Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda Żonka 220922

Wyjeżdzam - co porobić Mężowi do jedzenia na tydzień??

Polecane posty

Gość Młoda Żonka 220922

Sprawa ma się tak, ze ja wyjeżdżam na tydzień na drugi koniec Polski, a Mąż zostanie sam w domu... Owszem ma On rączki i nóżki też, ale przez ten tydzień będzie remontował sam nam pokój i łazienke od podstaw i nie będzie pewnie wody itd i po co ma tracić czas na gotowanie sobie obiadu. A mieszkamy na wsi więc restauracji nie ma. Napewno zrobię mu gołąbki co jeszcze? :)

Gość Młoda Żonka 220922
coś takiego najlepiej co można zamrozić też...

Gość Odcięłam się i już
Kotlety mielone - idealne i do ziemniaków i do bułki :)

Gość ixyyyyyyyyyyy
jakies kotlety, pulpety moze bitki? albo zupe w sloiki, jakies sos

Gość Wybrałabym nr 1 bez wahania
Fasolka po bretońsku - mozna w porcjach pomrozić zeby nie musiał jesc codziennie. Zupa jakas treściwa groćhowa czy barszcz ukraiński - mozna zawekować w litrowych słikach. A tak to niech ugotuje jaja, jajecznice zrobi na boczku, czy zgrzeje kiełbase lub usmazy z cebulka. :)

No, chyba przede wszystkim tak gdzieś 14 skrzynek piwa. Kalorie, witaminy,garbniki- wszystko skondensowane.

Gość Młoda Żonka 220922
to jak masz chcice to biegnij i go sobie weź póki mnie nie ma. Dzięki za idiotyczne wpisy, po prostu facet od rana do nocy robi sam remont więc chcę mu zostawić coś do jedzenia - proste... Ktoś normalny tutaj jest?

Mozesz tez zrobic mu schabowe, doprawic, opanierowac i zamrozic pojedyńcze sztuki. rano wyjmie, potem na patelnie i gotowe :)

Gość Odcięłam się i już
Możesz mu ugotować rosół i zamrozić w kilku miskach, będzie miał bazę do zupy albo samodzielny posiłek. Z zamrażarki sprawdzą się również pierogi.

kotlety mielone, gołąbki, leczo, pierogi, bigos

Gość dgfsdfswfda
gołąbki, kotlety mielone, gulasz... wszytsko mozesz poporcjowac i zamrozić. takze zapiekanka jest super bo masz wszystkie skłądniki w niej i sobie tylko odgrzeje w piekarniku a np. do kotletó musi sobie ziemniaki obierać.

Gość Młoda Żonka 220922
Mój nie pije piwska więc ta skrzynka to by mu na pół roku wystarczyła. ;) Tylko muszę robić coś do czego nie potrzebny jest piekarnik - bo nie mamy, mamy tylko płyte gazową narazie. A znacie jakieś dobre fajne przepisy? :)

Gość Młoda Żonka 220922
Dziękuję Wam za te wpisy, myśle więc nad gołąbkami napewno, schabowymi, albo pulpetami jakimiś z sosem i on wtedy tylko sobie ryż ugotuje do tego. I zupkę bym z chęcią zrobiła, a wiecie, bo ja hm, no młoda jestem uczę się, jak dokładnie trzeba to zagotować tzn słoiki, żeby dobrze zawekowac? :)

nie widac tresci

Ja we wrzątku najpierw płucze słoiki, potem wlewa gorącą zupe. Zakręcam i stawiam do góry nogami. Jak ostygnie do lodówki. Taka zupa moze stac nawet i 2 tygodnie.

Gość ixyyyyyyyyyyy
moze jeszcze krokiety, pierogi, biala kielbasa (mozesz zamrozic, jak bedzie chcial to sobie wyjmie), jakis schabik, karkowka , wszystko poporcjonowane, przyprawione zeby na szybko wrzucic do piekarnika

po co ziemniaki przeciez można zjesc z chlebem i np ogórkiem kiszonym albo papryką ze sloika

Gość Zniesmaczona1984
Nie ma sensu wekować zupy, po prostu zamróź.

Gość Młoda Żonka 220922
to jak ktoś ma jakiś fajny przepis na gołąbki, pulpety, sos jakiś bądź dobrą zupkę to ja z chęcią poproszę, bo póki co szukam na necie :)

Gość Młoda Żonka 220922
z tą fasolką oczywiście podszyw ... A taka zawekowana zupa to normalnie w lodówce stoi, nie mrozi już się jej oczywiście? Bo wolałabym by w lodówce stała zamiast w zamrażalniku bo malutki :)

Fasola nie wywołuje gazów jesli: - namoczysz wieczorem - rano odcedzisz i zalejesz wrzątkiem - po 10 minutach znowu odcedzisz - zalejesz wrzatkiem i gotujesz Zupa lepiej zawekowana, bo zamrożenie to inny proces i nie słuzy naszemu organizmowi.

Gość Młoda Żonka 220922
bardzo dobra rada - a co ja mu kieszonkowe wydzielam? ma swoje pieniążki będzie chciał to pójdzie , ma swój rozum. ;)

Moge dac Ci jakis przepis na zupe, ale na jaką konkretnie bys chciała?

Gość Młoda Żonka 220922
PAMIĘTAJCIE ŻE TE DURNE WPISY TO PODSZYWY...

Ja mam zawsze w zamrażarce kilka pojemników fasolki po bretońsku, ale mojej produkcji, jak nie ma czasu coś gotować, to do mikrofalówki- i obiad gotowy. Możesz też w podobnej formie, w pojemniczkach, przygotować większą ilość bigosu. Masz porządnego małżonka, jeśli piwa nie lubi.

Gość spagetii
spagetti

Gość Młoda Żonka 220922
więc. napewno zrobię zupę i zawekuję i będzie to na 99% barszcz ukraiński. Napewno zrobię gołąbki w sosie pomidorowym. I dalej to się zastanawiam czy pulpety w sosie koperkowym, czy schabowe, czy sos do spaghetti... ;)

Gość sukienka ołówkowa L
kochanka już zadba by Twój mężulo nie głodował :D

Gość Młoda Żonka 220922
właśnie jakby to ująć , młodzi jesteśmy i jeszcze przed remontem, więc nie mamy ani piekarnika ani mikrofali. Jedyna opcja na odgrzanie czegoś to patelnia bądź garnek :) a piwo czasami wypije sobie ale to np. pijemy jedno na pół do filmu albo po jednym i styka, czasami johny walkera po drinku i styka, mam wrażenie że ja więcej pije niż on :P

Gość przygotuj siedem pojemnikow
ugotuj ryz i ziemniaki, albo kasze czy makaron. do tego zrob albo jakies mieso, czy smazone, czy pieczone, bolonese albo zamiast bolonese to tunczyka w sosie pomidorowym. zrob pelne obiady np ziemniaki plus mieso i tak to zamroz. w kazdym pudelku jeden obiad. a sam moze sobie zrobic, albo pomidora, ogorka, salate czy kapuste