Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldona.r

wierzycie w Boga ?

Polecane posty

Gość sheherezadda
mój bóg to allah

Gość sheherezadda
sheherezadda mrkeba ty sie nie śmiej bo ty sie modlisz do pierdół

Gość sheherezadda
merkeba jesteś niewierna i jeszcze kiedyś zawiśniesz zobaczysz gdzie będzie twój falsywy prorok

Gość NIE nie
nie wierzę

Gość dziękuję za bozie
nie wierzę, takie jest moje przekonanie pa

Gość a ja już wiem
a ja już mam tak dosyć tych religinych ludzi, że dla świetego spokoju mówie, że wierze :) a tak naprawdę nie wierze :) hehe

Gość AnkaXL33
Ja też tylko bliskim i znajmomym mówie że nie wierze bo potrafią to uszanować, Gorzej jak ktoś obcy zacznie się wypytywać i wpieprzać to ci nie da spokoju. Także jakby w realu mnie ktoś zaczepił to jestem katoliczka, a tak naprawde nie wierzę.

Gość drugi dzwonnik z notre dame
nie wierzę. nie bede się rozpisywac po prostu odpowiadam. pa

Gość BOGJESTMOIM
NAJWIEKSZYM PRZYJACIELEM

Gość kamilllee
ja wierzę bógów np jest bóg zabawy i seksu, jest bóg wojny, bóg internetu itp itdja wierzę bógów np jest bóg zabawy i seksu, jest bóg wojny, bóg internetu itp itd

Gość WIGIGITKA
nie wierzę i mam alergie na wierzących, na szczęscie bliscy i znajomi mają podobne pzekonania co ja

Gość cieflorek
pytanie do tych co tak gorąco wierzą. Ojciec zgadza się na śmierc Syna przy pełnej zgodzie Ducha Sw.Oni razem zgodzili się na grzech i gdzie jest świętośc Boga

Gość nimfa000
Ppooglądajcie sobie videa ze swiadectwami ludzi nawróconych,tych co gdyby nie Bog i Jezus we własnej osobie dawno by ich na swiecie nie było,o ludziach którzy doznali cudu,nagle odzyskali wzrok,wladanie w nogach itd.,i o ludziach którzy byli opętani przez szatana,albo o tych co mieli smierc kliniczna i już niemal byli w piekle,jest mnóstwo cudownych swiadectw i historii.I to sa fakty,nie jakies zmyślone historie,to jest setki ,tysiące opowieści realnych ludzi!!!Cudowne miejsca w których każdego roku wydarza się jakiś cud,albo kilka.Jak obejrzycie pierwsze 5 zmienicie zdanie!Ludzie!W jakim wy swiecie zyjecie!!O bezlitosna ignorancjo!!!NIe chce wam się 5minut posluchac czegos co nie jest na czasie,i oderwać od gierek czy pisania bzdur to nic dziwnego ze potem takie rzeczy produkujecie ze czasem już mysle ze cala ta kafeteria na psy upada,albo ze z narodem polskim cos poważnie nie tak jest jak czytam takie banialuki.Jak sami siebie nie sznujecie to chociaż szanujcie czas innych.NO.TO tyle

Gość nimfa to owieczka
owco jak tam twoja renta? :classic_cool:

tylko islam popiera zabijanie niewiernych tylko jezus głosił miłosc do nieprzyjaciiuł i kazał wybaczac 77 razy fałszywy prorok muzułmanie uznaja jezusa za proroka tylko nie wierza w boskosc jezusa

Gość to ja też powiem
do tych wszystkich którzy tak głośno mówią iż nie wirza w boga czy w godzinie śmierci która nas wszystkich czeka też tak głośno będziecie wołać ? czy może jednak przyjdzie wątpliwości i wasza myśl zwróci się ku najwyższemu ?

Gość Hipohipo
19.02.2013] 21:34 [zgłoś do usunięcia] AnkaXL33 Ja też tylko bliskim i znajmomym mówie że nie wierze bo potrafią to uszanować, Gorzej jak ktoś obcy zacznie się wypytywać i wpieprzać to ci nie da spokoju. Także jakby w realu mnie ktoś zaczepił to jestem katoliczka, a tak naprawde nie wierzę. :O No to ładna hipokryzja ..W takiej sprawie klamać.To musi być z Ciebie niezły tchórz,bać się przyznać do swoich poglądow.Chrzesciajanie się przyznają do swojej wiary nawet pomimo że są wyśmiewani ostro wyszydzani,wykpiwani ale też i zabijani za to.Mimo to mają odwagę.A Ty się boisz bo ktoś się na Ciebie krzywo spojrzy? I tacy katolicy tworzą właśnie opinię o katolicyzmie, dlatego potem reszta na tym cierpi i są uznawani za hipokrytów.

