Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem co

Jaki szampon bez SLS do tłustych włosów?

Polecane posty

Gość sama nie wiem co

chodzi mi o takie dostępne w sklepach/aptekach

Gość daggar
Ja myję Babydream z Rossmanna.

Polećcie też w ogóle jakiś najlepszy szampon do tłustych włosów, który zapewnia, że nie będę musiała ich myć codziennie :(

Gość Tak szczerze mowiac
Taka ilość sls jaka jest w szampnach to w sumie nie szkodzi. na tłuste włosy o wiele gorsze są silikony. Ja tez wpadłam w szał naturalnych szamponów bez sls i tez bez silikonów, z samych olejków, po 50 - 60 zł za buteleczke 200 ml. Po jednym myciu bylo super, ale z kazdym kolejnym wlosy byly coraz bardziej ochlapłe i tłuste. Poprostu obleśne, w sumie nei bylo roznicy miedzy tymi szamponami bez sls a silikonowymi dove czy nivea po których mialam równie obleśne przetłuszczajace sie po kilku godzinach włosy. Uznałam ze rzucam to wszystko w kąt, podobnie jak wszystkie odzywki w kremie - nabyłam hinudski olej do włosów, który zmywam następnie takim tanim prostym szamponem Eva z czarną rzepą w litrowej butli za 6 zł. Ma on sls ale nie ma zandnych silikownow. wlosy sa błyszczące, lekkie i wogole sie nie przetłuszczają.

Gość ew2ka
SLS może podrażniać, ja np po takim szamponie mam łupież i swędzącą skórę głowy. Szampony z SLS są za mocne do codziennego mycia. Ja myję Babydream, i tak muszę myć włosy codziennie. Kiedyś po nim miałam oklapnięte włosy ale znalazłam patent- rozcieńczam po prostu szampon i po myciu włosy są świeże i pełne objętości.