Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwcowa_ Mama

Wyprawka dla "letniego noworodka"

Polecane posty

Gość lawendowa mamusia
Gabka do wanienki to byl jeden z najglupszych zakupow jaki mialam tyle z tych zachodu ze szalu mozna dostac uzylismy dwa razy i poszlo na smietnik po pierwsze jak wlewasz do wanny emolienty to wszytsko osiada na tej gabce. A poniewaz jest ona wielka wiec bardzo ciezko ja wyplukac. Poźniej to suszenie - latem koszmar, bo jak jest deszczowy dzien to nic nie schnie. Mozna sobie poradzic bez gabki. Kapalam dziecko razem z mezem, tatus trzymal a ja mylam. Poniewaz syn niecierpial sie kapac, wkladalismy go owinietego w tetre i powoli odkrywalismy w wanience. Inaczej sie nie dalo. Mam jednak dwie znajome ktore z zadowoleniem uzywaly gabki tyle ze zima kiedy gabke mozna bylo wysuszyc na kaloryferze.

Gość lawendowa mamusia
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/ Mamy ale nie jestem zadowolona. Dla nowrodka za duzy, kupilam mniejszy na allegro. Frota strasznie kiepska. Szmaci sie w praniu i kiepsko wchlania wode. Mialam ten do 3 mca http://allegro.pl/bobas-okrycie-recznik-eco-eko-myjka-gratis-i3005752692.html a teraz mamy taki: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturkiem-100x100-i3007870639.html Ikea uzywam awaryjnie, gdy ten zwykle uzywany jest w praniu/suszeniu.

Gość mama tymka
u nas super sprawdził się do kąpieli taki hamaczek frotte-szybko schcnie, łatwo utrzymać w czystości. Kosztuje kilkanaście złotych na allegro. Jak synek z niego wyrósł, to gabka, którą kładę w dużej wannie. No i co 2 tyg. muszę kupować nową, bo faktycznie trudno o utrzymanie jej w należytym stanie.

A u nas ta gąbka do kąpieli sprawdziła się rewelacyjnie-maluszek uwielbia się kąpać.Sam leży grzecznie i nie trzeba go trzymać.Fakt utzrymanie w czystości jest dosyć kłopotliwe ale suszymy na kaloryferze i raz dwa jest sucha. Ręcznik do kąpieli mam też z Ikei taki zielony z buźką-może być, ale bardziej lubię taki kupiony na allegro z rodzaju tych co moja poprzedniczka dała linki.

Gość lawendowa 87
Nie polecam tego zielonego recznika z ikea. niestety u nas sie nie sprawdzil. Po pierwsze dla noworodka jest za duzy, lepiej kupic 70*70, ma kiepska frote ktora slabo chlonie wode i strasznie szmaci sie w praniu - wszystko mi oblazło tymi nitkami. Kupilam sobie drugi wlasnie 70*70 z miniaturowym reczniczkiem firmy bObas i uzywalam do 3 miesiaca. teraz mam wiekszy taki 100*100 ktorego uzywam na codzien a ten z ikea jest tylko awaryjnie

Gość lawendowa 87
ammarysli ciekawa jestem jak latem suszyc gabke na kaloryferze?

Gość lawendowa 87
W ogole jesli moge sobie pozwolic to doradze ejszcze odnosnie poscieli, bo tez mialam dwie, jedna kupilam sama, a druga byla prezentem do kolyski i byla do bani. Po pierwsze fantastyczna posciel jest z firmy Mamo tato. Milutka, miesuctka, antybakteryjna. Poszewki z krochmalem. rewelacja! Druga mialam z tych tanszych i teraz robi za osłonę na szczebelki łóżka (nomen omen nie polecam lozeczek drewnianych , lepiej kupic turystyczne). Kolderka sztywna, cienka, poszewki zajezdzaja farba. Okropna! Linki: Polecam:http://allegro.pl/mamo-tato-15-cz-posciel-100x135-serca-moskitiera-i3014125448.html Nie polecam:http://allegro.pl/9-el-posciel-do-lozeczka-wypelnienie-producent-i3016269297.html

Gość lawendowa 87
Latem przydadza sie kocyki i rozek na pierwsze tyg. Posciel faktycznie polezy w szafei do jesien - tak bylo u mnie, choc na pierwszy tydzien zalozylismy cale ubranko lozeczka ale tylko dla efektu. U mnie doskonale sprawdzily sie te kocyki : http://allegro.pl/koc-kocyk-bobas-mikrofibra-malpka-3d-mieciutki-i3015569395.html ale bardzo czesto bylo tak ze na spacerze przykrywalam dziecko sama pieluszka flanelowa lub nawet sama tetra. Rozek mialam z firmy motherhood. Fajny bo mniejszy niz inne rozki, idealny dla noworodka z wkladem kokosowym. Uzywalismy przez 4 tyg. poxniej syn sie rozkopowyal. poza tym i tak niewskazane jest mocne zawijanie dziecka ze wzgledu na rozwoj bioder.

