Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katrina 24

Dieta 1000 kcal porzebuje towarzyszek!!!!!

Polecane posty

Ciesz się, że Twój chłopak Ci mówi, że mu się podobasz. ja równiez od prawie 2 lat jestem w związku. tyle, że moja menda powtarza, że gruba jestem i powinnam schudnąć :c w sumie wiem, że robi mi to raczej tylko i wyłącznie na złość, no ale jednak dobija to trochę. przynajmniej mam motywację, nie?

Ja tez jestem stara dupa :P 24 lata za niedługo 25 :P Męża nie posiadam,jestem singielka ,pracujaca :-) Mieszkam na południu Polski .. Ja tez oczywiscie zycze zdania prawka!!Jak sobie przypomne to był moj najstraszniejszy egazamin,tak sie bałam!!!! :-0 Oczywiscie nie idz w moje slady tylko na luzie podejdz :-) Wiem,łatwo sie mowi :-) A wode pije niegazowana,ewentualnie lekko gazowana.do tego herbaty ,zwłaszcza czerwona . Koralikowa ja maze zeby wazyc 50 to taki moj ostateczny cel.Ale jak juz zejde ponizej 60 to bede szczesliwa :-)

Gość grubasek991
ja troszke za dużo zjadłam na obiad:/ dlatego odstawiam kolacje:) zjem kolo 16-17 jakiego owoca i to wszystko:) później woda:) a jak u was z alkoholem? Pijecie jakies piwko albo cos jak jestescie na diecie?:)

ja męża nie widziałam 5tyg wrócił do domu i do mnie z tekstem "nie ćwiczysz" :( i mówi że przytyłam az mi się przykro zrobiło bo mówi nie odchudzaj sie a jak przytyłam to zaraz bla bla bla :( już sama nie wiem o co mu chodzi :) odchudzam się źle, nie odchudzam sie tez źle :D Robie to dla siebie, mysle że czuje sie zagrożony bo mówi "schudniesz i opniesz mnie w dupe ":D hihi

ja męża nie widziałam 5tyg wrócił do domu i do mnie z tekstem "nie ćwiczysz" :( i mówi że przytyłam az mi się przykro zrobiło bo mówi nie odchudzaj sie a jak przytyłam to zaraz bla bla bla :( już sama nie wiem o co mu chodzi :) odchudzam się źle, nie odchudzam sie tez źle :D Robie to dla siebie, mysle że czuje sie zagrożony bo mówi "schudniesz i opniesz mnie w dupe ":D hihi

Jagodzianka, mężczyźni są w ogóle ciężcy do rozgryzienia. a ja się pochwalę, bo bodajże we wtorek byłam u ciotki, której nie widziałam od grudnia i stwierdziła, że chudsza jestem.

ja nie pale, nie pije wiec u mnie alkohol obok dupki mi lata :D jestem kobieta bez nałogów :P Jejku 3ci dzień diety:P juz mniej mi sie chce jeśc niż wczoraj:) dzis na obiadek zrobie piersi i warzywa na patelni:) takie dzis bedzie moje jedzonko:) mam ochote na kasze oj bardzo bardzo albo na kotlety sojowe :P przepraszam że omijam ą ę i td :( ale klawiaturka mi troszke pada i jak lekko naciskam to nie wskakuje :( a nie chce mi sie poprawic :P

a próbowałyście przepisu z opakowania sosu z winiary z maślaną nutą? przepycha.

Gość grubasek991
a co ile stajecie na wagę?:)

Gość grubasek991
ja palę,a alkohol...też w sumie bez znaczenia:) czasami jak jakaś impreza jest to owszem:) ale teraz chyba zrezygnuje:)

a ja poszłam wyrzucic smieci ( laski moje spią) :P i wróciłam i poczułam silna chęc jedzenie nie do opanowania i jem... kapuste kiszoną :D:P

100g ma tylko 20kcl:P zapomniałam że mam jeszcze ogórki kiszone :P wcale tak źle z moim jedzeniem nie jest jak myślałam :P

ja w sumie na wadze staję codziennie. chociaż wiem, że powinno się co kilka dni. ale jednak to silniejsze ode mnie! a ja w sumie to głodna nie jestem, piję herbatkę, sprzątam. i staram się nie myśleć o jedzeniu. głód to w duzym stopniu nasze podejście.

Gość grubasek991
mnie zgubił obiad:D ale juz nie będe nic jeść,teraz tylko woda:) później koleżanka wpada,idziemy na spacerek potem jakiś film:) więcnie będe miała czasu myśleć o jedzeniu:)

nie wiem ale mnie tak naszło że musiałam coś zjeść :( może dlatego że dziś tylko serek zjadłam :(

Gość grubasek991
jagodzianka w jakim czasie zgubiłaś te 22kg ? I bardzo pilnowałaś tych kalorii?

Jagodzianka, no serek to trochę za mało. już szybciutko do kuchni maszeruj i zjedz coś pożywnego.

