Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldona.r

wierzycie w Boga ?

Polecane posty

z tego co wiem to nie ma możliwości jakiegoś kontaktu przez forum - ale daj jakiegoś maila - odezwę się :)

Gość waleczny...
nie biorę pod uwagę, żeby istnialy jakie świadome siły wyższe czy istoty niewidzialne bo to wszystko zostało wymyślone przez ludzi i co z tego wynika NIE WIERZĘ

ludzie śa tak pełni wiary i ufności w to co mówią do nich ich duchowi nauczyciele - nie tylko księża -ali pastorzy czy pop - że nie zadają sobie trudu ,żeby samodzielnie poznawać Boża wolę i Jego Słowo , które przecież nie jest żadna tajemnicą .

Gość wałek kawałek
w odpowiednik momencie jako nastolatek zorientowałem się że to wszystko bajeczki. nie wierze w bajki o istnieniu boga bogów bogiń aniołów diabłów itd.

waleczny - np .siły grawitacji , porządek w kosmosie - zostały wymyślone przez człowieka ?

t5fy6gu Czyli nie mam w ogóle prawa wysnuwać jakichś wniosków na temat moich znajomych? x Nie no,wnioski zawsze tam jakieś się nasuwają nawet samoistnie i niechcący,bardziej chodziło mi o to ażeby nie osądzac kogoś w sensie obmowy(no bo jeśli zamiast im powiedzieć w oczy "ej laski,zgłębcie nieco bardziej swoja wiarę"czy tam jakoś,to Ty na forum je krytykujesz, to to im nie pomoże w niczym(bo nawet o tym nie wiedzą) no i w sumie nikomu w niczym to nie pomaga.To takie tylko narzekanie dla narzekania,mówienie o ich wadach -bez potrzeby. No ale rozumiem że może czułaś potrzebę powiedzenia tego jesli to Cię irytuje no i ok.Nie ma co tam roztrząsac.

Gość agusia00023
"poznawać Boża wolę i Jego Słowo" a jak możesz Dópo Żałosna poznawać Boga wolę i Jego Słowo - słuchając w Budzie nauk Pedalskich i tego, jak się masz obchodzić ze swoją Dupą, co ci wolno a co nie?

Gość hande1234
Wierze. Tylko wiara potrafi tak pomoc czlowiekowi w ciezkich chwilach

Gość narkoleptyczna
nie wierzę i nie lubie jak mnie ktoś mnie zaczepia i próbuje zagadywać na takie temat. moje przekonanie i pa

Gość paawka
ja tez wierze i to bardzo. wiara jest laska ktora daje kazdemu pan bog a co zrobisz juz z tym darem to twoja sprawa. zal mi takich ludzi co jak wielu na tym forum robia sobie zarty z naszego kochanego pana. jezus umarl za nas wszystkich aby nas wybawic wszystkich nawet was ktorzy go oczerniacie. oczywiscie szatan jak to mowia usuwa klody spod nog i dla wielu jest to bardzo wygodne ale ciekawe jak w chwili smierci staniecie przed panem czy nie bedzie wam wstyd.trzeba sie za was modlic. z bogiem

Gość Norkaaa
nie wierzę i nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy

dlaczego nie lubisz jak ktoś cie zaczepia na ten temat ?

Gość t5fy6gu
A żebyś wiedziała, że im to wytykam prosto w twarz. :D

Gość eurydytaaa
tak jak ktoś pisał bajki i wymysły jak komuś pomaga to niech sobie wierzy w co chce. ja mówie nie , dziękuje wam dowidzenia

alium ja właśnie jestem (prawie) pełna wiary i ufności w to co mówi mój pastor :) ale i tak sama czytam Pismo, nic nie zastąpi samodzielnej lektury...

allium ludzie śa tak pełni wiary i ufności w to co mówią do nich ich duchowi nauczyciele - nie tylko księża -ali pastorzy czy pop - że nie zadają sobie trudu ,żeby samodzielnie poznawać Boża wolę i Jego Słowo , które przecież nie jest żadna tajemnicą . x Zadają zadają :) Ja tam mam dobre zdanie o ludziach, znam bardzo wielu ktorzy sobie zadają, i to taki że nawet sie nam nie śniło to. Przykre jest to czasem jak ktoś (nie mówię o Tobie :) pisze czy mowi o innych coś co jest jego własna cechą .No posty agusi sa w takim tonie-czytając je można odnieśc wrażenie ze albo ta osoba żyje w jakims odizolowanym getcie, albo w ogólje ja i ona żyjemy w dwóch jakichs równoleglych światach. Hasła typu -wszyscy myśla to i to.Wszyscy robia to i to.Wszyscy ogladaja tefałen :D Wszyscy jedzą czipsy :)No super rozumowanko :D

Gość rutinoscorbin
nie wierzę, nie wierzyłem w boga, czuje się świetnie z tym, wierzę w siebie, nie mam zamiaru dyskutować z sekciarzami

Jak można nie wierzyć, spójrzcie na wszechświat jakjest dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, na ludzi których spotykacie na swojej drodze. Boga czuć na każdym kroku i cały czas dokonuje w nas mniejszych lub większych cudów. Choćby taki cud życia...

