Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama 6latki :))

termometry i inhalatory

Polecane posty

Drogie kobiety! Przede mną stoi zakup termometru i inhalatora. Czy ktoś poleci coś co się sprawdzi? Zwykłym elektronicznym z apteki nie ufam, gdyż wg nich powinnam nie żyć już jakieś 20 razy :D Do tej pory ufałam najbardziej rtęciowym, jednak przydałoby się coś co będzie wygodniejsze w użyciu przy maluchu. Jaki wybrać? Zaś co do inhalatorów- nie mam pojęcia czym się kierować przy zakupie. Przeglądałam wczoraj allegro i z racji tego, ze inhalator ma być dla dzieci wpadło mi w oko coś takiego: http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-life-gratis-smoczek-i3002330960.html wygląd- wiadomo przyjemny i mile się dzieciakom zapewne by kojarzył. Podoba mi się pomysł z końcówką smoczkiem tylko czy w rzeczywistości jest to coś warte? Nie wiem na co patrzeć przy zakupie inhalatora

Gość Jeśli termometr
to Microlife NC 100- ma bardzo dobre opinie cena ok 100zł.

O no właśnie zastanawiałam się nad termometrem tego typu ;) I właśnie potrzebowałam konkretnej marki/nazwy żeby bubla nie kupić :)

:D no to chyba go wezmę ;P Dzieki dziewczyny ;) Szczególnie za polecenie termometru, bo mi się wydaje, że łatwiej kupić bubla termometr niz inhalator ;)

Maite dziękuję za opinię :) A co do termometrów ja się pare razy nacięłam na te z apteki... masakra... raz temp 32,5 a za chwilę 39 :D No mówię- trupem powinnam leżeć ;P dlatego własnie o opinie tu poprosiłam, bo oszalec można jest tyle do wyboru ;)

No ja potrzebuje termometr nowy, bo w lipcu mi sie rodzi druga pociecha. :-) u syna mierze temp termometrem rteciowym... jest niezawodny

no dokładnie rtęciowy to rtęciowy ;) ale u maluszka to łatwiej jakims szybszym :D Gratuluje drugiego dzieciątka ;) tez rodze w lipcu ;)

Podczytuje Was lipcowki :-P Tobie rowniez gratuluje:-)

Jesli chodzi o inhalator to wiem tyle ze ciocia majac jeszcze malego synka alergika uczulonego niemalze na wszystko chcac zakupic dobry sprzet wybrala sie po porade do lekarza. On wtedy powiedzial i pokierowal na co zwrocic uwage przy kupnie takiego sprzetu i na co nie dac sie nabrac. Najlepiej wybrac sie do lekarza rodzinnego i mysle ze on chetnie odpowie na pytania a jesli nie to znajomy farmaceuta tez pomoze

Ja mam termometr bezdotykowy z Microlife i jest super. Wcześniej kombinowałam z innymi i pokazywały takie dziwaczne temperatury, że wg nich powinnam być już od dawna zimna, wystygnieta, martwa, a ja mam się dobrze i jeszcze na kafe piszę;) Inhalator kupiłam akurat wczoraj, z tej samej firmy, i sprawdza sie też bardzo dobrze, tak wiec polecam, bo niedrogo a sprzęt fajny. Dziecko się nie boi, włączam bajki na full, maseczka do dzióbka i nawet nie zauważy:)

Gość to ja tez
Termometr mogę Ci polecić bezdotykowy, dający wynik 100% pewny - Microlife kosztuje ok. 108 zł, a inhalator-nebulizator DIAGNOSTIC HI-NEB z naklejkami dla dzieci. Zwróć uwagę, aby inhalator miał też funkcję nebulizatora. Używa ich moja 4-letnia córcia. Szczerze polecam.

Gość KarinkaKobietka
Jak inhalator to tlyko od Diagnostic - sama mam Diagnostic nano - świetna sprawa. Cichutki, niedrogi. Zarówno dla dorosłych,, jak i dla dzieci.