Dieta 1000 kcal - Diety Czy wiesz, ile kalorii ma pomidor? Kromka chleba? Twój ulubiony serek? Ta wiedza będzie ci potrzebna, jeśli zdecydujesz się na popularną dietę 1000 kcal, która polega na sumowaniu kalorii każdego zjedzonego posiłku. Wydaje się to trudne? Na szczęście możesz korzystać z portalu www.tabele-kalorii.pl, który ułatwi ci zadanie. Kalkulator Źródło: sxc.hu Stosując tę dietę, będziesz tracić na wadze w zdrowym tempie mniej więcej 1 kg tygodniowo i masz dużą szansę na uniknięcie efektu jojo. Jak to się dzieje, że chudniesz? Dawka 1000 kcal nie wystarcza na pokrycie potrzeb energetycznych dorosłego człowieka, dlatego organizm szybko zacznie czerpać ze zgromadzonych zapasów, czyli tłuszczyku. Prawidłowo przygotowana dieta jest zbilansowana, to znaczy zawiera odpowiednie proporcje białek, tłuszczów i węglowodanów, a także witamin i mikroelementów. Co to oznacza? Twoje posiłki nie mogą się składać np. z samych słodyczy, nawet jeśli w sumie mają 1000 kcal. Błędem jest również jedzenie samych warzyw dania powinny być urozmaicone. Jak chudnąć z dietą 1000 kcal? Krok 1 Zaprzyjaźnij się z portalem www.tabele-kalorii.pl Załóż konto i zapisuj każdy posiłek, który został przez ciebie zjedzony. Dzięki temu będziesz na bieżąco kontrolować liczbę spożywanych kalorii, a także proporcje tłuszczów, białek i węglowodanów w posiłkach. Co więcej, w raportach będziesz na bieżąco śledzić spadek wagi, a nic tak nie cieszy, jak systematycznie ubywające kilogramy! Krok 2 Przez kilka dni zapisuj wszystkie swoje posiłki to pozwoli Ci zorientować się, ile średnio kalorii spożywasz. Krok 3 Zaplanuj 5 posiłków dziennie: I śniadanie 200 kcal II śniadanie 150 kcal obiad 350 kcal podwieczorek 100 kcal kolacja 200 kcal Pamiętaj, że między posiłkami powinny upłynąć mniej więcej 3 godziny. Uwaga: należy spożywać kilka mniejszych posiłków, a nie np. 2 duże, nawet jeśli w sumie mają 1000 kcal. Krok 4 Uważaj na to, co pijesz. Wyeliminuj z diety wszelkie napoje gazowane i alkohol (jest bardzo tuczący!). Ogranicz kawę i czarną herbatę zamiast niej wybieraj zieloną. Pij dużo niegazowanej wody ok. 2 litry dziennie. Krok 5 Więcej się ruszaj! Przy diecie niezbędny jest wysiłek fizyczny, ale pamiętaj, że wybrana aktywność ma być dla ciebie przyjemnością. Jeśli nie lubisz biegania, a uwielbiasz pływać, zapisz się na basen, zamiast męczyć się na bieżni. Pamiętasz, że w dzieciństwie byłaś mistrzynią skakanki? Znów zacznij skakać! Kochasz taniec? Zapisz się na salsę, taniec brzucha lub flamenco, a nawet nie zauważysz, kiedy minie czas zajęć. Krok 6 Pamiętaj, że przy każdej diecie najważniejsze jest nastawienie! Pomyśl, dlaczego chcesz schudnąć i przypominaj sobie o tym za każdym razem, gdy będziesz mieć chwile słabości na widok czegoś baaardzo tuczącego. Krok 7 Zachowaj rozsądek. Dieta 1000 kcal może trwać miesiąc, później należy stopniowo zwiększać liczbę przyjmowanych kalorii. Pamiętaj, że samodzielne odchudzanie z pewnością przyniesie efekty, ale idealną dietę 1000 kcal może opracować dla Ciebie tylko doświadczony dietetyk. Dieta 1000 kalorii ostre cięcia w budżecie kalorii - Diety Jedna z najbardziej rygorystycznych diet. Dużo obiecuje, ale jeszcze więcej wymaga. Dyscyplina, żelazna wola i umiejętność sprawnego liczenia kalorii to podstawa sukcesu. Dieta 1000 kalorii, jak każda inna ma swoje wady i zalety poznajmy je. Dieta 1000 kalorii Źródło: sxc.hu Dieta opiera się na prostym założeniu, że ograniczenie dziennej dawki kalorii, zmusza organizm do zużywania zapasów, czyli zmagazynowanego tłuszczyku, z którym trudno się nam uporać. Gdy organizm spala tkankę tłuszczową, by dostarczyć nam energii chudniemy. Biorąc pod uwagę, że zdrowy człowiek potrzebuje dziennie od 2000 do 3000 kcal (w zależności od wieku, płci i trybu życia) ograniczenie do 1000 wydaje się bardzo drastyczne. Jest to terapia szokowa dla naszego ciała, dlatego niezwykle istotne jest uwzględnienie w jadłospisie wszystkich niezbędnych składników odżywczych, a więc białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i mikroelementów. Co należy jeść na diecie 1000 kalorii? Sushi Źródło: sxc.hu W odróżnieniu od innych diet, które faworyzują jedną grupę składników odżywczych kosztem innych, np. Dukan (białka), Atkins (tłuszcze), program oparty na 1000 kalorii dziennie zaleca jeść wszystko, ale w odpowiednich ilościach. Zanim przejdziemy na dietę, warto jest zaopatrzyć się w wiarygodne tabele kaloryczne, który pozwolą nam przeanalizować wartość energetyczną oraz odżywczą posiłków. Nie należy stosować tej diety dłużej niż 3 tygodnie, jeśli zachęceni sukcesami w walce z nadwagą, zamierzamy nadal jeść same niskokaloryczne posiłki, warto skonsultować się z lekarzem, który skieruje nas na badania krwi, moczu - a jeśli uzna to za stosowne - także serca. Kobiety powinny odwiedzić ginekologa, by sprawdzić, czy na skutek rygorystycznej diety, nie została zaburzona gospodarka hormonalna organizmu. W czasie odchudzania trzeba koniecznie pić dużo wody, co najmniej 2 litry dziennie, taka ilość pomoże nam oszukać głód i nie dopuści do odwodnienia organizmu. Aby nie zaostrzać apetytu, warto zrezygnować z używania ostrych przypraw czerwona papryka, chili, curry. Zgodnie ze wskazówkami należy jeść często, ale mało, czyli 5 posiłków dziennie, z którego żaden nie powinien przekraczać 350 kcal (to mniej niż duży pączek z polewą czekoladową), dlatego warto celebrować każdy kęs, poświęcając na zjedzenie porcji jedzenia co najmniej 15 minut, wówczas wstaniemy od stołu syci, ale nie przejedzeni. Czego nie wolno nam jeść na diecie 1000 kalorii? Przede wszystkim ograniczamy produkty pełnotłuste, tłusty nabiał, mięso i ryby, a więc zapominamy o gęstej śmietanie, żółciutkim maśle, baleronach, pasztetach, węgorzu, halibucie. Ostrożniej obchodzimy się też z cukrem, uważamy, by nie jeść zbyt wielu owoców, ponieważ zawierają dużo prostego cukru. Może jeść za to węglowodany (zabronione w wielu innych dietach) takie jak pełnoziarniste pieczywo, płatki kukurydziane i kasze. Ważny jest także sposób przygotowania posiłków, nie smażymy na oleju lub smalcu, tylko pieczemy mięso i ryby w folii, gotujemy je na parze lub grillujemy. Nie ma wielu przeciwwskazań do stosowania diety 1000 kalorii, lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że przez krótki okres czasu (nie dłużej niż miesiąc) mogą ją stosować bez obaw zdrowi, dorośli ludzie. Nie jest polecana dla osób pracujących fizycznie, gdyż tak mała ilość kalorii, przy regularnym wysiłku fizycznym może prowadzić do wyniszczenia organizmu. Kolejnym potencjalnym zagrożeniem, związanym z dietą 1000 kalorii, jest ryzyko wystąpienia zaburzenia zwanego ortoreksją, czyli nawyku nieustannego liczenia spożywanych kalorii, inaczej mówiąc może nas dopaść "obsesja na punkcie odchudzania". Jest to schorzenie o podłożu psychologicznym, które wymaga specjalistycznego leczenia.