Gość pięciokropek
nimfa000 Ppooglądajcie sobie videa ze swiadectwami ludzi nawróconych,tych co gdyby nie Bog i Jezus we własnej osobie dawno by ich na swiecie nie było,o ludziach którzy doznali cudu,nagle odzyskali wzrok,wladanie w nogach itd.,i o ludziach którzy byli opętani przez szatana,albo o tych co mieli smierc kliniczna i już niemal byli w piekle,jest mnóstwo cudownych swiadectw i historii.I to sa fakty,nie jakies zmyślone historie,to jest setki ,tysiące opowieści realnych ludzi!!!Cudowne miejsca w których każdego roku wydarza się jakiś cud,albo kilka.Jak obejrzycie pierwsze 5 zmienicie zdanie!Ludzie!W jakim wy swiecie zyjecie!!O bezlitosna ignorancjo!!!NIe chce wam się 5minut posluchac czegos co nie jest na czasie,i oderwać od gierek czy pisania bzdur to nic dziwnego ze potem takie rzeczy produkujecie ze czasem już mysle ze cala ta kafeteria na psy upada,albo ze z narodem polskim cos poważnie nie tak jest jak czytam takie banialuki.Jak sami siebie nie sznujecie to chociaż szanujcie czas innych. racja.

Gość pięciokropek
nimfa000 Ppooglądajcie sobie videa ze swiadectwami ludzi nawróconych,tych co gdyby nie Bog i Jezus we własnej osobie dawno by ich na swiecie nie było,o ludziach którzy doznali cudu,nagle odzyskali wzrok,wladanie w nogach itd.,i o ludziach którzy byli opętani przez szatana,albo o tych co mieli smierc kliniczna i już niemal byli w piekle,jest mnóstwo cudownych swiadectw i historii.I to sa fakty,nie jakies zmyślone historie,to jest setki ,tysiące opowieści realnych ludzi!!!Cudowne miejsca w których każdego roku wydarza się jakiś cud,albo kilka.Jak obejrzycie pierwsze 5 zmienicie zdanie!Ludzie!W jakim wy swiecie zyjecie!!O bezlitosna ignorancjo!!!NIe chce wam się 5minut posluchac czegos co nie jest na czasie,i oderwać od gierek czy pisania bzdur to nic dziwnego ze potem takie rzeczy produkujecie ze czasem już mysle ze cala ta kafeteria na psy upada,albo ze z narodem polskim cos poważnie nie tak jest jak czytam takie banialuki.Jak sami siebie nie sznujecie to chociaż szanujcie czas innych. racja.

Gość fdgsdfgs
tylko islam popiera zabijanie niewiernych - ktoś tu Biblii nie czytał albo udaje idiotę większego niż jest

Gość ja.cie.krece
Do "pięciokropek" A ja z kolei polecam poczytać książki takich osób jak np. Richard Dawkins, albo Christopher Hitchens. Albo pooglądać na YT filmy, w których się wypowiadają. Ja już dawno przejrzałem na oczy i w żadne cuda nie wierzę.

Gość hdjdkjkdkjd
Richard Dawkins hahah ten idiota :D ? Już tak się zblamażował że bardziej nie można.Jest masa naukowców którzy się z niego jawnie śmieją, krytykuja go ,on jest fanatycznym atyteista-jego naciągane teorie są jadowite w stosunku do wiary,z prostego powodu. Są lepsze lektury,naprawdę.I to nie na Yt :O

allium Shesadda- a ilu ludzi , których znasz zna Boga ? x Tego nie wiem, to jest tajemnica ich serca.Ja nie jestem jakimś śledczym by wiedzieć ilu i na ile zna Boga.Mogę tylko orientacyjnie sądzić, domniemywać, wg ich postępowania, to uważam ze sporo. 2. Zna Boga bo sami chcieli Go poznać ? nie takich na których wiara przeszła z ojca na syna - ale takich , którzy dokonali tego aktu , tego wyznania - samodzielnie ? z potrzeby serca ? jaki to procent z sposód tych , którzy cie otaczają ? x Bardzo duży.Ja w ogóle chyba nie znam ludzi na których by wiara"przeszła"..Jak wiara może przejść-powiedz mi :) Przecież to nie odra czy świnka :) ani choroba genetyczna która może przejść pokoleniowo.Każdy sam musi do niej dojść,inaczej byłaby to co najwyżej rodzinna tradycja.Nawet ten kto wychował się w katolickiej rodzinie i nie przeszedł kryzysu (a z tego co wiem to większość ludzi przechodzi,jakieś 90 proc,rzadko komu jest dana taka łaska że może rozwijać wiarę stopniowo że ona dojrzewa harmonijnie i bez większych dramatów i zawirowań.To są rzadkie wyjatkowe przypadki.) 3 A ilu z tego procenta wierzy w to co powie ksiądz czy inny duchowny ?a ludzie i iich nauki śa tylko ludźmi i ludzkimi naukami x Co to znaczy nauki ludzkie?Kapłan ksiądz ma głosić słowo Boże i go wykładać, a nie własne nauki.Owszem może przedstawić własną koncepcję czegoś tzn będzie mówił własnymi słowami ale to nie może być sprzeczne z nauką Kościoła czyli Słowem Bożym.A owszem czasem zdarzają się przypadki niewiedzy,błądzenia, tak jak pisałam wprzypadku naszego proboszcza ,to dobry człowiek i pobożny ale wiedzy teologicznej nie ma za dużej, zwł nt nowopowstałych zagrożen duchowych typu bioenergoterpia czy okultyzm, więc zdarzają mu sie wpadki w tym zakresie,dlatego nigdy ksiądz nie może być jakimś ostatecznym autorytetm .Przykładem tez może być np ks Natanek,-równiez coś poplątał,no zdarza się.Dlatego trzeba zawsze słuchać i myśleć, czytać też dokumenty KK, badać czy to się zgadza,z oficjalną nauką,a oficjalna jest natchniona przez Ducha sw(my tak wierzymy) podobnie jak Biblia, więc można na tym polegać.I to nie jest nauka ludzka lecz Boża.