lawendowa 87 ten kocyk jest 100% poliestru, a to ma być wyprawka dla letniego noworodka, wyobrażasz sobie co się dzieje pod takim kocem jak przykryjesz nim dziecko, na dodatek nie posiadającego w pełni wykształconego mechanizmu procesu termoregulacji? Przegrzeje się, będzie się pocić, a skóra nie będzie oddychać. Kocyki - bawełniane, albo jak jest bardzo gorąco to pieluszką tetrową można dziecię przykryć. A łóżeczko turystyczne jak sama nazwa wskazuje jest turystyczne,a nie do używania na codzień. Dużo gorsza cyrkulacja powietrza w takim łóżeczku.

Lawendowa- jeśli mogę zapytac- interesuje mnie ta pościel Mamo Tato. Upatrzyłam ją dawno, a że kupować musze przez allegro to czy mogłabyś mi powiedzieć jak wypełnienie w tej pościeli? Wiem, ze w kompletach czasem są wypełnienia strasznie dupne i pokryte.... flizeliną :/ A jak wypełnienie w tej pościelce? Będę wdzięczna za odp :)

Mam ten kocyk z Bobasa ale dostała go na jesień i wtedy go używaliśmy na lato trochę za ciepły. Wiem z doświadczenia, że mamy się strasznie podniecają pościelą;-) bo to takie śliczne it ale naprawdę nie warto wydawać więcej niż 100! Za tą cenę masz poszewkę na kołderkę i poduszkę plus ochraniacz. Wiadomo jeszcze wkłady ale cała reszta to niczego nie jest potrzebna. W tesco za 30 zł kupiłam dwa białe prześcieradła z gumką i super się sprawdzają. Za to przydaje się nakładany na łóżeczko przewijak i pokrowiec na niego. Używamy do teraz jak małą do kąpieli zabieramy. Wszystkie wkłady wanienki to pic na wodę, niepotrzebne i długo schnie. Jak kąpiesz sama wystarczy pieluszkę dać na dno i dziecko nie zsunie się. Tak samo żadnych myjek, dłoń spokojnie da radę. Z gadżetów to się przydaje łańcuszek do smoczka i pudełko na nie.

Gość Czerwcowa_ Mama
Porad przybywa:)

Gość lawendowa 87
Ja mam te posciel mamo tato z takim superowym wkladem. Nie wiem co tam jest w srodku ale ja jestem bardzo zadowolona. Tak jak pisalam kolderka jest milutka i mieciutka. Jedyne co bym udoskonalila to ochraniacz na szczebelki, powinien byc grubszy (jest taki sredni) i wyzszy. Co do lozeczek turystycznych. Jak bede miala drugie dziecko to wlaśnie takie lozeczko kupię. Nie rozumiem dlaczego dziecko nie moze spac w takim lozeczku? Wiele rodzicow takie wlasnie kupuje jako stale! W drewnianym boje sie go zostawic nawet na chwile samego, odkad zaczal sie przewracac na boki a poźniej siadac boje sie ze nabije sobie guza. Kazdego dnia dwiescie razy przeklinam ze nie mam innego lozeczka. Mamy kojec ale to nie to samo.

Gość lawendowa 87
KlauDDynka69 wez kobieto idz na spacer, dotlen troche siebie i dziecko, moze wtedy odechce ci sie tego wymadzrzania na kafeterii. Co ty sobie myslisz? Zjadalas wszystkie rozumy? Urodzisz w maju, to zycie zweryfikuje czy twoje pomysly sa takie naprawde super. Poza tym kazda mam jest inna i kazda ma prawo wychowywać swoje dziecko jak chce, byle dziecko bylo zadbane, zdrowe, najedzone i czyste.

lawendowa 87 z tego co zdarzyłam się zorientować na temat łóżeczka turystycznego to nie jest dobre jako łóżeczko stałe. Nadaje się np. jako kojec, albo do codziennego spania dla niemowlaka ale gdzieś do 3 miesiąca. Później maluch jest coraz cięższy i może doprowadzić to do wad kręgosłupa. Łóżeczko nie jest tak stabilne, rusza się, wkładka się kiwa. Ale to najlepiej było by skonsultować z ortopedą albo fizjoterapeutą aby wypowiedział się w tej kwestii - ja bym nie narażała dziecka. Zresztą jak sama nazwa wskazuje turystyczne - nie jest raczej do stosowania stałego. P.S Dobrze napisałaś zdrowe - przede wszystkim. więc warto może się zainteresować czy coś co jest przeznaczone do użytku na wyjazdy nadaje się do stosowania przez pare-paręnaście miesięcy.

