Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cotomozebyckurcze

od jakiegoś czasu skąpe miesiaczki - co to może być

Polecane posty

Gość cotomozebyckurcze

Witam, juz kilka miesiecy mam problem ze skapa miesiaczka. Rozpoczyna sie ona bardzo wolno, najpierw tak tylko saczy, potem przez 3 dni jest jako tako, a nastepnie tez tylko takie plamienia. Calosc trwa do 6 dni. Wczesniej moje miesiaczki byly normalne. Badanie ginekologiczne niczego nie wykazuje. Miesiaczki wystepuja regularnie. Nie odczywam mocnych bóli - czasem troche w okolicy lędźwiowej boli (okolo godziny) Czy mozliwa jest np anema lub niedobory jakichs skladnikow w organizmie ? Dużo ćwicze, czy to może być przyczyną skąpych miesiączek ?

Gość cotomozebyckurcze
halo ? czy moze sie nie przejmowac, skoro wystepuja one regularnie, ginekolog nic nie widzi, wymazy itp wychodza dobrze. moze mi sie poprostu tak zmienilo, ze beda bardziej skape ?

Gość roladinia
starość nie radość

Gość mrgr
nie wiem dlaczego ale zazdroszcze bo ja pd 4 miesiecy pierwszego dnia prawie wymiotuje z bolu... i wiele oddalabym za taka mala miesieczke ;)

Gość cotomozebyckurcze
ale ja mam 24 lata

Gość cotomozebyckurcze
no moja trwa te 6 dni, ale dlugo sie rozpoczyna, jeden dzien "rusza" z kopyta, dawniej ruszalo od razu. martwie sie czy to cos powaznego.

Gość mrgr
ja mam 18 :) pojdz do gina. a moze jestes w ciazy? wtedy mozna miec podobno jakies plamienia(nie wiem czy napewno tak to soe nazywa) i moze to to a nie okres?

Gość mrgr
a bylas, nie doczytalam:) w takim razie noe mam pomyslow.

Gość a z poziomem hormonow
wszystko ok? Nie glodzisz sie moze? Ginekologa nic nie martwi? Moze idz do innego..?

Gość cotomozebyckurcze
bylam u dwoch. nikt nie widzi niczego niepokojacego. nie badalam poziomu hormonow, gdyz lekarze twierdza ze skoro owulacja i miesiaczka sa regularnie to hormonow badac nie trzeba. zwalaja to na stres (cierpie na nerwice) oraz intensywny sport. glodze? raczej nie. jem normalnie ale bez cukru i staram sie bez uzywek i weglowodanow

Gość wielcyyyyy
to na pewno przez mleko :D

Gość a z poziomem hormonow
uprawiasz sport zawodowo? Hm, skoro dwoch ginekologow nie widzi nic podejrzanego, to moze trzeba odpuscic...

Gość cotomozebyckurcze
nie zawodowo, ale chodze na fitness od okolo 4 lat 3,4 razy w tygodniu.korzystam tez z sauny.

Gość cotomozebyckurcze
dzieki za rade. dzis bylam u lekarza ogolnego ktory mi obmacywal tarczyce i nie jest powiekszona. wezme sie za nerwice, jak nie to zazne bawic sie z hormonami..

Gość rfefdf
Może trzeba komin przeczyścić? :)

hm.. ja kiedyś miałam bardzo obfite i bolesne miesiączki a teraz to się względnie unormowało.. tak że jestem w stanie normalnie funkcjonować. Jak badania nic nie wykazują to myślę że nie ma czym się przejmować a raczej cieszyć takim stanem :)