Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldona.r

wierzycie w Boga ?

Polecane posty

Gość Beatka__
Bóg jest dobry, jak sie ma szał macicy i chce koniecznie wyjśc za mąż to Bóg da nam nawet księdza wyciagnietego z klasztoru, a potem można przejśc na inne wyznanie, przecież to też wspólnota. Mój bóg mnie kocha.

Gość to zależy....
t5fy6gu masz absolutna rację.

Gość wszyscy mają dosyć
No i co Aldonka pusty głąbie ? Może ty coś powiesz na temat, bo ci temat grzęźnie. Ciesz sie ,że ci to badziewie podbijam

Gość t5fy6gu
Bóg mnie miłuje nawet jak walę sobie konia 6 - 7 razydziennie - zawsze potem mogę sie wyspowiadać.

Gość aldona.r
Bo chciałam powiedzieć że ja wierzę w Boga a największą jego łaską jest jak ksiądz mi każe przyjśc na plebanię i ściagnąć majtki.

Gość aaa to taki
temat :/ No tak,przecież to kafeteria a nie normalny portal z dorosłymi ludzmi...

tu wszyscy dorośli i dojrzali :) tylko pokazać tego nie potrafią :) Osobiście uważam , że człowiek nie odczuwający potrzeby poznania Boga jest w jakiś sposób upośledzony .

Oczywiście, ze wierzę w Boga. Też miewam kryzysy, ale nic dziwnego, bo i wara to proces dynamiczny. Nie można zatrzymać się w miejscu. Nie wszystko złe co nas spotyka to krzyż od Boga, sporo zła w naszym życiu to wynik zła w zachowaniu innych ludzi. Bóg nie ingeruje bo dał człowiekowi rozum i wolna wolę. W przeciwnym razie by sobie przeczył.

Gość t5fy6gu
"Osobiście uważam , że człowiek nie odczuwający potrzeby poznania Boga jest w jakiś sposób upośledzony ." Prawda. Jestem ateistką, ale nie znaczy to, że nie myślę o sprawach związanych z transcendencją, w przeciwieństwie do 3/4 moich koleżanek-katoliczek.

Gość Bóg nie ingeruje
chociaż może, bo Bóg z lubością przyglada sie ludzkiemu cierpieniu i zakłada sie z szatanem: zbluźni ten hiob czy nie zbluźni? Dla Boga jesteśmy tylko rozrywką w nudnej nieskończoności i po to nas stwarza.

Gość t5fy6gu
a tak naprawdę to jestem tradikretynem który uzyje każdego kłamstwa w obronie swojej religii, bo to ona jest moim Bogiem. Kościół tez jest moim Bogiem. Chrystus jest dla mnie nieistotny.

Gość agusia00023
i co jeszcze wasz bóg powiedział? polskie pokalane Su.., które wycie ukochały...

Gość agusia00023
t5fy6gu jak możesz je... Dupo poznać boga, skoro jest on niepoznawalny? jedyne poznanie to takie, jakie sobie sama wymyślisz, albo takie jak ci pedał opowie, że bóg powiedział...

agusia - przeczytałaś dziecko pierwszy post autorki ? czy wierzysz w Boga . nie w księczy czy kościół jako wyznanie ale w Żywego Boga ?

Gość katoliczka bez procentu
Super że zastanawiasz się nad transcendencją, a na jakiej podstawie wyciagasz tak zaskakujący wniosek że taki procent katolików się nad tym nie zastanawia? Chyba że mówisz jedynie o swoich koleżankach. No ale chyba nie w tym rzecz aby się skupiać na tym jaka jest droga kogoś, np koleżanek.Czy nie lepiej zadbac o własną ?

Gość agusia00023
allium ja wierzę w Martwego Boga Dópo Odmóżdżona

Haha, a ja mam pytanko za 3 punkty: co to znaczy "wierzyć w księdza" ? :D

Gość t5fy6gu
Napisałam wyraźnie, że mówię o swoich koleżankach. Rozmawiam z różnymi ludźmi na tematy religijne, wiem więc, jakie mają podejście. I owszem, interesuje mnie to, bo uważam że podejście do tematu wiary BARDZO dużo mówi o człowieku - nie sama wyznawana wiara, tylko to, czy w ogóle miewa refleksje z tym związane.

