiej ...ja zreszta tez.. a na obiad moge jesc wszytsko wiec mniam mniam lasagne !!!!! :D

@ madlenn.... ja tez mam BMI w normie,,, bo moje BMI to 21.3 ale co z tego... kazdy ma inna budowe ciala i ja np tez tłuszczyk na brzuchu no i te masywne uda bleee... wiem ze nie zmienie swojej budowy ciała..ale cwiczeniami chce ujedrnic ciało i oponke zrzuce dietując i cwiczac :)

ojjj ta oponka to moja zmora od podstawowki... czasami byla wieksza czasami mniejsza ale zawsze byla:( w tym roku to zmienie! chyba ze bede miec kolejnego potomka.. :) moj cel to 62kg! moze byc 65 :p

a na obiad dzisiaj gotuje zupe jarzynowa z duzo iloscia jarzyn i mala iloscia wody... taka sycaca a bardzo zdrowa :) bez drugiego dania... dziewczyny czy Wy pijecie podczas diety kawe? bo ja pije rozpuszczalna z jednej lyzeczki z mlekiem 3,5% mozna czy nie?? slodzicie? bo ja wogole... i tak sie zastanawiam czy tak wogole ograniczyc cukier do zera to dobry pomysl??

i jutro musze zrobic ten peeling z kawy... juz kiedys czytalam ze to najlepszy sposob zluszczania naskorka... z cukrem bedzie lepszy efekt... ale ja wymieszam z oliwka:) skora bedzie bardziej miekka... chyba, tak mi sie wydaje:)

ja staram się nie pijać kawy bo kawa tez powoduje zatrzymanie się wody w organiźmie.... ;/

dziękuję dziewczynki za wsparcie :) uciekam z Waszego topiku bo niestety ale czuję się tutaj ignorowana a nie chce od tak iść sobie bez słowa :) wszystkiego dobrego :)

Hej wszystkim:) Dzisiaj jest mój 5 dzień dietki i szczerze mówiąc nie jest najgorzej, ale naprawdę bardzo bardzo nie chce mi się ćwiczyć. Dzisiaj rano miałam ochotę się zważyć, ale chyba jeszcze się powstrzymam do poniedziałku. ostatnio też mam problem z wypróżnianiem...:( Ale napewno nie się nie poddam. Mam motywację. A poza tym jutro jadę z chłopakiem na zakupy. Może wychaczę coś fajnego. Wczoraj nie mogłam znaleźć czerwonej herbaty w tych małych sklepach...ahhh, trudno- jutro napewno ją kupię. ale za to kupiłam roobios z wanilią- pycha;)

Jagodzianka!- Rozumiem Cię, chociaż nie ukrywam, że bardzo mi przykro:( że tak się stało. Może jednak dasz nam jeszcze szansę. Jeśli jednak to twoja ostateczna decyzja- to życzę Ci wytrwałości i siły. Mam nadzieję, że jednak będziesz tu zaglądać co jakiś czas i będziesz się chwalić swoimi wynikami. co więcej mogę. Pozdrawiam

Madleenn- ja wogule nie pijam kawy- jakoś jej nie lubię- za to herbatkę bardzo i słodzę ją jedną łyżeczkę. sama zastanawiam się czy powinnam może zrezygnować ze słodzenia. ale bez cukru mi jakoś nie wchodzi. a co powiecie na słodzik? lepszy będzie od tego cukru.

jagodzianko zostań proszę!!! nikt nie jest ignorowany!!! tak to jest na forum jak temat sie rozwija czasami ciezko czytac wszytsko skoro tak duzo się pisze!! daj nam szanse :) ana paula... słodzik zdecydowanie jest lepszy.. a jeszcze lepszy jest cukier ksylitol.. lub inny ... normalny cukier to masakra jest... mi tez nie wchodzilo na poczatku nic niesłodzonego ale teraz juz przywykłam :)

Beacia82- jutro będę w sklepie więc poszukam tego cukru, jeśli nie znajdę to skuszę się na ten słodzik. no niestety nie dawałam rady bez cukru.kiedyś słodziłam 2 łyżeczki teraz ograniczyłam do jednej,ale wiem że to niezdrowe,więc zastanawiałam się nad alternatywą-zdrowsza. Dzięki;)

a ja tak odwykłam od słodzenia, ze posłodzona kawa czy herbata mi nie przejdzie! powaga! Wszystko kwestai nawyku -ale dużo latwiej się nauczyć czego snowego niż oduczyć ! :( Ps. ja popijam sobie 2-3 kawki dziennie- bez cukru i pije z mekiem sojowym. normalne mleko daje mi wzdeacia, wiec się na sojowe chcąc niechcac musilam przezucic -a teraz uwielbiam!! i co więcej to mleko ma BLONNINK!!!- czyli ogromny plus w każdej diecie! :D :D

bija mnie ten mój laptop czasem!!!!! - przepraszam - miałam na myśli ''Jagodzianka'' :D :D

Wiecie co mnie przeraża? Że tak naprawde już do końca życia będę musiała uważać na to co jem bo łątwo mi się tyje :O ale postanowiłam że jak schudnę do wagi idealnej to raz w tygodniu bede grzeszyć :D np. jedno ciastko czy kawałek pizzy. JAgodzianka rany dziewczyno zostań!

Ptyska84 - mam tak samo i pomysl z 1-dniowym grzeszkiem pochwalam! tez tak mysle - i stawiam na niedziele po południu, po obiadku :) - jakby co można zrobić poniedziałek lżejszy i będzie luks!! :D

miło czytac że chcecie abym została :) troszke przykro mi się zrobiło:( a może to taki dzień:(

najlepiej podobnjest raz w tyg. robic sobie dzień hmmm "jednodniowy dzień głodowy", najlepiej własnie Poniedziałek po weekendzie kiedy to często grzeszymy. Ja mam taka książke dieta na jeden dzień tygodnia, jest tam dużo o różnych własciwościach przypraw, owoców, soków, zielska i td:) bardzo fajna przydatna książka :) nawet jest tak dieta "dzień sernika" :D i w tym dniu można stracić 1200g mniej :)