Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiku mikuuu

tradycyjny temat o niczym cz.2.

Polecane posty

@Zaba: no nie wiedzialem. Musze sie tym zainteresowac, choc na chwile obecna wydaje mi sie to troche dziwne. Nie wiem czy bym sie przelamal, w koncu to zwierzaki domowe. Choc za nimi nie przepadam (w sensie jako stworami, mozliwe ze sa smaczne).

kota jadłam będąc w londynie w "dzielnicy chińskiej " ale tam takie specjały sprzedają chinole na ulicy:) tego z lidla nie kupowałam

@ike: tez bylem w tej dzielnicy, pamietam duzo lokali z miesem na witrynach;)

Nie no psie to ogromna przesada, pies jest przyjacielem czlowieka. Dla mnie jedzenie psa to prawie jak kanibalizm:O🖐️

nie przesadzaj, maciek królik to też zwierzę prawie domowe dzieci często hodują miniaturki prawda jest taka, że jakbyśmy trzymali świnie w domu to też byśmy mieli pewną awersję do ich jedzenia ja lubię różne nowości

@ike: no wiadomo, ze nie zjadlbym swini, ktora na przyklad mialem 2 lata w domu.

Zaba no ok, ale jak mnie wkrecasz i sie osmiesze w jakims sklepie, to masz embargo na moje przepisy, a wierz mi, ze mam troche fajnych🖐️

mój tata hodował króliki i jadłam je od dziecka. królik figuruje w menu wielu restauracji i raczej nikt się nie burzy tylko z tego powodu, że jest puchaty i milutki. ­ tak samo poluje się na zające i nikomu nie przeszkadza, że za życia były ładniutkie. ­ z kotami jest podobnie. ale na mięso są hodowane specjalne rasy, bo ze zwykłego dachowca to zbyt wiele pożytku nie będzie.

nie wiem czy poza lidlem gdzieś jeszcze dostaniesz próbuj w delikatesach z prawdziwego zdarzenia tam mają to, czego w normalnym sklepie nie uświadczysz

maćku czemu myślisz, ze robimy sobie jaja? ­ w polsce jest już pierwsza restauracja z potrawami z robali. myślę, że koty są dużo mniej kontrowersyjne. ­ w dobrze zaopatrzonych sklepach mięsnych w wawce można już dostać kocinę.

@Zaba: nie no spoko, po prostu pierwsze slysze o kocinie. Poki co kojarzylo mi sie to z jakimis podejrzanymi budkami z jedzeniem. Krolikow nie jadlem, ale to nie mam oporow, bo kojarza mi sie z zajacami, a zajace to dzikie zwierzeta. W PiP mozna chyba kupic zajaca i krolika, a takze sarne, dzika i jelenia.

@ike: no wlasnie zerkne w PiP i Almie, albo jeszcze jakichs moze specjalistycznych miesnych.

maćku, koty też przecież były dzikie i dopiero zostały udomowione i hodowane. kiedyś świnie, kaczki, kury, krowy i wszelkie inne zwierzęta żyły na dziko. ­ myślisz, że murzyn w afryce zastanawia się czy zjeść geparda albo lamparta? mięso wpierdzieli, skórę wdzieje i heja w busz. oczywiście, że głupio byłoby mu zjeść takiego lamparta wychowanego od małego w domu, ale to już inna sprawa. ­ nikt normalny nie zjada władnych zwierząt pokojowych, dlatego na mięso hoduje się specjalnie. świnki hodowanej od małego też bym nie zjadła.

@Zaba: No tak, ja pisze o zwiazku emocjonalnym ze zwierzeciem. Zwierzeta hodowlane na wsi to sa dla mnie pol-dzikie. Kot poki co kojarzy mi sie z domownikiem. Kot/pies= przyjaciel do zabawy. Dzikie/hodowlane= pokarm, skora itd. Ale ta kocina, to jest mieso z takich zwyklych kotow czy z jakchs tygrysow? No wlasnie o tym pisalem, o zwiazku emocjonalnym, ze jakbym mial swinke w domu i z nia mieszkal, to tez bym jej nie zjadl po 3 latach.

maciek, sprzedaje się kocinę z ras specjalnie hodowanych na mięso. ­ szukaj w dobrych sklepach mięsnych i takich z żywnością azjatycką, na pewno w poznaniu gdzieś znajdziesz. ­ ja jadłam w chińskiej restauracji w wawie, a potem sama kupowałam 2 razy i przyrządzałam bardziej po włosku. raz polędwiczki, a raz właśnie to ravioli robiłam. ­ argen, @.

Gość ma byc bogaty
maciek b a teraz moze opiszesz nam jak ty gotowales i karmiles swoja dmuchana natalcie i w jaki sposob wyliczales kosztorys tego co zjadla :D