Gość Ewe123u
Ja też jestem bardzo za diagnostic - porządna sprawa! :)

Gość jatylkodoradzam
Inhalator to zakup na lata, nie oszukujmy się. Dlatego warto dołożyć kasy... co nie znaczy, że trzeba przepłacać. I najlepiej takie rzeczy kupować w sklepach medycznych, aptekach, a nie na allegro np - tak uważam. Pani w sklepie medycznym u nas w mieście doradziła nam inhalator Diagnostic Nano i przyznam, że nie daliśmy za niego bardzo dużo, a jest bardzo fajny - cichutki, nieduży, ma wymienne końcówki... Ja polecam z czystym sumieniem. :)

Gość pralalaataow
Ja inhalatory polecam te z diagnostic, sama mam diagnostic nano i jestem bardzo, bardzo zadowolona. Cichy, nieduży i kosztował wcale niedużo...

Gość mamazkrosna
Tak jak już niejednokrotnie padało - firma Diagnostic i tylko firma Diagnostic. Bardzo solidna i niedroga, oraz łatwo dostępna. :) Mamy inhalatro Diagnostic Nano i bardzo go sobie chwalimy :)

Gość Anjjjaaa
Generalnie, to firma Diagnostic jest mgea solidna i przy tym niedroga, co jest spoko. Ja kupowałam inhalator w sklepie medycznym i jestem bardzo zadowolona :)

Gość gość
Inhalatora nie kupowałam nigdy, ale termometr i ciśnieniomierz mam z tego sklepu medycznego http://sklepmedycznyortomedica.pl/. Mają spory wybór i dobre ceny, można się poradzić jeśli macie wątpliwości. Z tego co pamiętam to inhalatory tez tam były.

Gość gość
Sanity robi dobre inhalatory w różnych przedziałach cenowych. Z takich ich prostszych i tańszych modeli to mogę nasz aparat polecić czyli Sanity Simple. Kosztował lekko ponad sto zł. Bardzo szybko, cichy, a sam sprzęt jak się to wszystko rozłoży to dużo miejsca nie zajmuje. W zestawie mam filtry, maskę dla dziecka i dorosłego, także nic tam osobno jeszcze kupować nie trzeba. Leki obsługuje różne, w zależności od tego co się chce leczyć to się wlewa.

Gość monia54
Ja z mężem kupowałam jakoś jesienią inhalator Baby Sanity i działa cały czas tak samo dobrze. Na pewno jest wydajny bo tutaj mam porównanie z poprzednim inhalatorem gdzie w zasadzie miałam poczucie, że duża część leku gdzieś wyparowuje w przestrzeń. Tutaj tak nie ma. Sam aparat jest też dość cichy, nie trzeba się stresować, że pół bloku będzie słyszało kompresor, a ponoć to jest częsty problem w inhalatorach.

Gość anetajj
Do mierzenia temperatury u dzieci to tylko bezdotykowy termometr moim zdaniem wchodzi w grę. Dzieci są niecierpliwe, wiercą się itd. a taki bezdotykowy pomiar trwa sekundę także nie trzyma się dziecka w bezruchu. Sama mierzę od tego roku aparatem Non Contact i jest pozytywnie. Dużo wyników zapisuje, bo chyba ze 30, także można sobie wrócić do starszych pomiarów żeby skontrolować jak się gorączka zmieniała.

Gość marlenadabrowska
Dobrze mierzy NonContact. Szybki, dokładny, bezpieczny. Elektroniczne mają to do siebie, że bywają nie do końca dobrze skalibrowane i czasami przekłamują badania, na szczęście w tym modelu nie ma tego problemu. Wynik po sekundzie i rzeczywiście jest precyzyjny, a nie jakiś z kosmosu.

Gość gość
Tak się składa, że apteka w Pułtusku, znajdująca się przy ulicy Mickiewicza 62 ma szeroką gamę termometrów (akurat sam zaopatrywałem się ostatnio) oraz inhalatorów. Nie wiem, czy istnieje tam możliwość zakupów online, dlatego polecam zajrzeć pod adres www.aptekapultusk.pl

Gość gość
Muszę przyznać że rzeczywiście Pro jest bardzo wszechstronny. Po pierwsze ma ten irygator do przetykania i udrażniania dróg oddechowych co jest o tyle ważne że jeśli drogi są drożne to też sam aerozol może swobodniej dotrzeć z lekiem. Po drugie model jest dostosowany do wszystkich leków które podaje się wziewnie (tez do oleistych).