Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ługibugi lugi

Nie chce dużo przytyc w ciązy więc staram się jesc w miarę zdrowo

Polecane posty

Gość Ługibugi lugi

Teraz kończę 4 miesiąc i przytylam 0,5 kg. Napisze wam moj jadlospis z 3 ostatnich dni śniadanie- jajecznica z 2 jajek, bułka szwedka, jogurt truskawkowy II śniadanie- 3 mandarynki, wafelek grześ obiad- leczo z ryżem kolacja- 2 kanapki z szynką i serem śniadanie- twarożek z rzodkiewką, bułka z maslem II sniadanie- banan obiad- udko z kurczaka, ziemniaki, surówka kolacja- 3 kromki chleba w jajku śniadanie- 3 kanapki z szynka i ogórkiem kiszonym II śniadanie platki na mleku obiad- 2 kotlety mielone z kasza i mizerią kolacja- 2 nalaśniki z twarogiem

Jak na 4 miesiac to jest ok, ale ja bym dorzucila wiecej warzyw - np brokula na parze albo kalafior, kalarepe czy fasolke szparragowa, od tego nie przytujesz.

Też mi się wydaje że w sumie normalnie jesz. Ale powiem ci że i tak nic nie wiadomo ile przytyjesz... różnie to bywa. No ale bądźmy dobrej myśli :)

jem mniej, a mam już 10 kg do przodu w 7 miesiącu ciąży:) dbaj o siebie, ale nie nastawiaj się na minimalny wzrost wagi w ciąży i nie przypisuj sobie magicznej mocy sprawczej zdziałania cudów jak ciążę zamkniesz w 8 kg na plusie to super i tego Ci życzę, ale lepiej się radośnie zaskoczyć niż rozczarować i ze łzami w oczach schodzić z wagi ciąża jest wyjątkowym stanem - wyjątkowo nieprzewidywalnym :)

Gość ja też jem wicej
przy takim menu chodziłabym niestety głodna

Jestem w 38 tc. przez całą ciąże przybrałam 6 kg. Ostatnie trzy i pół miesiąca dieta cukrzycowa - to dopiero można sie odchudzic. Schudła mi twarz, ramiona, biodra i uda. Ciekawe jaka będę miała wage po porodzie.

Gość miaiaiaiiaisaqaqa
ja jadlam ile sie da. zawsze bylam szczupla prtzed ciaza waga 55 kg a w xiazy przytylam az 17 kg. i szybko wrocilam do wagi przed.

Gość kawa z mlekiem..
Ale ci dobrze. Ja też kończę 4 miesiąc a przytyłam już 3 kg :( Ale nie martwię się, po poprzednich ciążach wróciłam do swojej wagi więc mam nadzieję że i teraz będzie ok.

Gość Verdis
dobrze robisz, nie tylko przybieżesz z głową na wadze w ciąży ale również razem z Tobą odżywia się twoje dziecko. Trzymam kciuki :) ważne to zdrowo się odżywiać :)

Gość czarny bez bez łez
w takie rzeczy wierzylam przed ciaza. pierwsza ciaze stracilam w 3 miesiacu i mialam juz ok. 3 kg na plusie, wychodzac ze szpitala po lyzeczkowaniu wazylam juz o te 3 kg mniej - nie ze stresu, bo stresowalam sie wczesniej, na kontrolnych usg potwierdzajacych obumarcie ciazy. do szpitala zglosilam sie dopiero po 2 dniach i w szpitalu waga pokazala 63 kg. przy wyjsciu moje przedciazowe 60 kg - w ciagu jednego dnia. druga ciaza na szczescie rozwija sie prawidlowo i mam juz 12 kg na plusie nie wiem, czy to moj organizm tak reaguje na ciaze,czy nie zauwazam,ze tak jem. huk z tym. na sniadanie zjadlam wczoraj brokuly, na obiad dwa krokiety, na kolacje jakas bulke. rosne wszerz. na koniec pewnie bede miala 20 kg na plusie, mam nadzieje,ze zgubie.

Gość zagadka?
jesz w zasadzie normalnie, przynajmniej dla mnie. Porcje takie moje;) Ja też tak malutko tyłam na poczatku. W zasadzie do 6 miesiąca nie miałam wcale brzucha i przytyłam 2 kg. Teraz kończę 8 i przytyłam 9. Ale od kilku tygodni mam zapotrzebowanie na troszkę więcej jedzenia i sobie go nie żałuję. Nie wyobrażam sobie w ciąży chodzić głodnym. Proponowałbym ci włączyć trochę więcej warzyw i owoców do diety. Chociaż o tej porze roku ciężko o duży wybór i dobra jakość.

Gość ja jem mniej a
przytyłam więcej.uuuuuuuuuuuuuuuu

Kochane kobietki przestancie wy sobie wmawiac ze ciaza to jest okres kiedy mozna lezec do gory brzucham i objadac sie jak leci bo wlasnie rozstepami wam to wyjdzie... a autorce moge tylko bic brawo ! Dieta naprawde na medal i napewno nie przytyje nie wiadomo ile tylko minimum... Jak najlepszego samopoczucia zycze ;)