Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polkaniepolka

Wstydze się Polskości

Polecane posty

Gość atlasowasukienka
hgfrklii Akurat w Skandynawii panuje całkowita swoboda seksualna i poligamia nie jest niczym złym.

Gość Sir Menaleos
ja też - na tyle, że wyrzekłem się obywatelstwa i zmieniłem nazwisko

Gość sffghhfdddfffg
Oj tak tak jak w UK czy Francji zalegalizują pedofilię to wy chyba będziecie 1 którzy przyjdą się nam poskarżyć jacy to my zacofani jesteśmy, bo na zachodzie można już dymać dzieci... Nie wiem jak można podniecać się krajem w którym ludzie są coraz bardziej nastawieni na mieć niż być, na kupowanie, materializm, coraz dalej od Boga, coraz większy wpyw mniejszości na wszystko A przy tym coraz większy wpływ na politykę i państwo mniejszości arabskiej, która w kwestii zacofania jest jeszcze dalej od kościoła katolickiego...

Gość Polka zkrwi i kości
Pracuje jako kelnerka - w Polsce. Kiedyś obsługiwałam gościa - Niemca. Nie znam niemieckiego, za to bardzo dobrze znam angielski. Facet za to angielskiego ni w ząb. Móił do mnie po niemiecku, na to ja - że nie rozumiem. Wcale mi nie było głupio z tego powodu, bo sorry - przyjeżdżając do danego kraju, warto znać podstawowe słowa, tak? Jeśli ja przyjechałabym do Niemiec każdy by oczekiwał, że będę mówić po niemiecku, ewentualnie angielsku. Facet natretnie do mnie po niemiecku a ja nadal z naciskiem, że NIE ROZUMIEM. Po 5 minutach takiej gadki owy Pan zniecierpliwiony powiedział co sobie życzy czystą polszczyzną. Okazało się, że to taki "polski niemiec", co to mieszka w Niemczech ileś tam lat i czuje sie niemcem. Pewnie taki jedenych z tych co to się wstydza swojego kraju. Ale mnie wkurzył wtedy. Mam bardzo dobrego kolegę z Ukrainy, do Polski przeprowadził się będąc kilkuletnim chłopcem, mówi pięknie po polsku, bez typowego ukraińskiego zaciągania. Nikt by nie powiedział, że nie jest Polakiem. Ale on jest dumny ze swojego pochodzenia, nie wstydzi się jego, tęskni za ojczyzną.

Gość nimfa000
do sfgh......cos tam,wiesz,to ciekawe spostrzeżenie na temat uk,materializm w tym kraju króluje jak nigdzie indziej chyba,no,pewnie poza usa i europa tez w sumie by się kwalifikowala,a generalnie to większość ludzi teraz to materialiści.Pamietam jak wyraźnie widziałam to na początku jak przyjechałam do uk,i większość moje tutaj egzystencji wciąż sprowadza się niestety do dazenia za materialnymi przyjemnościami,bo jak nawet nie ja to dzieciaki,a to musi mieć firmowe buty,drogi laptop,telefon,wszystko naj,bo się nie godzi żeby ot jakiś zwykly mieć bo jak inni będą patrzyli,wstyd.no,i caly ten kraj ociekaz zewnątrz zgnilizna a w domach przepych,a glowna rozrywka to wydawanie kasy,bieganie po sklepach z ciuchami,i to najdroższymi,bezwstyd się szerzy wszędzie,zaklamanie i .....ojojojoj co to dalej będzie z tym naszym swiatem kochanym::))

Gość atlasowasukienka
"Jak byłem z moimi znajomymi w Polsce to jak coś zamawiałem to tylko po angielsku. Czułem się wtedy jak prawdziwy obcokrajowiec i przez to lepszy. " I ty się jeszcze pytasz czemu jesteś żałosny ? :D Żenada

Gość gullum wkleslooki
antypolak - marny z ciebie prowokator. 1 Jestem Polka i im gorsza o nas opinia, tym bardziej przyznaje sie do polskosci. Wlasnie po to, by zaprzeczyc stereotypom. Tak, jak ktos juz napisal - tylko glupcy widza to, co chca widziec. Mnie jest wstyd za autorke tego topiku.

Gość hgfrklii
Twierdzisz, że Brytyjczycy się dobrze prezentują? Albo Niemcy? hahahaha dobre sobie :D

Gość hgfrklii
Nie rozumiem co w takim razie robicie na polskim forum? Szczególnie Ty antypolak?

Gość volvoooo
Pisz po angielsku :D

Gość volvoooo
Matki tez sie wstydzisz? Rodziny? Zal mi cie. Poor Polish cunt :D u always gonna be one :D

Gość volvoooo
Obcokrajowiec hahahaha. Ty to musisz miec kompleksy dopiero :O

Gość czamba łambaaa
Nie wierzę, że tacy ludzie istnieją :O

Gość Nicolka....
Ja mieszkam w niemczech. Tu Polacy sa postrzegani jako zlodzieje i prostytutki... Jast to dla mnie przykre ale widzac co tu robia Polacy niestety jest w tym duzo prawdy... Mimo to zawsze z duma mowie ze jestem Polka. Nie rozumiem jak mozna wypierac sie swojej narodowosci, ot chocby przez szacunek do rodzicow, Polakow ktorzy sa wspanialymi ludzmi i wychowali mnie na dobra osobe.

Gość a jakze Skorpionica
Mieszkam w Stanach i niestety opinia o naszej nacji nie jest najlepsza, chodzi głównie o pijaństwo, prostactwo i brak zasad kultury. Polak to dla wielu Amerykanów synonim wioskowego glupka. Przykre... Chociaż, wielokrotnie zaczynam spotykać się z opiniami, że jesteśmy cholernie pracowici, zaczynając tutaj od zmywaka dorabiamy się dużo. Najwyższy czas zmienić te negatywne opinie o Polakach i zacząć eksponować nasze zalety.

