Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sama w sobotę...

Mąż w delegacji, dzieci chore i wszystko na mojej głowie- czy jest ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość Sama w sobotę...

Pierwszy raz mam taką sytuację, dookoła wszyscy w rodzinie chorzy i leżą w łóżku, a moje dzieci też, więc jestem zmuszona siedzieć sama z nimi w domu. Nie ma nawet jak się do kogoś odezwać...Jak sobie radzicie w takiej sytuacji? Bo ja nie potrafię siedzieć z nimi sama w domu, ani na spacer, ani do sklepu czy do sąsiadki na kawę...

Gość ale banannnkii
wiesz mi że ludzie mają większe problemy niż niemożność poplotkowania. Zajmij się dziećmi, zrób ciasto, soczek z marchewki a nie marudź.

Gość plotkara.,.,
plotkara... nieszczęśliwa bo na ploty nie może iść... podłogę umyj, bedziesz miała z tego większy pożytek.

Gość ktos19
też mam często podobną sytuacje. Nie przejmuj się wszystko minie:) Ale żeby ci było chociaż chwile przyjemnie chcętnie z tobą poplotkuje:) może ci to pomoże:)

Gość Sama w sobotę...
Skąd tyle jady w niektórych??? Rzadko zaglądam na kafe, więc pewnie takie matki jak ja mają tu już łatkę przypiętą? Mieszkanie mam mega czyściutkie, obiad dwudaniowy na jutro już jest, dzieci mimo choroby dopieszczone i właśnie bawią się razem (1 rok i 4 lata), jednemu katar leci do podłogi i trzeba odciągać fridą, drugie kaszle ale przynajmniej mam te kilka minut dla siebie. Fajnie, że mam tę swoją dwójkę:) Szkoda tylko, że mąż właśnie z taki moment został wysłany z połową firmy daleko w delegację...Gdyby był wszystko wyglądałoby zupełnie inaczej:) Dzisiaj rozmawiałam z sąsiadką przez chwilkę i naprawdę nie wiem jak ona może narzekać na swój los, ma jedno dziecko, teściowa i mama pomagają jej na zmianę, a ja od samego początku zawsze ze wszystkim sama. I patrzę, że nawet pogadać na kafe z niektórymi nie wolno, bo zagryzą jadem:D

Gość jestem wrecz pewna---
powiem ci,ze na prawde masz fajne problemy... niektorzy nie maja co do gara wlozyc,inne sa zdradzane przez mezow,jeszcze inne maja dzieci niepelnosprawne. A ty mozesz po prostu wziasc na spokojnie ksiazkei poczytac sobie,fajny film obejzec,maly wellness sobie zrobic! wlacz im bajke,zrob sobie maseczke i po klopocie

Gość Masz tak ubogie zycie wewnętrz
i brak jakichkolwiek zainteresowań, że spędzenie jednego dnia z sobą samą jest ponad Twoje możliwości?:O Żałosne

Gość Masz tak ubogie zycie wewnętrz
i brak jakichkolwiek zainteresowań, że spędzenie jednego dnia z sobą samą jest ponad Twoje możliwości?:O Żałosne

Gość jestem wrecz pewna---
ja na przyklad zazdroszcze ci w teh chwili sytuacji. Mam akurat 4 gosci w domu,przyjechali na 3 tygodnie,chore dziecko i marzy mi sie wyslac ich wszystkich wraz z mezem w delegacje:)dziecko moze zostac,mimo ze jest chore. Ale nie narzekam,trzeba sie dostosowac do sytuacji.

Kilka tygodni temu tez tak miałam.Moje dzieci chorowały na zmiane przez 2 miesiące.Wykańczało mnie to już.Nie chodzi tu o plotkowanie jak co poniektórzy twierdzą tylko o zwykłą odskocznie od marudzenia dzieci,użerania się z podawaniem leków itd.Nawet nie wiesz jaka byłam szczęśliwa kiedy wróciłam do pracy po opiece ;-)

Gość ktos19
dziewczyny spokojnie ogarnijcie się troche. Dziewczyna chce po prostu z kims pogadać może wymienić się jakimiś radami a wy ją atakujecie. Jak wam się to nie podoba to się nie udzielajcie proste i logiczne. A ja chętnie z tobą popisze " sama w sobote":)

Gość jakoś niekoniecznie
Jakoś mało wierzę w tę delegację męża Jak to , delegacja w sobotę czy niedzielę? (A po co, delegacje mają cel w dnie pracy a nie na weekend) delegacja z połową firmy....hm, tak ci mąż powiedział? A masz możliwość sprawdzenia ? Bo może za tę połowę firmy robi jedna koleżanka A mąż ucieka od choroby dzieci i obowiążków domowych pod pretekstem delegacji. Może się mylę, mam nadzieję Ale nie ufałabym mężowi tak ślepo

autorko. To nie jad a rzeczywistość. To aż taki masz problem żeby temat zakładać? Poza tym chore roczne dziecko które potrzebuje przytulenia,obecności mamy,a ty chcesz na pogaduszki wyskoczyc? Możliwe że jestem starszej daty i nie wszystko mogę pojąć. Kobiety.czy to teraz taka normalka?

Mój mąż też często jeździ w delegację i jak jest 1000 km od domu to trudno żęby przyjeżdżał na jeden dzień bo w niedziele musiałby już wyjeżdżać.Boże ile tu matek-frustratek które czepiają się wszystkiego i wszystkich.

Gość Sama w sobotę...
Mam do niego zaufanie:) I tak jak ktoś wyżej napisał, moje dzieci też chorują 2 miesiące na zmianę, więc jestem wykończona marudzeniem, płaczem i obowiązkami...W domu zrobiłam przez ten czas kiedy chorowały porządki w każdym kącie, uporządkowałam dokumenty,ubrania dzieci co nie było łatwe bo robiły mi bałagan w tym samym czasie:) Nigdy nie spędziłam tyle czasu na zwolnieniu, więc tym bardziej nie wiem i podziwiam mamy, które wychowują dwójkę dzieci kilka lat i też nikt im nie pomaga...Wyjście do pracy to naprawdę odskocznia.

tu racja.wyjście do pracy to odskocznia.moja żona też tak mówi. Jak mogla wrócić do pracy po wychowawczym,cieszyła się jak dziecko. I wcale się nie dziwię

Gość Dowcipny Johnny
Co wy z tymi delegacjami???? Kto teraz jeżdzi w delegacje??? Teraz się jeździ na szkolenia, nikt teraz nie mówi, że jest w delegacji, wy chyba się w PRL zatrzymałyście tu na kafe :P

Gość Jak w delegacji, to wiadomo że
zdradza? To jest dopiero prymitywne myślenie!!!