Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojsdjfhksdlaslow

W którym tygodniu ciąży zaczeły Wam rosnąć brzuszki?

Polecane posty

Gość oj oj troche to uciazliwe ze
nie wiedzialyscie o ciazy

ojsdjfhksdlaslow parę razy mnie tylko wymiotowało, za to nudności były okropne, nie miałam zupełnie apetytu wciskałam na siłę, nie duże porcje no i schudłam, do tego stres przed ślubny :) Na ostatniej przymiarce przy odbieraniu sukni czyli na wieczór dzień przed ślubem krawcowa powiedziała do mojej mamy, że zupełnie nie wyglądam jakbym była w ciąży, że taki płaski brzuszek.

bardzo szybko brzuch mi rósł systematycznie od samego początku i wszyscy szybko zobaczyli tylko przed ciążą zawsze miałam bardzo wąską talię i brzuch płasko-wklęsły, który ze względu na swoją cieniznę zawsze interesował wszystkich, więc zwracali uwagę

Gość Ciezarna198725
Wlasnie mialam okres taki 2-3dniowy, poszlam na rutynowa kontrole a tu w bruchu zamieszkal a lokatorka :-) dobrze, ze poszlam jakos po 3 takim okresie.....

Mi w 20 tc wyskoczył taki mały brzusio. Ale jeszcze spokojnie do ukrycia pod luźnymi bluzkami.

Gość bexalala
164cm wzrostu, waga startowa 51. U mnie widoczny dopiero teraz - 23 tydzień. Wcześniej nie miałam płaskiego brzucha, taki standardowy, lekka oponka.ale jak założę luźniejsza bluzkę to wyglądam jakbym się objadła. Niektóre maja taki fajny, jak piłeczka:) Ps. Dziś miałam też KTG, bo spanikowałam (między innymi czytając fora:P), że brzuch ciągle robi mi się twardy jak kamień ale wg zapisu jest OK. Leżeć, czytać książkę, telewizja, spacer a jak nie to posiadówa na ławeczce. Magnez i No-spa. To zalecenia lekarza. I jedno najważniejsze: nie zagladać do internetu;-))) słuchać intuicji. Pozdrawiam czerwcowe mamy (termin: polowa czerwca)

Gość MałaBrunetkaWCiąży
Hej, u mnie w 21 TC zaczął wychodzić. Jestem drobna, szczupła (156cm). Obecnie ejstem w 30 tc i mam piłeczkę ale nie super wielkich rozmiarów tylko taką okrąglutką. W pierwszej ciąży wyglądałam jak balon już w 4 miesiacu :) Przewinął mi się wątek o ślubie w ciąży. Co do tego to ślub cywilny biorę w tą sobotę :) KlauDDynka69 bralas slub w cią Jesli chcesz o coś zapytać to pytaj.

Gość MałaBrunetkaWCiąży
bexalala nie czytaj durnych opinii na forum. To bez sensu. Mój mi zrobił awanturę że coś jest nie tak z dzieckiem, że pewnie to przez to że -w jego mniemaniu- nic nie jem etc. i pewnie dziecko urodzi się chore jak przeczytał że wyniki moczu mam poniżej normy albo niektóre zawyżone znacznie niż to co pisali w internecie i kilka osób pisało w temacie właśnie takim że to zakażenie i inne. A lekarz spojrzał na mnie i zapytał: nie rozumiem czemu pani dziś rpzyszła (kolejna wizyta była ustalona na inny termin) skoro wszystkie wyniki sa ok. Zapobiegawczo przepisał coś na drogi moczowe. I to wszystko. Trzeba pamiętac -odnośnie badań i innych- że w ciąży wszystko inaczej "wychodzi" i jakiekolwiek odchylenia nie zawsze muszą oznaczać, że coś jest nie tak. Ach te fora i madre kobietki ;))

Gość to jest tylko moje zdanie
w 12-13 tygodniu moje przyjaciolki juz widzialy, ze w ciazy jestem (nie mowilam im). Tak samo ekspedientka w sklepie, wiec skoro obca osoba zauwazyla, to juz musialo byc bardzo wtedy widac.

Gość MałaBrunetkaWCiąży
każda ciąża jest inna:) ja np. w pierwszej przytyłam 20kg! A teraz przytyje może 10 kg-12kg max. widze po sobie i po tym ile może dziecko wazyć do porodu... Ponadto byłam okrągła, pulchna, miałam cellulit, tłuszczu pełno. A teraz tylko brzuszek mi urósł a w tyłku doszło +3cm -uda i łydki bez zmian. Pod biustem dalej 65/70. Biust lekko urósł a w pierwszej miałam w tym czasie już o 2 rozmiary większe- miseczka E później F/G. Masakra.

Gość ja tez biore ślub 18 tygdonou
ciazy i mam nadzieje ze nie bedzie widac tak brzuszka,kazdy wie o ciazy ale mimo wszystko,chce ladnie wgladac,nie z wielkim brzuchem

Gość na pomranczowo pisze
tez bralam slub w ciązy, byłam w 5 m-cu(poczatek), kto nie wiedzial o ciazy to nawet do glowy mu nie przyszło, bawilam sie zjaebiscie, tylko maż od wujków mnie zabieral, bo za bardzo mna kręcili:D

Gość na pomranczowo pisze
2 tyg po slubie brzusze wyskoczył:) a podaczas mszy dziecko sie ruszało:) malo nie zemdlałam, był moment ze chcialam wyjsc z kosciola, ale to ze STRESU:), wstalam by wyjść, ale nagle jakos cisnienie ze mnie zeszlo, dzięki Bogu:)

Gość ja jestem pod koniec 11 tygod
nia i mam nadzieje ze mi moj brzuszek nie wyskoczy nagle na slub,bede pod koniec 19 tyg ciazy ale wedlug OM,a wedlug obliczen i ginekologa to bedzie 17 tydzien,wiec moze mi jeszcze nie wyskonczy tak brzuszek

Gość mojej kolezance wywyali szybko
brzuch,w 6 miesiacu miala juz spory,ale ona jest niska,a nawet bardzo niska, sadze ze to zalezy od budowy,dzis bylam u lekarza byla dziewczyna,taka chuda,miala juz spory brzuch,mowila ze ma termin na srode,chuba jak szkapa

Gość ja jeste w 12 tygodniu i nic n
ie widac,chyab ze mam wzdecia,to wywyal mi brzuch