Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość millllka123456

zemdlałam u ginekologa

Polecane posty

Gość millllka123456

Byłam niedawno na pierwszej wizycie u ginekologa, byłam bardzo zestresowana. Lekarz był bardzo miły, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, ale tak się bałam, że kiedy wyciągał wziernik odpłynęłam na chwilę. Jak się ocknęłam lekarz spytał dlaczego nie mówiłam, że mnie aż tak boli albo albo, że coś jest nie tak, a mnie nic nie bolało, ale ja po prostu z nerwów. Leżałam na tym fotelu i w sekundzie uciekł mi świat. Taki wstyd...:( czy komuś z Was coś takiego się zdarzyło????

Gość psycholog Czesław
Moim zdaniem to żaden wstyd, ale będziesz o tym myśleć do końca życia :D

Gość millllka123456
na moje nieszczęcie pewnie tak będzie, na następnej będę pwnie tylko myśleć o tym żeby nie zemdleć:(:(

ja też się bałam, że się tak stanie, albo dostanę ataku paniki/histerii:O współczucie ogrmne dla Ciebie

Nic się nie martw, lekarz już pewnie niejedno w życiu widział, a omdlenie jest normalną reakcją na strach przed bólem lub przed czymś nowym. Nastepnym razem Doktorek pewnie postara się zebyś była mniej zdenerwowana. Mnie kiedyś pani doktor zaczęła badać z zaskoczenia:P tzn wiedziałam po co tam idę bo swoje lata mam, ale mój lekarz do którego chodziłam zawsze mówił "proszę się rozluźnić i odprężyć, zaczynam badanie, jesli coś będzie nie tak proszę powiedzieć"... pech chciał że staruszek poszedł na dłuższe chorobowe (bajpasy) i zastąpiła go pani doktor... Ja nauczona takiego taktu ze strony starszego lekarza, rozsiadłam się na fotelu, nogi szeroko, myślę o niebieskich migdałach a pani ginekolog bez uprzedzenia zabrała sie do pracy ;/ Oczywiście moją spontaniczną reakcją było głośne i przeciągnie "kuuuur*a mać " :D Co skutkowało równie głośnym chóralnym śmiechem z poczekalni i nieziemsko przerażoną miną pani ginekolog :P

Przyszłam_ponarzekać - bardzo dobrze, że zaklęłaś niech się nauczą szacunku do pacjenta, nie jak mięso traktować:O

Gość millllka123456
ostatnio zauważyłam, że jeśli jestem poddane dużemu stresowi zdarza mi się omdlenie:( a może przed następną wizytą wypić coś na uspokojenie???