Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tavolinka

koszty pobytu gosci

Polecane posty

Gość tavolinka

Hej, Wedlug was wystarczy,ze organizujac wesele za granica pokrywam gosciom przyjezdnym 2 noclegi w hotelu, przejazd z hotelu do miejsca wesela i z powrotem, dojazd z i na lotnisko? Moi rodzice sa zdania, ze powinnismy zaplacic gosciom za caly pobyt, bo przeciez "jak juz przyjezdzaja,to beda chcieli zostac dluzej niz 2-3 dni". A ja sie czuje jakby mnie namawiali do organizowania rodzinie wakacji all inclusive. Dodam, ze bardziej potrzebujacej czesci rodziny moi rodzice dokladaja sie do biletu lotniczego . Wesele w calosci finansujemy narzeczony i ja.

Gość daj spokoj
oferujesz gościom juz wystarczajaco duzo.

Nie masz obowiązku opłacać gościom wakacji all inclusive, bo niby z jakiej paki? Transport z/ na lotnisko, do kościoła i na salę plus nocleg w zupełności wystarczy!

Gość lalalum!
dla mnie to jest mega naciąganie, ale jakbyś się dała - wpisz mnie na listę gości, ok? ;)

2 noclegi to i tak duzo im sponsorujecie - przesada jest placenie za dluzszy nocleg - jak chca pobyc tu troche to niech sami zaplaca za pobyt - nie beda tego czasu spedzac z Wami wiec nie wiedze powodu dlaczego Wy macie za to placic

Daj ludziom palec, będą chcieli całą rękę. Moim zdaniem nie powinnaś fundować im dłuższego pobytu. Nie jesteś organizacją charytatywną organizującą wakacje za granicą. Jak ktoś chce zostać dłużej, może sobie dopłacić. Bez przesady, ja rozumiem organizowanie noclegu na wesele, rodzinie z daleka, ale jakby mi ktoś zaproponował w takiej sytuacji więcej niż 1,2 noclegi w hotelu to głupio byłoby mi się zgodzić...

Absolutnie nie funduj nikomu darmowych wakacji! My ślub bierzemy poza Naszymi miejscowościami i opłacamy gościom jedynie 3 noclegi i jeśli ktokolwiek chciałby zostać dłużej lub przyjechać wcześniej, dostanie info, że to już na własny rachunek. W ogóle co to za pomysły?! Przecież niejeden wiedząc, że fundujesz mu takie "wakacje" powie, że chce posiedzieć tydzień lub dwa. Zbulwersowałam się... :0 Nie daj się, mówię Ci! I tak bardzo dużo oferujesz gościom i ja na ich miejscu byłabym naprawdę bardzo zadowolona.