Martin_ Oczywiście, ze wierzę w Boga. Też miewam kryzysy, ale nic dziwnego, bo i wara to proces dynamiczny. Nie można zatrzymać się w miejscu.Nie wszystko złe co nas spotyka to krzyż od Boga, sporo zła w naszym życiu to wynik zła w zachowaniu innych ludzi. Bóg nie ingeruje bo dał człowiekowi rozum i wolna wolę. W przeciwnym razie by sobie przeczył. x Dobrze powiedziane.Zgadzam się z tym. Cześć Alium :) Fajnie Cię widzieć-co ja sie cholefka naszukałam Ciebie ostatnio -bo mam do Ciebie duuuży romans;)

t5fy6gu A czy nie lepiej zamiast osądzać inne osoby byłoby się jakoś powiedzmy...skupić na własnych poszukiwaniach? Tzn nie chcę Cię urazić,taką wysuwam ogólna refleksję (tez i do samej siebie to mówię).A koleżankom jesli rzeczywiście masz takie bezrefleksyjne,możesz stanowić dośc dobry pobudzacz do tego-taki budzik z letargu.I to jest chyba dobre.Nawet bardzo.

uuuu - romans i to duży ...... brzmi zachęcająco :) co tam ?:)

Gość t5fy6gu
Czyli nie mam w ogóle prawa wysnuwać jakichś wniosków na temat moich znajomych?

a wiarą w księdza spotkałam się nie raz :) to po prostu bezrefleksyjna wiara w to oc powie ksiądz - nie ważne czy to co mówi jest zgodne ze Słowem Bozym czy nie :)

Gość agusia00023
Shesadda i co oznacza ta twoja wielka wiara w boga? że wierzysz w to, co ktoś ci powiedział lub napisał? wiara polega na tym, że się musisz całe życie oszukiwać i przekonywać co do swojej wiary oraz szukać informacji, co ktoś powiedział, że bóg powiedział

W góle jeszcze coś mnie korci dodać.Ze przecież jeśli ktoś nie ma refleksji na temat swojej wiary to chyba trzeba uznać (tak na logikę i chłopski rozum) że tej wiary nie ma.No bo to logiczne nie jest.Jak można wierzyc a nie wiedzieć w co i dlaczego itd.Nie zastanawiać ? No to tak jakby żyć w małżenstwie ale nie myśleć wcale o mężu albo jakoś tak...no nie wiem...

Gość agusia00023
allium ja się spotykam z wiarą w księdza cały czas i tylko i wyłącznie z wiarą w księdza w tym kraju

hehe Alium big romans :P Czy tu się da (jakoś na pewno tylko ja ciemnota nie wiem jak :) jakoś napisać na pw? Tzn maila?Bo chcialam sie o cos zapytać Ciebie,a nie wiem jak to zrobic i czy w ogóle mogę -skontaktować się z Toba poza forumowo? Bo to pytanie nie na forum. allium a wiarą w księdza spotkałam się nie raz to po prostu bezrefleksyjna wiara w to oc powie ksiądz - nie ważne czy to co mówi jest zgodne ze Słowem Bozym czy nie x No popacz :) To ja się nie spotkałam z czymś takim, ale to chyba byłby rodzaj bałwochwalstwa no nie? Zamiast w Boga wierzyć w księdza albo w kościelnego ? ;) No chyba że w dobrej wierze, jeśli juz ktos staruszek czy chory mocno i sam się nie kapnie czy to co duszpasterz mowi jest zgodne czy nie, tylko polega w 100 procentach na nim, taki nadmiar ufności no tak to może się zdarzyć.A tu trza zasady "ufaj ale sprawdzaj" :) Tak to jest, mój proboszcz to na ten przykład dał mi "błogosławienstwo"ze moge sobie jechac do bioenergoterapeuty ha.No jakby tak mu uwierzyla tobym wylądowała jak zabłocki na mydle.Trzeba uważać, nie każdy ksiądz na pełną wiedzę to fakt.