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
"Mieszkam w Stanach i niestety opinia o naszej nacji nie jest najlepsza, chodzi głównie o pijaństwo, prostactwo i brak zasad kultury. Polak to dla wielu Amerykanów synonim wioskowego glupka" A wiesz, że mi moja pani od konwersacji (amerykanka) powiedziała, że polska mniejszość w stanach ma się całkiem dobrze. Byłam bardzo zdziwiona, bo też byłam przekonana, że Polacy w stanach mają fatalna opinię i takie tam. A pani do mnie, że nie, bo to jest taka długo zasiedziała mniejszość, już dobrze ustawiona, ma swoje wtyki wśród wyższych sfer, polityków, profesorów i takich tam. No to ja się pytam o tych zrywających azbest i takie tam, a ona, że nie słyszała. Więc może to też zależy od stanu. Ja tam jak jestem za granicą to twardo mówię, że jestem z Polski. Jeszcze nigdy mi się nie trafiło nic przykrego, a zazwyczaj reakcje były pozytywne, tylko latynosi zawsze się pytali, czy w Polsce jest bardzo zimno.

Nie rozumiem tej propagandy antypolskiej :o Polska to również Ty, choćbyś mieszkała na księżycu. Byłam w kilku krajach i nigdy się nie wstydziłam swojego pochodzenia, swojej narodowości... Polskość kreujesz również Ty. Jak się każdy Polak będzie wstydził swoich korzeni, to poznają tylko tych "gorszych". Jak takaś lepsza to pokaż, że Pl to też normalni, fajni ludzie. czym się różnisz od tych, przez których się wstydzisz Polskości?? :o

Gość pappprrraaamm
A ja przeciwnie, nie ukrywam swojej polskosci (tez mieszkam w Londynie). Staram sie godnie reprezentowac swoj kraj, mam nadzieje, ze Anglicy poznajac mnie wyrobia sobie dobra opinie o Polakach. Moj chlopak i przyjaciele sa Brytyjczykami i nigdy mnie zle nie potraktowano.

Gość wszyscy ci wstydzacy sie
maja takie kompleksy,ze naprawde ich zal...I nie jest tajemnica,ze czasami przejawia sie to wywyzszaniem sie...

Gość wszyscy ci wstydzacy sie
a i do mychy wyzej-jednak nie mozesz napisac,ze wiekszosc Polakow "zachowuje sie jak bydlo",bo wylewasz dziecko z kapiela...

Gość zadziorna sucz:)
polkaniepolka - no to obracamy sie w innym towarzystwie w angli. sama jestem dziewczyna i nigdy sie z taka opinia nie spotkalam ze sie puszczaja z wszystkimi. - ok z ciapusami tak :/ jestem polka i mieszkam w uk 9 lat - raz sie spotkalam z rasistowskim zachowaniem ze strony anglika- alnglika nie roba ktory siedzi na benefitach!!!! --> takiego odrazy mozna wyczaic. Nie wiem jezeli sie kurvilam lub puszczalas z ciapatymi to nie dziwie sie ze o tym wiesz ale jezeli sama taka nie jestes to dziwne masz towarzystwo

Gość Alfamale London
Ja nigdy sie nie wstydzielm swojego pochodzenia, i zawsze dumnie mowie, ze jestem z Polski. Jestem facetem na poziomie, wyksztalconym, ambitnym, i odnoszacym sukcesy w UK. W branzy ktorej pracuje, postrzegaja mnie i moich pracownikow jako "rzetelna, firme, doskonalego partnera w interesach i takze to ze oferujemy najwyzsza jakosc i jestemy przede wszytkim doskonalymi rzemislinikami" Nie plaszczymy sie przed nikim, zeby dostac kontrakt (kiedys owszem by wejsc na rynek) teraz stapamy twardo po ziemi, i to my dyktujemy warunki nie angole czy inni. Ja jestem dumny z tego kogo zatrudniam, i kim jestem i jak reprezentujemy nasz kraj. Oczywiscie, podobnie jak niektorzy z was unikam polakow, ale tylko tych prostackich albo bardzo zawistnych, zreszta podbnie jak i w Polsce. Ale sa tez fajni pozytywni ludzie , z ktorymi robie interesy i naprawde przyjemnie uslyszec polski glos po drugiej stronie telefonu i ze soba fajnie wspolpracowac.

Gość Panie Prezesie
za granica sie nie smieje z innej nacji, nikogo to nie obchodzi. Maja to wszystko gleboko. Maja swoje wlasne problemy. Jest wiele narodowosci absolutnie nie wstydzacych sie wlasnej religijnosci. Wrecz pytaja o to, cenia.

Gość vhjfvydgbgdgfidrfbgh
Ja jestem dumny z tego , że jestem Polakiem , nic nie mam do Żydów Cyganów i wszystkich innych nacji . Ale nienawidzę pieprzonych kundli kture są polakami mieszkającymi kilka lat w Niemczech i uważają się za niemców , takim to tylko kulkę w łeb !!!

Gość Zuzlowa
To tylko tepic ludzi ktorzy wyrzekaja sie swojego pochodzenia. To jak sie glupia kobieto wstydzisz to moze przestan pisac i mowic po polsku. Wstyd ro jest byc kims takim jak ty... w glowie sie poprzewracalo i tyle. W Anglii pewnie tyra jak wol, a ma sie za niewiadomo kogo.

Gość gość
Zuzlowa wczoraj Racja. wyciera sie po angliach i innych zdrajcach, faktycznie wstyd to byc takim plebsem bez narodowosci