Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaszokowana do łez

ABORCJA-za czy przeciw

Polecane posty

Fakty są tez takie, że wiele tych filmików jest manipulowanych, wmawiających że płód odczuwa strach i ból, a to wszystko bzdura.

Gość ja jestem za aborcją
"jakie mamy prawo do decydowania o czyimś życiu??? " no wlasnie jakim prawem decydujesz ze jakies dziecko musi sie urodzic? chociaz moze wcale nie chce zebys byla jego matka

Gość jlkjbkjj
to chyba logiczne ze aborcja traumy nie zakonczy ale cholercia te kobiety maja prawo to wykonac bo aj nie moglabym patrzec na dziecko dewianta ktory mnie zgwalcil!!!!a dzieci bezdomnych i niechcianych w domach dziecka i tak ejst juz duzo

przeciwników jest tyle ile zwolenników.. I Nieprawda, więcej jest zwolenników legalizacji aborcji. A co do tematu, nie jestem za ani przeciw, mam nadzieję że aborcja nigdy nie będzie czymś nad czym bym musiał się zastanawiać.

Gość awedaraer
"Horror A więc podaj linki do filmikow z tej"prawdziwej"aborcji" Kobieta łyka tabletki, a następnie ma nieco bardziej obfitą miesiączkę. Co tu filmować?

Gość Bez pseudonimu...........
Myślę że kobieta która jest już matka, która przeżyła już cud jakim jest noszenie pod swoim sercem dziecka to nigdy nie będzie za aborcja. Wkurza mnie niesamowicie jak ktoś pisze ze nie decyduje się na ciążę bo jej ciało się zmieni wrrrrr goeniardteo!

Gość grdhthj
a co jest w tym takiego wkurzajacego? ryzykowac swoje zdrowia po to, zeby urodzic dziecko, ktorego sie nie chce?

Gość zszokowana do łez
Dareios Twoje przykłady nie są trafne. Jajko nie jest kurczakiem tak samo.jak plemnik i komórka jajowa człowiekiem.Ale zarodek już nim jest.

Jestem przeciwniekiem aborcji. Jedynie w przypadku gwaltu lub gdy dziecko mialo byc powaznie chore tak.

Gość zszokowana do łez
Awedaaer Ok.Tak wygląda aborcja w pierszych kilku tygodniach ciąży.A dalej? Chcecie powiedzieć mi że filmy które widział to inscenizacja?To pokazcie jak wygląda"prawdziwa"aborcja.Matki których ciąża obumiera w późniejszych tygodniach muszą naturalnie urodzić dziecko.Często nawet chcą je.pochowac i zrobić mu pogrzeb.A aborcja polega.na wyciaganiu z macicy.po.kawałku ŻYWEGO płodu.

awedaraer dokładnie tak to wygląda. czego się spodziewaliście? urywania rączek i nóżek? niestety zawiedziecie się:)

Gość awedaraer
"Ok.Tak wygląda aborcja w pierszych kilku tygodniach ciąży.A dalej?" Nie interesuje mnie to gdyż opowiadam się za wczesną aborcją farmakologiczną dostępną na życzenie. "Chcecie powiedzieć mi że filmy które widział to inscenizacja?" Filmy te nie przedstawiają aborcji w 9. tygodniu. Poza tym obecnie nie wykonuje się w taki sposób aborcji, a przynajmniej nie w cywilizowanych krajach. Może w Ameryce Południowej albo Azji.

wreszcie ktoś rozsądny:) dokadnie tak. zwolennicy aborcji to nie ludzie opowiadający się za wyrywaniem żywego płodu z macicy w 9 miesiącu. to ludzie tacy jak ja, ktorzy nie chcą zmuszać kobiet zgwałconych, chorych, z wielu innych powodów pokrzywdoznych do urodzenia dziecka. jestem za aborcją we wczesnych stadium. i jeszcze raz napiszę: nie ma to nic wspólnego z zabijaniem ludzi, wyrywaniem ich po kawałku. niech kązdy decyduje za siebie.

"Jajko nie jest kurczakiem tak samo.jak plemnik i komórka jajowa człowiekiem.Ale zarodek już nim jest." x x A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przecież jajko jest wynikiem zapłodnienia.

Gość awedaraer
To zależy od jajka. Większość jajek dostępnych w sprzedaży nie jest zapłodniona.

Gość zszokowana do łez
Dareios A czy zwykłe kurze jajko ma komórki merwowe i dna?

Gość awedaraer
Co do komórek nerwowych to nie wiem, ale DNA ma. :D

Gość glistaludzka
Materiały antyaborcyjne mają właśnie taki styl i taki cel - odwołują się do prostych emocji, ażeby ktoś się tak 'zszokował do łez' i piał, że to takie złe :D Niektórym można pokazać nawet zmarłego wcześniaka i powiedzieć, że to aborcja na życzenie u 8 miesiącu, a biedne, niewinne, bezbronne dzieciątko dławiło się kwasem solnym i kwoki to łykają, przerażone.

Gość zszokowana do łez
Glista Wyobraź sobie że wiem jak wygląda 8- miomiesięczny płód.Mówimy o aborcji od zera do kilkunastu tygodni.

"A czy zwykłe kurze jajko ma komórki merwowe i dna?" x x Oczywiście że ma DNA. A komórki nerwowe? Więc co, uznajemy że obecność układu nerwowego decyduje o życiu?

Gość glistaludzka
zszokowana, to był tylko ekstremalny przykład manipulacji obecnej w tej sprawie i tego, jak nieświadomi i przewrażliwieni ludzie są na nią podatni. A ja sobie tylko wyobrażam to, że niewiele jednak wiesz ;)

Gość zszokowana do łez
Zwracam honor z tym DNA.I tak Myślę że obecność układu i komórek nerwowych oznacza życie.

Gość glistaludzka
O matko.... Zszokowana, zastanów się, jaką wartość merytoryczną ma to, co ty sobie myślisz w kwestii biologicznej strony życia, skoro wydaje ci się, że jajko nie ma DNA (to podstawy podstaw). Mniej łez, więcej pomyślunku.

więc pacjent po urazie móżgu u którego stwierdzono śmierć pnia mózgu a żyje tylko dzięki aparaturze jest uważany za żywego? dlatego że ma układ nerwowy który cząstkowo działa?

Przeciwko aborcji. Ale także przeciwko regulacjom prawnym, to powinna być decyzja Kobiety (rodziców)

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
"Filmy te nie przedstawiają aborcji w 9. tygodniu. Poza tym obecnie nie wykonuje się w taki sposób aborcji, a przynajmniej nie w cywilizowanych krajach. Może w Ameryce Południowej albo Azji." No i oczywiście nielegalnie i cichaczem. Właśnie do czegoś takiego prowadzi "zakaz aborcji". No ale "obrońcy życia" potrafią być przeciw tabletce po, którą przyjmuje się do 72h.

Gość zszokowana do łez
Jak można porównać cialo co do którego jest pewność że nigdy nie wróci do życia z zarodkiem z którego w przeciągu zaledwie kilku miesięcy powstaje pełnoksztaltny człowiek:-o

albo uznajemy układ nerwowy za kryterium albo nie. jeżeli uznajemy to dotyczy wszystkich przypadków

Gość zszokowana do łez
Czyli nadal próbujesz przekonać mnie że kilku lub kilkunastogydniowy plod to bezksztaltne"cos" bez czucia i oznak życia?