grubasek991 odchudzałam się od lipca :) 22kg zgubiłam w jakieś 4mies :) później sobie folgowałam :( co jadłam? Nie słocdiłam i nie jadłam słodyczy nie piłam napojów, soki sama wyciskałam jadłam dużo nabiału zero masła i tłuszczu, tylko czasem oliwa dużo warzyw, sałatki, surówki i same obiady na parze ryby na parze wędlina i mięsko tylko drobiowe zero potraw macznych pieczywo chrupkie zero białego owoc raz dziennie dużo ruchu dużo zielone, czerwonej i mate herbaty to z grubsza plus minus:) zero pokus nie łamałam zasad :)

Ja tez juz po obiadju jakies 200 kcal czyli 430 jest za mna. Pic pije,ale rzadko :-) Natomiast pale.Kawa i papieros to moj ulubiony zestaw :-D A co do facetów to fakt...cięzko ich rozgryzc,zrozumiec...a mowia,ze to my jestesmy skomplikowane :-) Najwazniejsze to odchudzac sie dla siebie....dla własnej pewnosci siebie i poczucia wartości . A co do wazenia to też staje codziennie...Mowia ze tak nie mozna..ale jak kiedys nie wazyłam sie dwa tygodnie to przytyłam chyba 2 kg wiec wole miec wszystko pod kontrola :P Kapusta pyszna -uwielbiam .A najbardziej taka surówke z jabłkiem ,marchewka ,kapusta ,cebulka ,oliwa mmmmmmm :-)