Podstawowym powołaniem każdego człowieka jest być dobrym dla swoich bliźnich i kochać ich i szanować. oczywiscie też kochać Boga i lubić oraz akceptować siebie, bo każdy ma jakieś problemy, ograniczenia, ale życie to jednak Boży dar. xxx Można polemizować czy Bóg istnieje czy nie, ale to nie zmienia faktu, ze Ci co w niego wierzą i Ci co nie wierzą czynią to na podstawie tych samych przesłanek, bo nie da się udowodnić tego naukowo. xxx jak chodzi o Kościół nigdy nie będzie idealny, bo tworzą go grzeszni ludzie. Zresztą Kościół został zbudowany na Piotrze, który zaparł się Chrystusa I Pawele, który nim się nawrócił mordował chrześcijan. jak ktoś chce uczynić Kościół lepszym, niech zacznie od siebie,a nie ocenia innych. Oczywiście od Księży można wymagać więcej.

Gość finezyaa
dokładnie kazdy ma swoje przekonania i tyle ja nie wierzę a o osobach wierzacych się będe wypowiadać ale tylko w rozmowie z innymi niewierzącymi :) pap

Gość agusia00023
ewangeliczka wyj Su... wyj kiedyś ci twój pastor wybaczy, że nie jesteś młodym chłopcem na pewno jak przyprowadzisz gromadkę nowych, młodych, posłusznych ście... ewangelików na Nauki

Gość atatkaaa
niby tylko pytanie o wiare a zaczyna się ciąganie za język nie wierzę, mam się doskonale dowiedzenia

Gość Karol_999
nie wierzę w boga kiedyś próbowano mi wmówić pewne rzeczy ale dla mnie to tylko bajki. milego wieczoru p.s. za to wierzę w kosmitów

Martin_ Podstawowym powołaniem każdego człowieka jest być dobrym dla swoich bliźnich i kochać ich i szanować. oczywiscie też kochać Boga i lubić oraz akceptować siebie, bo każdy ma jakieś problemy, ograniczenia, ale życie to jednak Boży dar. xxx Można polemizować czy Bóg istnieje czy nie, ale to nie zmienia faktu, ze Ci co w niego wierzą i Ci co nie wierzą czynią to na podstawie tych samych przesłanek, bo nie da się udowodnić tego naukowo. xxx jak chodzi o Kościół nigdy nie będzie idealny, bo tworzą go grzeszni ludzie. Zresztą Kościół został zbudowany na Piotrze, który zaparł się Chrystusa I Pawele, który nim się nawrócił mordował chrześcijan. jak ktoś chce uczynić Kościół lepszym, niech zacznie od siebie,a nie ocenia innych. Oczywiście od Księży można wymagać więcej. x Amen :) Nic dodać nic ująć.

Gość mizoginka
nie wierzę w boga nie wierzyłam, nie interesują mnie bajki jakie wymyślano w róznych miejscach świata każda inna to jest dowód że bóg, bogowie to bajeczki dla idiotów

A ja się pytam gdzie yes autorka ? Zrobila zamieszanie i sobie poszła :)

Shesadda- a ilu ludzi , których znasz zna Boga ? Zna Boga bo sami chcieli Go poznać ? nie takich na których wiara przeszła z ojca na syna - ale takich , którzy dokonali tego aktu , tego wyznania - samodzielnie ? z potrzeby serca ? jaki to procent z sposód tych , którzy cie otaczają ? A ilu z tego procenta wierzy w to co powie ksiądz czy inny duchowny ?a ludzie i iich nauki śa tylko ludźmi i ludzkimi naukami ...:)

ja wierze w ufo i elfy resztę bajek mam gdzieś, jak to napisali wymysły z róznych miejsc świata kazdy inny i każdy ma się za prawdziwy, zwykli sekciarze.

Gość religijnie ludzie
ludzie religijni (jakiejkolwiek religi) dajcie ludziom spokój już co?? NIE WIERZĘ