Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda Żonka 220922

Wyjeżdzam - co porobić Mężowi do jedzenia na tydzień??

Polecane posty

najlepiej zrób mu coś bez konieczności gotowania ziemniaków i najlepiej takie w miarę jednogarnkowe dania. To nie bedzie mial duzo do gotowania i potem sprzątania. Gołąbki, fasolka po bretońsku, może spagetti (sos?), żurek z jajkiem i bialę kiełabasą, zupę gulaszową. Poza tym tydzień to nie tak dlugo - moze jesc przeciez przez dwa dni to samo nie? ;) Zupę zrob mu taka najlepiej co z kielbasa moze zjesc to sie naje (np fasolowa) Kotlet schabowy na zimno z kanapką może zjeść, zupe pomidorową, leczo,

Gość Młoda Żonka 220922
oczywiście, że potrafi, ale skoro od rana do nocy robi centralne, rury, kanalizacje i resztę dosyć sporej roboty a dodatkowo na 8h idzie do pracy to nie bardzo chcę by robił sobie obiad. A kochanka to niech mu przy okazji pomoże rury spawać, to jej podziękuję :)

Gość Wybrałabym nr 1 bez wahania
BARSZCZ UKRAIŃSKI: g - do 2-3 l. wrzątku dodać: szczyptę tymianku szczyptę kurkumy sł - wołowinę lub cielęcinę z kością (wg uznania) lub łyżeczkę masła, szczyptę kminku mielonego gotować ok. 1,5 h, dodać: sł - drobno pokrojoną marchew, drobno pokrojoną pietruszkę 2-3 drobno pokrojone średnie buraki 1/2 kg pokrojonych drobno ziemniaków o - 2 drobno pokrojone cebule 3 zgniecione ząbki czosnku 1/4 małej, drobno pokrojonej kapusty białej lub włoskiej 1/2 łyżeczki imbiru na czubku noża pieprzu cayenne sn - łyżeczkę vegety sól do smaku filiżankę namoczonej fasoli (tylko wiosną lub latem) k - szczyptę bazylii gotować ok. 1 h domiękkości, k - podprawić wodą z mąką pszenną (2 łyżki) dosmakować sokiem z cytryny g - szczyptą majeranku Wyjąć kość uzupełnić wrzątkiem, dodać: sł - łyżeczkę masła (gdy zupa bez kości) o - pieprz sn - sól do smaku. Ogólnie warzyw daje wiecej. Lubie zupe gestą wiec nie żałuje marchewki i ziemniaków. Smacznego.

Do pulpetów użyj wysokiej jakości mięsa mielonego z łopatki wieprzowej.Żadnego garmażeryjnego świństwa. Nie dodaję również zapychaczy typu bułka, u mnie w pulpetach czy mielonych musi być samo mięso, jajko i przyprawy. Do tego świetnie pasuje sos pomidorowy z pomidorów z puszki, które mają więcej smaku niż świeże (przynajmniej o tej porze roku).Dobry sos pomidorowy dusi się nawet kilka godzin, warto wzbogacić jego smak suszonymi pomidorami.

Gość Młoda Żonka 220922
nie nie, ziemniaków i ryżu nie będę zamrażać ja porobię miesko, zupę sos, a on sobie makaron czy ryż sam ugotuje bo to jest kwestia 10-15minut. :)

Gość dgfsdfswfda
denerwuja mnie komentarze typu "nie moze sobie sam ugotowac" nie wiem jakie te laski mają mezó i jakie same są. moj facet codziennie remontuje mieszkanie nasze i tez ja dbam zeby było co jest i dobre i awet jak wyjzedzam to mu lodowkę zapełniam. bo go kocham kuźwa i nie dziwie się autorce. a pozostale jakies głupie te baby.

Aha i ja gotuje na skrzydle z indyka z żeberkami :)

Gość Młoda Żonka 22092281
już mój nik ktoś zabrał więc zaraz będą podszywy mam nadzieje, że rozróżnicie która to ja.. :)

Gość Młoda Żonka 22092281
Wybrałabym nr 1 bez wahania - dziękuję za zupkę tak więc zrobię aj em-- pulpety to zrobię z koperkowym bo ostatnio pomidorowy mi wyszedł taki ochydny że mam wstręt do dziś :P

spoko, ja rozróżniam :)

Gość rfghjkhj
cale zycie mu bedzie obiady gotowac, a moze jeszcze dupe po sraniu wycierac bo go kocha

nie przesadzajcie z tym gadaniem - a co sobie sam nie możezrobić - ja tam uważam że jak kobieta potrafi to moze przecież ugotować jesli ma np na to czas? Moj mąż sam sobie potrafi zrobić ale mniej mu to wychodzi niz mi i ja czuje sie lepsza zona i kochanką kiedy dbam o jego żołądek - przez zolądek do serca i tyle. Zwlaszcza że sory ale jak facet bedzie caly dzien robil generalny remont to ani nie bedzie sily ani warunkow do ugotowania pelnwgo obiadu. My tez szykujemy remont i na ten czas sobie robie gotowe dania tylko do odgrzania - by nie tracic czas u energii na gotowanie.

Gość dgfsdfswfda
jak trzeba będzie mogę mu całe zycie gotować :) mysle ze uatorka swojemu też :)

więc : napewno gołąbki, Barszcz Ukraiński, pulpety w sosie koperkowym, sos bolonese który zjemy jeszcze dziś bo speghetti to my hektolitrami wciągamy.. :P i dalej myśle. Też nie chcę brać się za bigos, czy krokiety bo to jednak czasochłonne a tu muszę się pakować i mu pomagam itd...

Gość Wybrałabym nr 1 bez wahania@@@
Autorko, teraz mi poszyw zabrał nicka.... :( XXXX mam przepis na gołabki, ale to musze zabrac jutro z domu ksiązke to wtedy Ci napisze.... zobacze czy ten mój przepis jest moze w necie, a jak nie ma to jutro Ci przepisze z ksiazki.

Gość qazwsxbbb
on sra na twoj obiad autorko!!!!! On czeka az pojedziesz zeby ruchac inne laski, ma dupie twoje obiadki, ruchansko mu glowie

a tak z innej beczki jak patrze na te wpisy... to ludzie kto to pisze , tak tylko mu "ruchańsko" w głowie i czeka, aż pojade to tak samo ja jadę na tydzień na narty i pewnie do kochanka nie? to jak jest para to musi być już 24h razem 7dni w tyg bo inaczej oczywiście zdrada. paranoja :)

przepis na gołabki fajny jest na yotubie - w ogole jak potrzebujesz to korzystaj z yt - masz krok po kroku co i jak :) golabki robi sie banalnie - tylko wydaje sie to trudne :)

Gość Wybrałabym nr 1 bez wahaniaKK
Znowu Podszyw zablokował mi nicka. XXXXX Moge najwczesniej Ci podesłac przepis o 9 rano ;)