Gość spoko loko
Ja wierzę... jeszcze. Sama czesto się udzielałam na kafe w tematach o Bogu, ale od dwóch dni mma kryzys wiary poprzez to, co mnie spotkało w życiu (całokształt) Może jestem doświadczana niczym Hiob, ale przynjamniej Hiob na początku był szczesliwy, zdrowy, bogaty a ja od malego mam przesrane. I gdybym jeszcze wiedziała po co to wszystko. Miłość Boga do Jezusa zaprowadziła Go na krzyż,ale On przynajmnie wiedział, dlaczego tak ma sie stać. A ja nie wiem, dlaczego dobrym ludziom prztrafiaja się złe rzeczy, a ludziom fałszywym i niejednokrotnie złym bardzo dobrze sie żyje.

Gość panadol extra
Podaj mi najpierw definicje Boga, a powiem Ci zy w Niego wierze. Na pewno nie wierze w Boga, ktorego stworzyli sobie ludzie w Biblii, Koranie, Wedach i innych swietych ksiegach. Natomiast wierze w sily natury, w ludzka swiadomosc i podswiadomosc, wierze w nauke i wierze w dobro.

Gość panadol extra
spoko loko - jezeli spojrzysz na swiat bez religii, to zobaczysz, ze dobre uczynki nie sa nagradzane, ze zycie nie jest czarno-biale i ze cierpienia nie sa niczym nowym ani niespotykanym w historii ludzkosci. Bycie dobrym czlowiekiem jest jedynie potrzebne dla wlasnego spokoju ducha, ale nie oczekuj, ze ktos to doceni i ze zostaniesz wynagrodzona. Ludzie sie przeceniaja, w historii Wszechswiata czy nawet Ziemi nasze zycie, jako calej ludzkosci, jest jedynie sekunda (Ziemia powstala ponad 4 miliardy lat temu, a czlowiek pojawil sie dopiero 200 tys lat temu, natomiast chrzescijanstwo istnieje dopiero od 2 tys lat co jest niczym w historii naszej planety). Twoje zycie jest dla Ciebie wszystkim, ale jesli spojrzysz z dystansu wszechswiata to jest ono niezauwazalnym mgnieniem. Jestes poddawana takim samym trudnosciom, a nawet mniejszym niz kazda inna zyjaca istota. Kazda cywilizacja na Ziemi miala jakies wierzenia, ktore pozwalaly jej wytlumaczyc zjawiska niewytlumaczalne, a takze wyznaczac standardy moralne i organizowac wspolnote. Bog karzacy, BOg kochajacy, bOg, ktory czuje i zachowuje sie jak czlowiek jest wymslem ludzkim i powiem jedno - nie ma co na niego liczyc. Wlasciwie to zdumiewa mnie fakt jak kurczowo ludzie trzymaja sie religii w czasach tak rozwinietej nauki, gdy wiemy tak duzo o naszycm pochodzeniu, o Kosmosie, o DNA czy mechanice kwantowej.

Gość hhmm....
spoko loko pamietaj, ze zbawieni bedziemy nie poprzez uczynki, a łaskę. czy to nie ulga? natomiast opłaca się byc dobrym bo co siejesz to zbierzesz

Gość spoko loko
Będę dobra bo nie umiem być podłą suką i krzywdzić innych świadomie. Może podswiadomie mi się to zdarza, ale zawsze staram sie byc człowiekiem. Po prostu mam kryzys wiary i bezsens tego wszystkiego. Poza tym nie wiem, czy bede zbawiona. Mozliwe że grzesze przeciwko duchowi św. i zbawiona nie bede. Jest napisane tak w Biblii oraz słowa Jezusa, że nie każdy, kto mówi mu Panie zostanie zbawiony, ale ten, kto zyje zgodnie zjego przykazaniami. W sumie, staram sie tak zyc, ale róznie wychodzi.