Gość Czerwcowa_ Mama
Ja również nie jestem zwolenniczką łóżeczek turystycznych. Moi znajomi mieli i jakoś mnie nie przekonało do siebie, jak dla mnie mało stabilna konstrukcja. Owszem na wyjazd raz na jakiś czas ok ale zdecydowanie wolę drewniane łóżeczko. Oglądałam pościel z linku piękna ale cena zbyt wysoka, raczej zdecyduję się na taki komplecik 6elementowy, gdyż nie chcę baldachimu i całej tej reszty. Z racji brązowego łóżeczka i synka w nim zdecyduję się raczej na kolory żółte lub kremowe. http://allegro.pl/baby-raj-urocza-6el-posciel-haftowana-120x90-i3014459087.html

My z mężem zdecydowaliśmy się na tą pościel http://allegro.pl/posciel-haft-9el-120x90cm-nowe-wzory-wysoka-jakosc-i2994552088.html Akurat ma wszystko czego potrzebowaliśmy, szukałam czegoś żeby w komplecie był rożek i przybornik na łóżko, a bez baldachimu czy falbanki maskującej. Jesteśmy zadowoleni, kolory jak na zdjęciu, porządnie wykończona, dobra jakość (nie jakaś szmatka) no i co dla mnie było ważne porządny ochraniacz na szczebelki z grubym wypełnieniem, ale też zanim zdecydowaliśmy się to nie jedną aukcję przepatrzyłam i w sumie ta wyszła najtaniej z takich z haftem :)

Gość Czerwcowa_ Mama
Komplecik piękny chyba i ja zmienię jednak zdanie i zamówię taki :) Ochraniacz wygląda na super gruby i porządny.

Gość Czerwcowa_Mama
Staje sie lowczynia okazji :-) Wczoraj upolowalam w Realu bawelniane spodenki z szerokim fajnym sciagaczem za 3zl. Moga byc do spania albo na troszke chlodniejszy dzien gdzie welury beda za grube. Jaki wozek 3w1 polecicie? Osobiscie mysle o Granderze lub Jedo Fyn.

Ja kupiłam dla czerwcowej córci el nino Babyactive i mogę polecić. Jeszcze napisze o tym kocyku z Bobasa, wczoraj go wyprałam w 60 stopniach i została z niego wymięta szmatka więc nie polecam. Za to super kocyk jest z babyono: wygląda jak nowy po wielu praniach: http://www.babyono.com/produkty/pokoj-maluszka/kocyki-z-mikrofibry/dwustronny-kocyk-z-mikrofibry-kropki Warto też kupić kilka pieluch flanelowych. Używałam do okrycia dziecka, przysłonięcia go w wózku czy położenia dziecka na przewijak itp.

była promocja w toys r us więc nakupiłam dla siostry ubranek Bruin oraz kocyk i wszytskie ciuszki i kocyk pozwijałam tak, że wyszedł z tego jakby tort, podobało się;)

Miarka piszesz o tym z microfibry? To chyba można do 40 stopni prać ale mogę się mylić? Ja czekam na bawełniane kocyki z allegro, jak przyjdą i wypiorę to napiszę.

Gość Czerwcowa_ Mama
Doszły kocyki KlauDDynka 69? Z jakiej aukcji kupowałaś?

dziś właśnie odebrałam http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-lekki-na-lato-bawelna-100-wzory-i2995404214.html http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-womar-promocja-bawelna-100-i3021722442.html Jestem zadowolona szczególnie z tego cieplejszego, ten cieńszy też jest ok w sam raz na ciepły okres z tym, że nadruk jest z tej takiej "gumy" czy czegoś co często się używa w tym celu (myślałam, że to będzie po prostu barwiona nitka) i nie wiem czy nie będzie się wykruszać przy praniu (na pewno trzeba będzie prasować na drugiej stronie) ale jestem zadowolona :) Temp prania cieńszy 40 stopni, grubszy 30 stopni.

Gość MMM333
Co do rozmiaru to sugeruj się już wielkością dziecka wg usg, bo jeśli dzidziuś prawdopodobnie będzie duży lepiej nie kupować rozmiaru 56 tylko od razu 62.

Gość ellfi
Witam, a jakie macie doświadczenia z materacami do łóżeczek, piankowy, kokos-pianka-kokos czy kokos-pianka-gryka? Jakiej firmy Danpol czy Tutek?

Gość Co matka to
inne zdanie na temat materacyka. Z tego co zauważyłam to większość jednak wybiera gryka-koks-pianka.

Gość gość
Zapraszam wszystkie przyszłe oraz obecne mamy do sklepu: www_kinderswiat_pl - podkreślniki oczywiście zamieniamy na kropki:)